ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Sony Music (ΑΚΤΗ) (4/2010)

Η Ευτυχία Μητρίτσα γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά, αυτό όμως που τροφοδοτούσε πάντα τη σχέση της με τη μουσική, ήταν το τραγούδι. Έτσι όταν ήρθε στην Αθήνα ως φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με αυτό.

Έχει   συνεργαστεί  με  τους: Ν. Μαμαγκάκη, Σ. Γιαννάτου, Γ. Ανδρέου, Χρ. Θηβαίο, Στ. Γαδέδη, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και τον Μ. Λογιάδη, αλλά και με τους σκηνοθέτες Μ. Μαρμαρινό και Lee Brower (κορυφαία στις «Χοηφόρους» του Αισχύλου). Έχει εμφανιστεί σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους-θέατρα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο, Sciene Nationale της Ορλεάνης, Εργοστάσιο Τέχνης της Πάτρας, θέατρο Βράχων Βύρωνα, Κατράκειο θέατρο κ.α.), όπως και σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας. Η πρώτη γνωριμία της με το ευρύτερο μουσικό κοινό έγινε στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης του 2006, με το τραγούδι Λίγο πριν ξημερώσει (Στ. Γαδέδη- Π. Κυριάκου), ενώ εμφανίστηκε και στα Mad Awards 2008 με τους Α/Ε (Αρτέμης-Ευθύμης), τραγουδώντας τον Εφιάλτη της Περσεφόνης (Μ. Χατζιδάκι – Ν. Γκάτσος).

Ο Μυστικός Προορισμός είναι το πρώτο της cd που περιλαμβάνει δικές της συνθέσεις (εκτός από το Σκλαβάκι της Αγάπης που τους στίχους έχει γράψει ο Ορέστης Ντάντος). Τραγούδια που φανερώνουν μια ιδιαίτερη δημιουργό, που αφηγείται με αποκαλυπτικό τρόπο προσωπικές της ιστορίες, με έντονο ρομαντικό και θηλυκό τρόπο, τόσο στη μουσική όσο και στους στίχους.

Παραγωγός του cd είναι ο Γιώργος Ανδρέου.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάννα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Η γνωριμία της Ευτυχίας Μητρίτσα με το μουσικό κοινό έγινε το 2006 όταν συμμετείχε στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης, με το κομμάτι «Λίγο πριν ξημερώσει», μολονότι η μέχρι τότε πορεία της στα ελληνικά μουσικά πράγματα δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητη. Έτσι όταν μία νέα τραγουδοποιός έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με ονόματα όπως οι Νίκος Μαμαγκάκης, Σαββίνα Γιαννάτου, Γιώργος Ανδρέου, Χρήστος Θηβαίος και άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες, το ντεμπούτο album της αναμένεται, αν μη τι άλλο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον όταν την παραγωγή της πρώτης αυτής δισκογραφικής δουλειάς αναλαμβάνει ο χαρισματικός Γιώργος Ανδρέου.

Το CD έχει τον τίτλο «Μυστικός προορισμός» και περιλαμβάνει επτά μόνο τραγούδια (είναι φανερό πως δεν υπάρχει το άγχος και η αγωνία της κλασικής «ντουζίνας» των album). Οι μελωδίες και τα λόγια αυτών των ιδιαίτερων, προσωπικών, μουσικών διηγήσεων, εξ ολοκλήρου δημιουργίες της Ευτυχίας, αποκαλύπτουν ένα πολύπλευρο μουσικό ταλέντο. Μόνη εξαίρεση αποτελεί το κομμάτι «Σκλαβάκι της Αγάπης», που στιχουργικά υπογράφει ο Ορέστης Ντάντος.

Αν και η αρxή δείχνει λίγο μουδιασμένη, όσο προχωράει το CD γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον. Μέσα από τα τραγούδια γίνεται ξεκάθαρο πως μιλάμε για ένα ελπιδοφόρο και φρέσκο πρόσωπο. Το πιο ρυθμικό κομμάτι του δίσκου, το «Σκλαβάκι της αγάπης», είναι ίσως ένα από εκείνα που φλερτάρουν περισσότερο με τα airplays των ραδιοφώνων. Τα υπόλοιπα χρειάζονται απαραιτήτως και μία δεύτερη ίσως και τρίτη ακρόαση για αποκαλύψουν το βάθος των στίχων τους. Τραγούδια με ρομαντισμό και ευαισθησία όπως το «Τώρα τι μένει», «Απ’ την αρχή να σε βλέπω» και «Βγάλτο από μέσα σου», καταδεικνύουν ένα υψηλό επίπεδο δημιουργικής ικανότητας και ερμηνείας. Μια ερμηνεία πολύ προσωπική που μεταφέρει το κλίμα, την ένταση και το συναίσθημα του εκάστοτε κομματιού.

Η πρώτη δισκογραφική προσπάθεια της Ευτυχίας Μητρίτσα έχει όλα τα εφόδια για να αποτελέσει μια δουλειά από την οποία μπορούν να ξεχωρίσουν αρκετά κομμάτια. Ένας δίσκος με όμορφες μελωδίες, στιχουργική σε πολύ καλό επίπεδο και ευαίσθητες ερμηνείες, που αν και επιδέχεται βελτίωσης, αποτελεί ένα πολύ καλό πρώτο βήμα.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01.
Μυστικός προορισμός
02. Όλο με ρωτάς
03. Τώρα τι μένει
04. Σκλαβάκι της αγάπης
05. Απ’ την αρχή να σε βλέπω
06. Δέκα χρόνια στη σιωπή
07. Βγάλτο από μέσα σου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here