23/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Με ένα special EP θα γιορτάσουν οι Red Hot Chili Peppers την είσοδό τους στο Rock and Roll Hall of Fame! Η επίσημη τελετή εισόδου έγινε στις 14 Απριλίου, και αρκετά από τα παλιότερα μέλη του συγκροτήματος συνόδευσαν επί σκηνής τα νυν μέλη.

Οι Peppers ερμήνευσαν τα “By The Way”, “The Adventures of Rain Dance Maggie” και “Give It Away” ενώ έκλεισαν την τελετή με το “Higher Ground” που ερμήνευσαν μαζί με τους Jack Irons, Cliff Martinez, George Clinton, Slash, Billie Joe Armstrong, Tre Cool, Ronnie Wood και Kenny Jones.

Το συγκρότημα αποφάσισε να γιορτάσει την είσοδο στο Hall of Fame κυκλοφορώντας ένα EP με διασκευές τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών, που μέχρι τώρα δεν έχουν κυκλοφορήσει ψηφιακά αλλά έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες άλλες κυκλοφορίες, ως B-sides, live άλμπουμ, αυτόνομα singles. Το γκρουπ αυτήν την εποχή βρίσκεται σε τουρνέ στην αμερικανική ήπειρο ενώ τα σχέδιά τους στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που έχει ξεκινήσει από το 2011 για την προώθηση του τελευταίου τους άλμπουμ “I’m With You”, ολοκληρώνονται τον προσεχή Νοέμβριο.

Οι Red Hot Chili Peppers, πέραν του EP, δε σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν άλλο άλμπουμ μέχρι το τέλος του 2013, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις τους, πράγμα που τους επιτρέπει να επεκτείνουν την περιοδεία τους και του χρόνου. Το EP έχει τίτλο “We Salute You”, θα κυκλοφορήσει ψηφιακά την πρωτομαγιά και περιέχει τα κατωτέρω έξι τραγούδια (σε παρένθεση οι αυθεντικοί ερμηνευτές) :

A Teenager in Love (Dion and the Belmonts)
Havana Affair (Ramones)
Search & Destroy (Iggy and the Stooges)
Everybody Knows This is Nowhere (Neil Young) [live]
I Get Around (The Beach Boys) [live]
Suffragette City (David Bowie) [live]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here