14/12/2011
www.musiccorner.gr

Ο κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ συμπληρώνει 50 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας και οργανώνει μια μεγάλη γιορτή τόσο για να το γλεντήσει, όσο και για να αναδείξει όλα τα στοιχεία που τον καθιστούν μοναδικό.

Για πάνω από δέκα χρόνια στο ΤΡΙΑΝΟΝ πραγματοποιούνται πέραν των κινηματογραφικών προβολών, μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και ειδικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει και το κοινό.

Ενδεικτικά μόνο αναφέρονται τα προγράμματα ΜΟΥΣΙΚΗ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥΣ, τις παιδικές θεατρικές / μουσικοθεατρικές παραστάσεις (φέτος φιλοξενούμε την θεατρική παράσταση ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ, και ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ, την ζωντανή μουσική παράσταση με τη Μαρίζα Κωχ).

Στην σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί με τίτλο ΤΡΙΑΝΟΝ-50 ΧΡΟΝΙΑ plus, στόχος είναι να αναδειχθεί αυτή η ιδιαίτερη ταυτότητα του χώρου και για τον λόγο αυτό οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι μουσικές, είτε με καλλιτέχνες που έχουν εμφανισθεί στο παρελθόν στο ΤΡΙΑΝΟΝ, όπως η Σαβίνα Γιαννάτου, η Μαρίζα Κωχ, ο Σταύρος Παπασταύρου, η Ζανέτ Καπούγια και οι drog A tec, αλλά και με αρκετούς άλλους σημαντικότατους καλλιτέχνες όπως η Λένα Πλάτωνος, ο Μίμης Πλέσσας, οι Χαίνηδες, ο Μάριος Στρόφαλης, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης, και οι ΕNCARDIA.

Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνεται και η επίσημη παρουσίαση της θεατρικής παράστασης ΤΟ ΤΑΒΛΙ με τον Νίκο Ορφανό και τον Κωνσταντίνο Κάππα, που θα φιλοξενείται σε σταθερή βάση από 17/1/2012 κάθε Τρίτη και Τετάρτη, καθώς και το αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο από την αγαπημένη Μάνια Παπαδημητρίου.

Κινηματογραφικά, θα καλέσουμε τους μικρομηκάδες, σταθερούς μας φίλους τα τελευταία 10 χρόνια, που το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Αθήνα. Επίσης, θα προβάλουμε ξανά σε φιλμ την ταινία του BELA TARR SATANTANGO για τους σκληροπυρηνικούς σινεφίλ που αγαπάμε και θα τους προσκαλέσουμε την επόμενη μέρα σε μία συζήτηση με τον BELA TARR, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και δύο κριτικούς κινηματογράφου με θέμα Πολιτική και Σινεμά.

Όλα αυτά θα ξεκινήσουν, όπως το 1960, με το ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 18 Δεκεμβρίου – Κυριακή φυσικά, την προβολή του οποίου θα προλογίσουν μουσικά ο Μίλτος Λογιάδης στο πιάνο και ο Ζερμπίνος με το ακορντεόν του.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18/12 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΙΛΤΟΥ ΛΟΓΙΑΔΗ – ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΜΠΙΝΟΥ
σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι
ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

20/12 ΑΤΕΝΑ LΑΤΙΝΑ Mουσικοχορευτική παράσταση με ΖΑΝΕΤ ΚΑΠΟΥΓΙΑ
Μία παράσταση που φωτογραφίζει την σύγχρονη γυναίκα σε όλες της τις μορφές, μέσα από κράμα ελληνικών και ισπανικών τραγουδιών που όλοι αγαπήσαμε.

21/12 ΣΥΝΑΥΛΙΑ DROG A TEC
Η οπτικοακουστική κολεκτίβα παρουσιάζει το SOULED OUT επιστρέφοντας στο γνώριμό τους ΤΡΙΑΝΟΝ

22/12 ΣΥΝΑΥΛΙΑ THE BOY-ΠΡΟΒΟΛΗ ΡΟΖ
Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης αποκαλύπτεται μουσικά και κινηματογραφικά

23/12 ΣΥΝΑΥΛΙΑ 3Gs (MΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ, Β. ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Α. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΣ)
Τρεις γενιές μουσικών συναντώνται μέσα από την κοινή τους αγάπη για την τζαζ

24,25/12 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

26/12 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΡΙΟΥ ΣΤΡΟΦΑΛΗ & ΚΟΥΑΡΤΕΤΟΥ ΤΟΥ

27/12 ΑΤΕΝΑ ΛΑΤΙΝΑ

28/12 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΕΝΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ-ΜΑΡΙΖΑΣ ΚΩΧ-ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΑΜΙΔΑ
Μια σπάνια μουσική συνάντηση δύο κορυφαίων Ελληνίδων δημιουργών

29/12 ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ-ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΡΛΑΥΤΗ
H Σαβίνα Γιαννάτου και η Ευγενία Καρλαύτη συνδιαλέγονται με διαχρονικά jazz standards και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου, με τραγούδια της Λένας Πλάτωνος, του Leonard Cohen, της Jonny Mitchell, αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι, σε ένα πολυποίκιλο συναυλιακό πρόγραμμα.

2/1 ΑΤΕΝΑ ΛΑΤΙΝΑ

3/1 ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΝΗΔΕΣ

4/1 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ
ένα μουσικό πανόραμα από τουρκικά τραγούδια (παραδοσιακά και μη) που οι Έλληνες θεωρούν ελληνικά, ελληνικά που θεωρούνται τουρκικά από τους Τούρκους, αλλά και τραγούδια χωρίς συγκεκριμένη πατρίδα…

5/1 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΛΗΣ ΠΑΣΠΑΛΑ-ΤΑΚΗ ΦΑΡΑΖΗ
Μια απρόβλεπτη μουσική έκπληξη από τον  κόσμο του αγγλόφωνου ερωτικού (και όχι μόνο) τραγουδιού αναβιώνει τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα!

7/1 SATANTANGO 7,5 ΩΡΕΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

8/1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΣΙΝΕΜΑ Ημερίδα με τους Μπέλα Ταρ, Θόδωρο Αγγελόπουλο, Μισέλ Δημόπουλο ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΜΠΡΕΧΤ… Τραγούδια που αγαπήσαμε με την Πηνελόπη Σεργουνιώτη

9/1 ΑΤΕΝΑ LATINA

10/1 TO TABΛΙ
η παράσταση με τον Κωνσταντίνο Κάππα και το Νίκο Ορφανό, πάνω στο μνημειώδες μονόπρακτο του Δημήτρη Κεχαΐδη

11/1 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ENCARDIA
Ένα  διαφορετικό πρόγραμμα με μουσικές τραγούδια και βήματα των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας  απο τον πόνο και τη στέρηση στον εκστατικό χορό και τη λύτρωση.

12-15/1 Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ με τη Μάνια Παπαδημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here