19/7/2013
Γράφει η Laurence Larochelle
Φωτογράφηση: Μαρία Ντρούγια
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ψάχνω τις λέξεις για να περιγράψω αυτή τη συναυλία… όμως εκείνες χάνονται, φαίνονται τόσο μικρές, τόσο λίγες μπροστά σε αυτό που ζήσαμε το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουλίου όταν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρέα με το Γιώργο Καλούδη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αμαρουσίου βρέθηκαν στο Αμαλίειο θέατρο προκειμένου να μοιραστούν μαζί μας μια μοναδική εμπειρία με φόντο τον καλοκαιρινό ουρανό.

alkinoos_ioannidis_live_2013_07_02_kaloudis

Υπάρχουν συναυλίες στις οποίες απλά περνάμε καλά και διασκεδάζουμε. Ωστόσο μετά από λίγο καιρό τις βγάζουμε από τη μνήμη μας, όχι απαραίτητα γιατί δεν ήταν ωραίες ή επειδή ο εκάστοτε τραγουδιστής δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά επειδή δεν υπήρχε λόγος να τις θυμόμαστε, γιατί πολύ απλά δεν μας είχαν αφήσει κάτι για να τις θυμόμαστε. Υπάρχουν και κάποιες άλλες συναυλίες όμως, που χαράζονται ανεξίτηλα στη μνήμη μας και δεν φεύγουν από εκεί ακόμα και μετά από δεκαετίες ολόκληρες. Δεν είναι τα ειδικά εφέ ή οι φωτισμοί που μας κάνουν να θυμόμαστε αυτή τη συναυλία αλλά η ικανότητα του ερμηνευτή να μας μαγέψει και να περάσει μέσα μας τα πιο βαθιά συναισθήματα, τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες, τις πιο όμορφες μνήμες. Η ικανότητά του να αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές μας να και να μας ταξιδέψει στους πιο μακρινούς αλλά και συνάμα στους πιο κοντινούς και γνώριμους προορισμούς. Εκεί που δεν τολμάμε να πάμε μόνοι μας. Συναυλίες που παίρνουμε μαζί μας για πάντα. Μια τέτοια συναυλία ήταν και αυτή…

alkinoos_ioannidis_live_2013_07_11

Παρόλο που η συναυλία άρχιζε στις 21.00, εμείς ήμασταν ήδη εκεί αρκετά πιο νωρίς. Φτάνοντας ωστόσο, συνειδητοποιήσαμε ότι το Αμαλίειο ήταν ήδη γεμάτο από ανθρώπους που είχαν έρθει να απολαύσουν τον αγαπημένο καλλιτέχνη.  Εκείνος χαλαρός, άμεσος και ευδιάθετος ανέβηκε στη σκηνή και αφού ευχαρίστησε το Δήμο Αμαρουσίου μας σύστησε τον μουσικό συνοδοιπόρο του Γιώργο Καλούδη. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας είχε διαρκή επικοινωνία με το κοινό και δεν δίστασε να μοιραστεί μαζί μας συναισθήματα αλλά και άγνωστες μέχρι στιγμής ιστορίες. Μας μετέφερε νοερά σε μια όμορφη παραλία και μας συνεπήρε με την ξεχωριστή φωνή του.

alkinoos_ioannidis_live_2013_07_18_kaloudis

«Παράκληση», «Ο Προσκυνητής», «Καθρέφτης», «Απόγευμα στο Δέντρο», «Ο Δρόμος Σου Είσαι Εσύ», «Βόσπορος», «Αχερόμπασμαν», «Δεν Μπορώ», «Πατρίδα», «Με Τόσα Ψέματα», «Όνειρο Ήτανε», «Στην Αγορά Του Αλ Χαλίλι», «Ο Κόσμος Που Αλλάζει», «Όσα Η Αγάπη Ονειρεύεται», «Γιατί Δεν Έρχεσαι Ποτέ», «Κεμάλ» και «Ο Βυθός» είναι κάποια από τα τραγούδια που απολαύσαμε το βράδυ της Δευτέρας.

alkinoos_ioannidis_live_2013_07_16

«Ένας τόπος για να επιβιώσει δεν πρέπει να έχει μόνο καλές τράπεζες αλλά και καλά τραγούδια». Με αυτή τη φράση που είπε ο τραγουδιστής κάπου στη μέση της συναυλίας θα κλείσω αυτό το άρθρο. Γιατί αυτή του η φράση του δείχνει πόσο σημαντική είναι η μουσική για να απαλύνουν οι πληγές ενός ολόκληρου έθνους. Το πότε θα κλείσουν αυτές οι πληγές είναι άγνωστο. Όμως όσο υπάρχουν τα τραγούδια και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης να μας τα ερμηνεύει όλα μοιάζουν τόσο όμορφα, τόσο γαλήνια, τόσο μαγικά. Σ’ ευχαριστούμε Αλκίνοε!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here