29/3/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ο βασιλιάς της blues μουσικής σκηνής, ένας από τους τελευταίους ζωντανούς θρύλους του χώρου, επιβεβαίωσε ότι τον προσεχή Ιούνιο θα δώσει συναυλίες στη Βρετανία. Ο κιθαρίστας και τραγουδοποιός, που διανύει το 86ο έτος της ηλικίας του, θα εμφανιστεί στο Μάντσεστερ στις 25 Ιουνίου, στο Εδιμβούργο στις 26 και στο φημισμένο Royal Albert Hall του Λονδίνου στις 28 Ιουνίου.

Ο δημοφιλής μουσικός, που έχει συμβάλει τα μέγιστα στη δημιουργία και την εξέλιξη της blues μουσικής, βρίσκεται στην κορυφή του χώρου από το 1949, όταν και ξεκίνησε την καριέρα του. Έχει τιμηθεί με πάμπολλα βραβεία παγκοσμίως και στην πολύχρονη πορεία του έχει δώσει πάνω από …15.000 συναυλίες, ρεκόρ που εκτός από εξωπραγματικό μάλλον θα μείνει και ακατάρριπτο στις προσεχείς δεκαετίες.

Ο καλλιτέχνης αποφάσισε να δώσει αυτές τις τρεις συναυλίες στη Βρετανία, πέντε χρόνια μετά την αποχαιρετιστήρια ευρωπαϊκή περιοδεία του. Από το 2006 και μετά ο B.B. King δεν έχει εμφανιστεί σε βρετανικό έδαφος, αν και έχει εμφανιστεί και αργότερα στην Ευρώπη. Στις συναυλίες του εκτός από την μπάντα του θα τον συνοδεύει και ο πιανίστας και τραγουδοποιός Avery Sunshine.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here