Μάιος 2012
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Μετρονόμος

Με παρακαταθήκη το ποιητικό της έργο, η νεαρή ερμηνεύτρια Ελένη Τζατζιμάκη γνωστοποιεί μέσα από την «Κίρκη» μια άλλη πλευρά της, ερμηνεύοντας στίχους των Μάνου Ελευθερίου, Μιχάλη Γκανά και Χρύσας Κοντογεωργοπούλου, αναμετρούμενη έτσι, για πρώτη φορά, με το διττό ρόλο της καλλιτεχνικής πράξης, αυτής του δημιουργού και αυτής του ερμηνευτή.

Σε μουσικές των Λεωνίδα Μαριδάκη, Γιώργου Παπαχρηστούδη και Αποστόλη Βαζούκη, επιχειρείται μια πολυσυλλεκτική προσπάθεια μουσικής και μουσικών, μέσω της οποίας αναδύονται «πολύχρωμα» τραγούδια, διαφορετικές προσωπικές ιστορίες, με σημείο συνάντησης μεταξύ τους, το μουσικό ταξίδι μέσα από  την ιδιαίτερη φωνή και τις στιβαρές ερμηνείες της Ελένης Τζατζιμάκη.

Ακόμη, σταθμό στην πρώτη της δισκογραφική περιπλάνηση, αποτελεί η swing διασκευή του «Rosa Enjeitada», αγαπημένου fado το οποίο σημάδεψε κάποτε με την ερμηνεία της, μεταξύ άλλων, η σπουδαία ερμηνεύτρια Maria Teresa de Noronha.

Η Ελένη Τζατζιμάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1986. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, στον τομέα της Νεοελληνικής Φιλολογίας.

Το 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη της ποιητική συλλογή, με τίτλο Η Μαγεία της Άνωσης, από τις εκδόσεις Μελάνι, η οποία συμπεριλήφθηκε στις υποψηφιότητες για το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα (2010), του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω, καθώς και του Πρώτου Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών(2011). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού και μοντέρνου τραγουδιού, πιάνου και ακορντεόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here