8/5/2014
Γράφει η Γιώτα Πριόνα
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Το Σάββατο, τρεις του Μάη, ήταν αναμφισβήτητα  η μέρα του Δήμου Αναστασιάδη. Και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του στην Άνοδο παρέα με τους Greeklish Babylon και την Παυλίνα Βουλγαράκη. Ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα φρέσκο και νεανικό, γεμάτο μουσικές επιτυχίες, κέφι και ζωντάνια!

anastasiadis_live_2014_05_21

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους. Πρώτη εμφανίστηκε η Παυλίνα Βουλγαράκη, η οποία φανερά αγχωμένη στην αρχή, φρόντισε  να μας αποζημιώσει με τις φωνητικές της ικανότητες και το ρεπερτόριο που επέλεξε να μας παρουσιάσει (από την Λόλα του Κ. Μαραβέγια μέχρι το Μέτρησα της Ε. Αρβανιτάκη). Φωνή ιδιαίτερη με χαρακτηριστική χροιά, η Παυλίνα όχι απλά δεν πέρασε απαρατήρητη αλλά κατάφερε ίσως το σημαντικότερο, να στρέψουν όλοι το βλέμμα τους πάνω της από το πρώτο έως το τελευταίο τραγούδι που ερμήνευσε.

anastasiadis_live_2014_05_10_voulgaraki_pavlina

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Δήμου Αναστασιάδη να ξεσηκώσει τον κόσμο με παλιές και νέες επιτυχίες του. Στο καλωσόρισμα του κόσμου το άγχος του ήταν προφανές. Το  παραδέχθηκε άλλωστε και ο ίδιος, εξηγώντας πως η σκηνή αυτή τον είχε φιλοξενήσει στην πρώτη του κιόλας εμφάνιση ως τραγουδιστή μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα και τον  Λάκη Παπαδόπουλο. Ήταν θέμα χρόνου, παρ’ όλα αυτά, μέχρι ο ίδιος να αφεθεί και να παρασύρει τον κόσμο σε μια μουσικοχορευτική εμπειρία σχεδόν 3 ωρών! «Όργωσε» τη σκηνή ο Δήμος χορεύοντας ασταμάτητα, ερμήνευσε παλιά και νέα τραγούδια του που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό, αλλά αυτά ήταν μόνο η αρχή.

anastasiadis_live_2014_05_28_voulgaraki

Τον διαδέχτηκαν οι Greeklish Babylon οι οποίοι …τα έσπασαν κυριολεκτικά! Στα highlights της δικής τους εμφάνισης συγκαταλέγονται δίχως ενδοιασμούς οι διασκευές των Kashmir, Billie Jean και Crazy (του Gnarls Barkley) με τον Νίκο Ζαδέ να μας εκπλήσσει τόσο με την φωνή όσο και με το πάθος του στην σκηνή.

anastasiadis_live_2014_05_35_greeklish_babylon

Έφτασε νομίζω η στιγμή να δικαιολογήσω και τον τίτλο που επιλέχθηκε για το άρθρο, παραθέτοντας σας τα γεγονότα που ξεχώρισα από το βράδυ του Σαββάτου. Το ένα από αυτά είναι σίγουρα η στιγμή που ο Δήμος Αναστασιάδης ξεκίνησε να τραγουδά το γνωστό παιδικό άσμα «Κοκοράκι» κάνοντας μια ιδιαίτερη παραλλαγή στους στίχους. Κατάφερε μέσα στο τραγούδι να ενσωματώσει τα ονόματα του Σάκη Ρουβά, του Βασίλη Καρρά και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου μιμούμενος την φωνή και τις κινήσεις τους με απόλυτη φυσικότητα! Όπως ήταν λογικό κανείς δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα γέλια του και εν συνέχεια όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Και εκεί που σιγουρευτήκαμε ότι η βραδιά δεν θα είχε άλλες εκπλήξεις ο Δήμος Αναστασιάδης φρόντισε να μας διαψεύσει για δεύτερη φορά… Ανέβασε στην σκηνή έναν μπαγλαμά και ξεκίνησε να ερμηνεύει το παραδοσιακό «Θεέ μου μεγαλοδύναμε» με χροιά και ύφος γνήσιου ρεμπέτη, μια κίνηση η οποία όπως είπε δεν ήταν προγραμματισμένη αλλά απόρροια του αυθορμητισμού της στιγμής.  Τον βλέπαμε λοιπόν και εμείς να χορεύει, να τραγουδά, να γελά, να μιλά στο κοινό, να δένει άψογα με την ορχήστρα που τον πλαισίωνε και όλοι αναρωτιόμασταν από πού πηγάζει τόση ενέργεια. Κοιτούσε και εκείνος το κοινό και διέκρινες στο βλέμμα του την πληρότητα…

anastasiadis_live_2014_05_45

Μεταξύ άλλων διακρίναμε στο κοινό την Βίκυ Γεροθόδωρου, στιχουργό και φίλη του Δήμου Αναστασιάδη, τον Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη, την Νάντια Μπουλέ και τον Τάκη Ζαχαράτο.

anastasiadis_live_2014_05_47_nantia_mpoule anastasiadis_live_2014_05_18_triantafyllidis anastasiadis_live_2014_05_01_zaxaratos

anastasiadis_live_2014_05_02_gerothodorou_mother
Η Βίκυ Γεροθόδωρου με τη μητέρα του Δήμου Αναστασιάδη!

 

Για δύο ακόμα εμφανίσεις θα βρίσκονται ο Δήμος Αναστασιάδης, η Παυλίνα Βουλγαράκη και οι Greeklish Babylon στην Άνοδο, στις 10 και στις 17 Μαΐου . Και αν έχετε ενδοιασμούς γι’ αυτό το πρόγραμμα, πιστέψτε με, θα τους έχετε ήδη ξεχάσει μετά το πρώτο τραγούδι!

anastasiadis_live_2014_05_20

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here