21/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Χθες το μεσημέρι, έγινε η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των χωρών για την Eurovision στους ημιτελικούς που θα γίνουν 22 και 24 Μαΐου. Με 45 λεπτά καθυστέρηση, (ούτε νύφη σε εκκλησία να περιμέναμε δηλαδή!), ξεκίνησε η κλήρωση, και η αγωνία μας δεν κράτησε πολύ αφού η Ελλάδα κληρώθηκε να εμφανιστεί στην 3η θέση ενώ η Κύπρος στην 12η.

Τυχερές ήταν η Φινλανδία (9η θέση) και Ιρλανδία (18η θέση) για τον 1ο ημιτελικό, που έτυχαν τις wildcards, πράγμα που σημαίνει ότι διάλεξαν εκείνες σε ποιες θέσεις θα ήθελαν να εμφανιστούν.

Η αλήθεια είναι ότι για την Ελλάδα δεν είναι και τόσο τυχερή αυτή η θέση, μιας που καμία χώρα δεν έχει προκριθεί από 1ο ημιτελικό εμφανιζόμενη ως τρίτη. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά θα εμφανιστούμε αμέσως μετά από την πολύ καλή και δυνατή μπαλάντα της Ισλανδίας ενώ την βραδιά θα ανοίξει για τρίτη συνεχόμενη φορά το Μαυροβούνιο, ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά θα του φέρει γούρι και θα περάσει στον τελικό. Εν αντιθέσει με εμάς η θεά Τύχη ήταν με το μέρος της Κύπρου, που θα εμφανιστεί μετά το Ισραήλ και το Σαν Μαρίνο, δύο συμμετοχές μάλλον μέτριες …έως αδιάφορες!

Όσον αφορά τον 2ο ημιτελικό, εκεί τυχερές στάθηκαν, με τις wildcards,η Ουκρανία (7η θέση) και η Λιθουανία (18η θέση) ενώ σίγουρα θα πάγωσε το αίμα του γνωστού σε όλους μας από προηγούμενες συμμετοχές του με την Σερβία, Zeljko Joksimovic, όταν θα έμαθε ότι θα εμφανιστεί 1ος την βραδιά της 24ης Μαΐου.

Το μεγάλο φαβορί, όπως παρουσιάζεται φέτος, η Σουηδία, θα εμφανιστεί 11η.

Το musiccorner, σιγά σιγά θα σας παρουσιάσει μία προς μία τις συμμετοχές των χωρών για την Eurovision 2012, ώστε να σχηματίσετε την δική σας άποψη και να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων τις βραδιές εκείνες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here