23/1/2012
www.musiccorner.gr

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012
Guest: Σόνια Θεοδωρίδου

& Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012
Guest: Νίνα Λοτσάρη

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Ώρα έναρξης: 20.00)
(Αίθουσα Αλ.Τριάντη)

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου οι λάτρεις της  κλασικής μουσικής και εκείνοι που αγαπούν να παρακολουθούν χαρακτηριστικά  αποσπάσματα από πολύ γνωστές άριες …θα βρεθούν προ εκπλήξεως!

Διότι στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανεβαίνει όχι ένας, όχι δύο, ούτε τρεις… αλλά επτά φημισμένοι τενόροι από τη Ρωσία! Επτά από τους πιο δημοφιλείς Ρώσους τενόρους των Θεάτρων Μπολσόι (Bolshoi Theatre), Στανισλάβσκι (Theatre of K.S. Stanislavski), Νοβάια Όπερα της Μόσχας (Music Theatre Novaya Opera ), Νεμιρόβιτς Νταντσένκο (Academic Music Vl.I. Nemirovitch-Danchenko), Σκάλα του Μιλάνου (Teatro alla Scala a Milano), Royal Opera House και του Covent Garden του Λονδίνου και Carnegy Hall της Νέας Υόρκης που …έρχονται με σκοπό να υπερασπιστούν ένα «ισχυρό» τίτλο! Με στόχο να δικαιώσουν ένα σημαντικό βραβείο!

Διότι οι Ντμίτρι Σιμπίρτσεφ (Dimitry Sibirtsev) Αλεξάντερ Μπογκντάνοφ (Alexander Bogdanov), Αλεξάντερ Ζαχάροφ (Alexander Zakharov), Σεργκέι Πίσαρεφ (Sergey Pisarev), Γκεόργκι Φαραζέφ (Georgy Faradzhev), Αλεξάντερ Σβάρκο (Alexander Skvarko) και Μαξίμ Παστέρ (Maxim Paster), είναι οι «Τενόροι του 21ου Αιώνα» (“Tenors of the 21st Century”) ενώ στη χώρα τους έχουν κερδίσει το βραβείο της «Εθνικής Κληρονομιάς της Ρωσίας» (“The National Property of Russia”) !!

Ως επίσημες καλεσμένες (guests) στα δύο κοντσέρτα – το πρώτο εκ των οποίων φέρει το τίτλο «Passion» (Πάθος) ενώ η θεματολογία του δεύτερου κινείται σε τραγούδια για τον έρωτα – θα είναι η φημισμένη Ελληνίδα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και η πολυταλαντούχα ερμηνεύτρια Νίνα Λοτσάρη.

Ξεκινώντας από τις ιδιαίτερες φωνητικές της ικανότητες και την ανεπανάληπτη σκηνική της παρουσία, έχοντας συμμετοχές στις μεγαλύτερες όπερες της Ευρώπης και συνεργασίες με μεγάλους διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, μαέστρους και σκηνοθέτες, η καταξιωμένη Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου τραγουδά μαζί με τους Τενόρους στην πρώτη παράσταση “Tenors of the 21st Century” το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.

Τη δεύτερη ημέρα, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, με τους φημισμένους Τενόρους θα εμφανισθεί μια περφόρμερ που αξιοποιώντας όλα τα εκφραστικά της μέσα, κάθε φορά γοητεύει τον θεατή. Η εντυπωσιακή και πολυτάλαντη Νίνα Λοτσάρη. Μία καλλιτέχνις με μια μεγάλη προυπηρεσία και με πολύχρονες σπουδές η οποία έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική σκηνή καθώς και με μεγάλους δημιουργούς του θεάτρου,της μουσικής και του χορού ενώ έχει πάρει μέρος σε πολλά αγαπημένα μιούζικαλ.

Το ρεπερτόριo της παραγωγής “Tenors of the 21st Century”, περιλαμβάνει τα πιο γνωστά παγκοσμίως κλασικά τραγούδια – όπως άριες από όπερες των Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini, Giacomo Puccini, Wolfgang Amadeus Mozart. Οι φημισμένοι τενόροι θα ερμηνεύσουν επίσης κάποια γνωστά τραγούδια όπως το «Granada» του Agustin Lara, το «Arrivederci Roma» του Renato Rascel, το «La Paloma» του Sebastián Iradier καθώς και κάποια λαϊκά ρωσικά τραγούδια.

