17/1/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ο Trent Reznor, ο δημιουργός των Nine Inch Nails, σχεδιάζει να επαναφέρει στο προσκήνιο το σχήμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση άλλων επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης, για όσους δεν γνωρίζουν, παίζει πάρα πολλά μουσικά όργανα με αποτέλεσμα το «συγκρότημα» Nine Inch Nails να το αποτελεί ουσιαστικά ο ίδιος ο Trent Reznor! Ωστόσο, επειδή στις συναυλίες του γκρουπ δεν είναι δυνατό να τα κάνει όλα μόνος του όπως στο studio, το συγκρότημα με την ορθή έννοια του όρου υφίσταται μόνο στις live εμφανίσεις του.

Όπως και να έχει, πριν αρκετό καιρό ο καλλιτέχνης είχε ανακοινώσει τη «διάλυση» των Nine Inch Nails για να ασχοληθεί με άλλα projects, όπως το συγκρότημα “How To Destroy Angels”. Ο Reznor είναι ο δημιουργός της μουσικής για τις ταινίες “The Social Network” και “The Girl With The Dragon Tattoo”, και όπως δήλωσε στο Billboard : “Θα γράψω για τους Nine Inch Nails μέσα στη χρονιά”.

Η φωνή μου, ως δημιουργού, αισθάνεται ότι πρέπει να μιλήσει. Να δουλέψει για να μην ατροφήσει. Πιστεύω ότι έχω κάτι να πω που είναι μοναδικό για κάποιους ανθρώπους και είναι ο σωστός χρόνος να το κάνω”, συνέχισε ο Reznor. Νέα μουσική παρουσίασα μέσω των Nine Inch Nails για κάποια χρόνια. Με ικανοποίησε η πρόκληση να προχωρήσω πιο μακριά και να συνειδητοποιήσω ότι δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν λίγα χρόνια παλιότερα”.

Παρά τις προθέσεις του, δεν είναι βέβαιος για το τι θα προκύψει : “Όλα είναι υποθετικά αυτή τη στιγμή. Όταν έχω έμπνευση κάθομαι με το σημειωματάριο και το καταγραφικό μου και δουλεύω. Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσω κάθε ιδέα”, ολοκλήρωσε ο μουσικός.

Ο Reznor από το 2009 που «εγκατέλειψε» το project Nine Inch Nails, προχώρησε με το γκρουπ How To Destroy Angels, στο οποίο μετέχουν επίσης η σύζυγός του Atticus Ross και η Mariqueen Maandig.

Το 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομότιτλο EP και αναμένεται μέσα στο έτος να κυκλοφορήσουν και το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ. Στη συνέχεια ο Reznor θα «αναστήσει» τους Nine Inch Nails.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here