30/1/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Τα πρώτα έξι άλμπουμ της σόλο καριέρας του Rory Gallagher πρόκειται να επανακυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό από τη Sony Music και την Capo Records and Legacy που έχουν τα δικαιώματα.

Τα άλμπουμ είναι τα “Rory Gallagher” και “Deuce” του 1971, “Live In Europe!” του 1972, “Blueprint” και “Tattoo” του 1973 και το “Irish Tour” που κυκλοφόρησε το 1974. Η επανέκδοση των πρώτων έξι άλμπουμ του Rory έρχεται σαράντα χρόνια μετά την απομάκρυνση του σπουδαίου κιθαρίστα από τους “Taste”, με τους οποίους έκανε τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία, προκειμένου να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

Ο Rory έχει μείνει στην ιστορία της μουσικής ως ένας από τους πιο σημαντικούς και δημιουργικούς κιθαρίστες όλων των εποχών, με την ιδιαίτερη τεχνική του να έχει εμπνεύσει πολλές γενιές μουσικών και ιδιαίτερα κιθαριστών, όπως οι Slash, Brian May, Johnny Marr, Adam Clayton και The Edge. Οι τελευταίοι, μάλιστα, ακούγοντας τη δουλειά του Gallagher αποφάσισαν να γίνουν μουσικοί, σύμφωνα με δηλώσεις τους.

Ο Rory στα τρία πρώτα χρόνια της καριέρας του, δηλαδή από το 1971 έως το 1974, υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγικός, κυκλοφορώντας τα έξι άλμπουμ που επανακυκλοφορούν. Κάθε άλμπουμ κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή με το artwork να είναι αυτό που συνόδευσε το βινύλιο της πρώτης έκδοσης. Όλα τα κομμάτια έχουν περάσει από νέο mastering και κάθε άλμπουμ συνοδεύεται από αποκλειστικές σημειώσεις του Donal Gallagher, αδελφού του Rory και υπεύθυνου για τις περιοδείες του, του φωτογράφου Mick Rock και του δημοσιογράφου Roy Hollingworth.

Σ’ αυτά τα έξι άλμπουμ περιέχονται ορισμένα από τα πιο αξιόλογα κομμάτια του καλλιτέχνη που έχουν μείνει στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων κοινού και καλλιτεχνών της ροκ. Οι επανακυκλοφορίες των πρώτων έξι άλμπουμ του θα γεμίσουν αναμνήσεις τους παλιούς και θα δημιουργήσουν ένα νέο «κύμα» θαυμαστών ανάμεσα στους νέους που δεν είχαν ακόμα την τύχη να ακούσουν τις μοναδικές δημιουργίες του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here