25/10/2011
Γράφει η Μαρίνα Σκοπελίτου
Φωτογράφηση: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr

Ανυπομονούσα να φτάσει η Παρασκευή για να έρθει η ώρα να κατέβω στην Πλάκα και να απολαύσω την Τάνια Τσανακλίδου, η οποία παρέα με τον Κώστα Θωμαΐδη και την Ελένη Κοκκίδου, που μάγεψε πέρσι ως «Γυναίκα της Πάτρας», εμφανίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο «Ζυγό».

Λίγο μετά τις 10:30 και αφού είχε γεμίσει ο «Ζυγός» με κόσμο όλων των ηλικιών, το πρόγραμμα ξεκίνησε και η σκηνή γέμισε από τους τρεις καλλιτέχνες και από την εξαιρετική ορχήστρα. Πρώτοι εμφανίστηκαν η Τάνια Τσανακλίδου με τον Κώστα Θωμαΐδη  με την «πλούσια φράντζα». Τα πρώτα τραγούδια που ακούσαμε, όπως τα «Λουστράκια» του Ν. Γκάτσου και του Μ. Χατζιδάκι και «Ο Μάρκος υπουργός» (Όσοι γίνουν πρωθυπουργοί) του Βαμβακάρη, θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω πολύ επίκαιρα. Λιγότερο επίκαιρο ήταν το «Ρίκο Ρίκοκο», που ακολούθησε το οποίο όμως ήταν αφιερωμένο στο …σωτήρα Γ.Α. Παπανδρέου, τον οποίο απολαμβάναμε στην οθόνη που βρισκόταν ψηλά, σε παλαιότερες ιστορικές δηλώσεις, όπως το αλησμόνητο «Λεφτά υπάρχουν».

Και κάπου εκεί ήρθε η ώρα της Ελένης Κοκκίδου να εμφανιστεί για να μας τραγουδήσει και να μας αποδείξει πως δεν είναι μόνο καλή ηθοποιός…

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, αφήσαμε για λίγο την κρίση για να μιλήσουμε για τον έρωτα, γιατί όλα υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν στη ζωή… Η Τάνια Τσανακλίδου ήταν η πρώτη που πήρε τον λόγο. Με τραγούδια όπως το «Πάτωμα», το «Πάντα» και η «Μικρή Αγάπη» κατέθεσε την δική της άποψη περί έρωτος και κατόπιν έδωσε το λόγο στην Ίριδα Λουκά (βιολί), η οποία είχε μία κάπως διαφορετική άποψη …που εμένα προσωπικά με έκανε να γελάσω πολύ!

Το πρώτο μέρος τελείωσε με την Ελένη Κοκκίδου στον ρόλο μίας εκπαιδευτικού σε εφεδρεία, που μας αφηγήθηκε την ιστορία της ζωής της και την ιστορία για ένα …σαλάμι!  Ξεκαρδιστικός μονόλογος αν και οι αλήθειες του ήταν πικρές.

Το δεύτερο μέρος κατά την άποψη μου ήταν πιο δυνατό. Ξεκινήσαμε με έναν μικρό διάλογο μεταξύ της Ελένης και της Τάνιας με θέμα το πού κάνει spa η καθεμιά και η βραδιά συνεχίστηκε με αγαπημένα τραγούδια ρεμπέτικα, λαϊκά και πιο σύγχρονα. Από αυτά ξεχώρισα το «Καίγομαι – καίγομαι», το «Αυτή η νύχτα μένει», το «Ούζο όταν πιεις» και φυσικά το «Τούτοι οι μπάτσοι που ‘ρθαν τώρα», που πολύ το χάρηκα…!

Κάπου γύρω στις δύο και μίση το πρόγραμμα τελείωσε και οι τραγουδιστές και η ορχήστρα αποσύρθηκαν, το κοινό όμως είχε διαφορετική άποψη, ήθελε κι άλλο! Και έτσι οι τρείς καλλιτέχνες που δεν μπορούσαν να χαλάσουν χατίρι, ξαναβγήκαν  για να μας χάρισαν μερικά τραγούδια ακόμα.

Ήταν μία πολύ όμορφη βραδιά. Περάσαμε όμορφα, γελάσαμε με τα εύστοχα κείμενα του Νίκου Σούλη, εκτονωθήκαμε καθώς ακούστηκαν πράγματα τα οποία πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε και περιμένουμε κάποιος να τα πει δυνατά αλλά νιώσαμε και την γλύκα του έρωτα, γιατί όπως ανέφερα και παραπάνω όλα υπάρχουν στη ζωή.  Η Τάνια Τσανακλίδου ήταν πραγματικά πολύ συγκινητική σε αυτά τα τραγούδια, αφού με τη φωνή της αλλά κυρίως με την ερμηνεία της τους έδωσε πραγματικά ζωή.

Α! Και να μη ξεχάσω να πω ένα μπράβο για τις χαμηλές τιμές! Οι συντελεστές του προγράμματος έλαβαν υπ’ όψιν τους τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης όχι μόνο στη διαμόρφωση του προγράμματος τους αλλά και στη διαμόρφωση των τιμών, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την ειλικρίνεια των προθέσεων τους. Μακάρι το συγκεκριμένο παράδειγμα να το ακολουθήσουν και άλλοι καλλιτέχνες …εναλλακτικοί, αριστεροί και ευαισθητοποιημένοι!

Θα πρέπει να δυσκολευτώ πολύ για να βρω κάτι αρνητικό και δεν θα το κάνω γιατί δεν αξίζει τον κόπο. Δεν ήταν απλώς ένα καλό μουσικό πρόγραμμα ήταν ουσιαστικά μία ολοκληρωμένη παράσταση. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, εδώ…

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here