20/6/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Την εύλογη απορία της διατύπωσε η μεγάλη κυρία της soul μουσικής Aretha Franklin, σχετικά με τους κριτές που επιλέγονται να είναι κριτές στα talent shows ανά τον κόσμο.

Με τα εκατομμύρια να προσφέρονται αφειδώς προς διάφορες τραγουδίστριες και σταρ της σύγχρονης μουσικής, όπως η Beyonce ή η Britney Spears, η σπουδαία καλλιτέχνις εξέφρασε τη βούλησή της να συμμετάσχει ως κριτής σε κάποιο show όπως το X Factor, εντυπωσιασμένη από αρκετούς από τους διαγωνιζόμενους.

Παράλληλα, όμως, εξέφρασε και την απορία της γιατί καλλιτέχνες του δικού της βεληνεκούς, που έχουν γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, δεν έχουν κληθεί ποτέ να γίνουν κριτές σε κάποιο από τα δεκάδες talent shows που γίνονται ανά τον κόσμο. Και είναι αλήθεια ότι παρά τις φήμες που κυκλοφορούν συνεχώς για τις συνθέσεις των πάνελ των κριτών, ποτέ δεν έχει ακουστεί ένα από τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος.

Πολύ θα ήθελα να είμαι στην κριτική επιτροπή ενός τέτοιου show. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί καλλιτέχνες όπως εγώ, η Gladys Knight, Natalie Cole και Patti LaBelle δεν μπορούν να είναι κριτές. Ποτέ δε μας το έχουν ζητήσει. Δεν το καταλαβαίνω. Περιστασιακά παρακολουθώ αυτές τις εκπομπές. Και διαπιστώνω ότι υπάρχουν ταλαντούχοι διαγωνιζόμενοι. Άλλοι «άγριοι», άλλοι διασκεδαστικοί”, δήλωσε η Aretha στη Chicago Sun-Times.

Με τις δηλώσεις της Aretha μας λύθηκε κι εμάς η απορία, γιατί να μη συμμετέχει κάποιο θρυλικό όνομα στις κριτικές επιτροπές. Σύμφωνα με τη βασίλισσα της soul, όπως αποκλήθηκε η Franklin, οι υπεύθυνοι των εκπομπών δε μπαίνουν στον «κόπο» να ζητήσουν από καλλιτέχνες αυτού του μεγέθους να συμμετάσχουν. Φυσικά και δεν έχουμε καμία «απαίτηση» να δούμε την Aretha στο X Factor, αλλά τα 50 χρόνια της στο χώρο, η πείρα της σε jazz, blues, soul, gospel, pop, rock και funk μουσική, την καθιστούν ιδανική για μια θέση κριτή και μέντορα σε τέτοια show.

Αλλά προφανώς, οι παραγωγοί «αρκούνται» σε μεγάλα ονόματα της εποχής, με σημαντικά πιο περιορισμένες «γνώσεις», αλλά πιθανότατα μεγαλύτερη τηλεθέαση που είναι και το ζητούμενο όταν μιλάμε για τηλεοπτικές εκπομπές…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here