Ιδρυτής και ηγέτης της πολιτιστικής παραγωγής “Tenors of the 21st Century” είναι ο Dmitri Sibirtsev. Παράλληλα με την προαναφερθείσα παραγωγή – η οποία πραγματοποιείται σε κορυφαία μουσικά θέατρα της Μόσχας – τα μέλη του μουσικού αυτού συνόλου εμφανίζονται και σε παγκοσμίου κύρους Θέατρα. Το έμπειρο και απαιτητικό κοινό του Μιλάνου, της Μπολόνια και του Λονδίνου λάτρεψε τις δεξιότητές τους. Τα ονόματά τους βρίσκονται  στις αφίσες από φημισμένα μουσικά κέντρα στη Λειψία, Δρέσδη, Σάλτσμπουργκ, Νέα Υόρκη, Τόκιο κ.α. Χιλιάδες φανατικοί θαυμαστές τους στέκονται στην ουρά για να κάνουν ανάρπαστα τα εισιτήρια στις συναυλίες τους.

Η παραγωγή “Tenors of the 21st Century”  δίνει την ευκαιρία στο κοινό  να τους ακούσει ολους σε ένα κοντσέρτο. Από τότε που ξεκίνησε αυτή η παραγωγή,   οι τενόροι έδωσαν επιτυχημένες παραστάσεις στα μεγαλύτερα και πιο φημισμένα  ρωσικά θέατρα όπως στο Kremlin Palace, το Bolshoi Theatre, καθως και στο  Opera and Ballet Theatres στο Baku (Αζερμπαιτζάν), στο Minsk (Λευκορωσία) καθως και στο εξωτερικο στη Σκάλα του Μιλάνου (Teatro alla Scala a Milano), το Royal Opera House του Covent Garden και στο Carnegy Hall της Νέας Υόρκης.

Οι «Τενόροι του 21ου Αιώνα» συχνά προσκαλούνται να εμφανιστούν σε διάφορα πολιτιστικά προγράμματα της κυβέρνησης στη χώρα τους και σε συνόδους κορυφής.  Ανάμεσα στο κοινό που τους απολαμβάνει βρίσκονται και οι V.V. Putin, D.A. Medvedev, G.Bush καθως και οι Ευρωπαίοι ηγέτες όπως οι: J. Chirac, G. Schroeder, H. Solana, A.Merkel και  άλλοι αρχηγοί κρατών.

Ο αριθμός των κοτσέρτων που πραγματοποιούν πληθαίνει σταδιακά κάθε χρόνο ενώ η δεξιοτεχνία τους γίνεται ολοένα και περισσότερο αποδεκτή από τον κόσμο γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των θαυμαστών που τους παρακολουθούν.

Υπάρχουν είκοσι (20) διαφορετικές παραλαγές κοντσέρτων που πραγματοπούνται από τους φημισμένους Τενόρους! Τρεις από αυτές όμως  είναι που διεκδικούν μια ιδιαίτερη προσοχή από το κοινό. Η πρώτη (και η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για την περιοδεία τους στην Αμερική και τον Καναδά) και περιλαμβάνουν διαχρονικές και πασίγνωστες κλασικές συνθέσεις για φωνή, τραγούδια από το ρεπερτόριο των: Mario Lance, Placido Domingo, Jose Carreras και  Luciano Pavarotti. Μια παραγωγή που είχε τεράστια επιτυχία και ήταν η αφορμή για τη δημιουργία δύο άλλων κοντσέρτων που έφεραν τον τίτλο “From the Heroes of Those Times” (τα λεγόμενα «τραγούδια πολέμου» και  “There is no Song without You” (το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη δύο μεγάλων μουσικών, των: Arno Babajanyan και Muslim Magomaev).

Ένα διαφορετικό –ωστόσο- ρεπερτόριο (και είναι αυτό που θα παρακολουθήσουμε στα δύο κοντσέρτα που θα πραγματοποιήσουν στις 4 & 5 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) φαίνεται να έδωσε μια νέα δυναμική «ώθηση» στις παραστάσεις τους ξεδιπλώνοντας τις απεριόριστες φωνητικές και δημιουργικές ικανότητές τους. Το να ερμηνεύει κάποιος δίχως φωνόγραμμα είναι ο καλύτερος και ο μόνος –ίσως- τρόπος  μιας μουσικής παρουσίασης. Πολλοί πιστεύουν πως «αγγίζει» τις ψυχές των ανθρώπων δίνοντάς τους πραγματική ευχαρίστηση. Μόνο η ζωντανή μουσική και ερμηνεία έχουν το δικαίωμα να υπάρχουν. Και στα δύο κοντσέρτα που θα δώσουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το αστείρευτο ταλέντο τους με τη συνοδεία ενός -και μόνο- πιάνου!!

Oι  Τενόροι του 21ου Αιώνα.
Tenors of the 21st Century

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Ώρα έναρξης: 20.00)
(Αίθουσα Αλ.Τριάντη)

Τιμές εισιτηρίων:
ΖΩΝΗ Α’ €45
ΖΩΝΗ Β’ €40
ΖΩΝΗ Γ’ €30
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ €20

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
Ταμεία Μεγάρου Μουσικής
Στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα
(Δευτέρα με Παρασκευή- 10 π.μ.- 4μ.μ.)
Τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210-7282333

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here