19/1/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Αυτό ισχυρίζεται η Lady Gaga θεωρώντας ότι ο συνδυασμός στοιχείων από σημαντικά ροκ κομμάτια του παρελθόντος με τον electro pop ήχο της, αποτελεί ένα νέο μουσικό είδος που εφηύρε, φυσικά, η ίδια.

Η 25χρονη τραγουδίστρια μίλησε για τις επιρροές της από τη ροκ μουσική και ανέφερε χαρακτηριστικά τους Def Leppard, ενώ αποκάλυψε ότι συνεργάστηκε με τον παραγωγό τους στο τραγούδι “You And I”. “Στη μουσική μου υπάρχουν αρκετές μελωδίες στο στιλ των Def Leppard αλλά είναι ηλεκτρονική, dance μουσική. Τη μουσική αυτή χαρακτηρίζω “avant-garde techno rock”. Είναι σκληρή και κινείται στα όρια”, δήλωσε η Gaga στην εφημερίδα The Sun.

Υπάρχουν πολλές ροκ επιρροές στο άλμπουμ αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο δίσκος είναι ροκ. Είναι μια εξερεύνηση ηλεκτρονικής και techno μουσικής, αλλά έχω δημιουργήσει ένα είδος metal/dance/techno/rock/pop μουσικής με πολλά στοιχεία από χορωδιακά, γιατί αυτή είναι η μουσική που αγαπάω”, συνέχισε η τραγουδίστρια.

Η Gaga εξέφρασε και τον θαυμασμό της για τον Bruce Springsteen, λέγοντας ότι μεγάλωσε ακούγοντας τη δουλειά του σπουδαίου αμερικανού ροκ μουσικού : “Είμαι παθιασμένη με τον Bruce Springsteen. Ο πατέρας μου συνήθιζε να βάζει τους δίσκους του συνέχεια όταν ήμουν μικρό παιδί”, ολοκλήρωσε η τραγουδίστρια.

Και τραγουδίστρια και …εφευρέτης νέου μουσικού είδους η Lady Gaga. Να δούμε τι άλλο θα μας προκύψει στο μέλλον!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here