23/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

«Άγρια Δύση» χαρακτήρισε ο Slash τη μουσική βιομηχανία στις μέρες μας, συγκρίνοντας τα δεδομένα που επικρατούν στο χώρο σήμερα σε σχέση μ’ αυτά που ίσχυαν όταν ξεκίνησε την καριέρα του.

Θέλοντας να τονίσει την «επικινδυνότητα» του χώρου, αποφάσισε να προειδοποιήσει καλλιτέχνες και συγκροτήματα που κάνουν τώρα το ξεκίνημα της πορείας τους. “Να είστε προσεκτικοί στο τι εύχεστε. Ο χώρος αυτή τη στιγμή δεν έχει αρχή και τέλος. Επικρατεί χάος”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Kerrang! “Οι κανόνες έχουν αλλάξει τόσο πολύ που οι συμβουλές που είχα να δώσω όταν τα πράγματα ήταν πιο εύκολα στο χώρο, δεν αξίζουν τίποτα πια”.

Η κατάσταση θυμίζει την Άγρια Δύση. Γι’ αυτό συμβουλεύω ο καθένας να διατηρήσει την προσωπικότητά του και να χαράξει τον δικό του δρόμο”, συνέχισε ο Slash, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο Alice Cooper αναφέροντας ότι κάθε καλλιτέχνης πρέπει να παραμένει αισιόδοξος όσο ανεβαίνει στο χώρο:

Αν πιστεύετε στο υλικό σας, «βάλτε το στο λαιμό τους». Σίγουρα κάποιοι θα το πετάξουν, αλλά όσοι το «καταπιούν» θα γίνουν δικοί σας”, δήλωσε ο Cooper με τον δικό του τρόπο έκφρασης, που προσπαθήσαμε να αποδώσουμε όσο το δυνατόν πιο πιστά.

Δεν μπορείτε να βγείτε στη σκηνή και να πείτε «ελπίζουμε να σας αρέσουμε». Η ροκ συμπεριφορά απαιτεί να «πιάσετε» το κοινό από το λαιμό και να πείτε «αυτή είναι η δική μας σκηνή. Είναι ο δικός μας χρόνος». Πρέπει εσείς να έχετε τον έλεγχο του κοινού. Να κυριαρχείτε”, ολοκλήρωσε ο Alice Cooper.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here