28/12/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Με παγκόσμια περιοδεία και νέο δίσκο επιστρέφουν οι Van Halen και με τον David Lee Roth στη σύνθεσή τους!

Το hard rock συγκρότημα που τα τελευταία χρόνια αποτελείται από τους Eddie Van Halen, Alex Van Halen, Wolfgang Van Halen και David Lee Roth, επιστρέφουν με …φόρα στα μουσικά δρώμενα. Αν και η δισκογραφική επιστροφή του συγκροτήματος φημολογείτο από το 2007 που ο David ενώθηκε με τους παλιούς του συνεργάτες, ωστόσο το γκρουπ μπήκε στο studio για να ηχογραφήσει νέο υλικό τον περασμένο Γενάρη.

Το άλμπουμ που ηχογραφήθηκε και έχει μπει πλέον στην τελική φάση της παραγωγής, είναι το πρώτο μετά το “Van Halen III”, που χρονολογείται από το …μακρινό 1998 με τον Michael Anthony στο μπάσο και τον Gary Cherone στα φωνητικά.

Ακριβώς τα διπλάσια χρόνια, 28 δηλαδή, έχουν περάσει από την τελευταία ηχογράφηση του συγκροτήματος με τη φωνή του David Lee Roth, όταν είχε κυκλοφορήσει το “1984”.

Από τότε πολλά άλλαξαν, αλλά η επιστροφή του David και η αντικατάσταση του Michael Anthony από τον Wolfgang Van Halen, γιο του Alex στο μπάσο, κάνουν ακόμα πιο …οικογενειακό το κλίμα στο γκρουπ. Το άλμπουμ που ακόμα δεν έχει τίτλο, θα είναι η πρώτη δισκογραφική εμφάνιση και του Roth μετά το 2003, όταν είχε κυκλοφορήσει το “Diamond Dave”, που είναι το τελευταίο μέχρι τώρα άλμπουμ της σόλο καριέρας του.

Τον Ιούνιο ο κιθαρίστας των Alter Bridge Mark Tremonti δήλωσε ότι οι Van Halen τον κάλεσαν στο studio που έκαναν τις ηχογραφήσεις και του παρουσίασαν live όλο το άλμπουμ.

Στα τέλη Ιουλίου, ο παραγωγός του συγκροτήματος Ross Hogarth δήλωσε ότι ολόκληρο το άλμπουμ έχει ηχογραφηθεί, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου από το Van Halen News Desk ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκαν τα μιξαρίσματα και θα ξεκινούσε η διαδικασία του mastering. Αργότερα κυκλοφόρησαν φήμες ότι οι Van Halen θα υπέγραφαν στην Columbia Records, θυγατρική της Sony, αλλά τελικά θα τους στεγάσει δισκογραφικά η Interscope Records με την οποία υπέγραψαν στα μέσα Νοεμβρίου.

Το άλμπουμ δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα κυκλοφορήσει, αλλά η προπώληση των εισιτηρίων της περιοδείας θα ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here