12/11/2013
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Δεν είναι λίγοι αυτοί που την πίεζαν και την πιέζουν να εμφανιστεί στη σκηνή της Eurovision για τρίτη φορά! Και δεν αναφέρομαι μόνο σε Έλληνες αλλά και στους Σουηδούς που όπως φαίνεται τα κατάφεραν και έπεισαν την Έλενα Παπαρίζου να διαγωνιστεί για λογαριασμό της Σουηδίας αυτή τη φορά.

paparizou_2011_03_01

Οι φήμες είχαν οργιάσει ήδη από το 2012, αφού η Έλενα εμφανίστηκε στο σουηδικό τελικό και ερμήνευσε το ‘Popular’, (Eric Saade στην Eurovision του 2011 και κατέκτησε την 3η θέση), σαγηνεύοντας τους πάντες αφού εντυπωσίασε με την φωνή της και την σκηνική της παρουσία.

Τώρα όμως, σύμφωνα με σουηδικά έντυπα, αναφέρουν ότι ο Christer Bjorkman, υπεύθυνος για την διαδικασία επιλογής του Σουηδικού τραγουδιού, έπεισε την Έλενα Παπαρίζου να συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Melodifestivalen με ένα dance κομμάτι. Το Melodifestivalen, είναι μια σειρά συνήθως από 10 μικρούς τελικούς όπου διαγωνίζονται τα σουηδικά τραγούδια και ο κάθε νικητής που προκύπτει διαγωνίζεται στο μεγάλο τελικό για την επιλογή του σουηδικού τραγουδιού. Φήμες θέλουν τους Σουηδούς διοργανωτές να της προτείνουν σχεδόν κάθε χρόνο να πάρει μέρος αλλά εκείνη να αρνείται πεισματικά. Από την άλλη, η ίδια σε δηλώσεις της δεν απέκλεισε ποτέ το γεγονός, να ξαναπάει στην Eurovision αλλά ως συνθέτρια και όχι ως ερμηνεύτρια. Το αν ισχύουν ή όχι, σύντομα θα το μάθουμε!

Πάντως ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, η Έλενα Παπαρίζου πολύ πρόσφατα, έκανε ντουέτο-έκπληξη με την Jill Johnson, πολύ επιτυχημένη Σουηδή τραγουδίστρια, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα της το 1998 καταλαμβάνοντας την 10η θέση.

Το τραγούδι είναι μπαλάντα και λέγεται ‘Enough’, και πολλοί είναι εκείνοι στη Σουηδία που έτριβαν τα χέρια τους, καθώς εδραιώνονταν οι φήμες για την συμμετοχή στο Melodifestivalen. Μια πολύ όμορφη μπαλάντα, που ουκ ολίγοι έσπευσαν να πουν ότι θα ήταν μια εξαιρετική πρόταση-συμμετοχή για την Σουηδία φέτος!

Έτσι για την ιστορία πάντως, η Έλενα ως μέλος των Antique, είχε τραγουδήσει το ‘Die for you’ στην Κοπεγχάγη της Δανίας το 2001, χαρίζοντας μας την 3η θέση και βάζοντας την Ελλάδα στο κέντρο πλέον των δυνατών χωρών από κει και έπειτα. Λέτε να είναι καρμικό και να πάει και φέτος?!

Για να κλείσουμε, θέλω να σας πω ότι η κρατική τηλεόραση -ναι έχουμε ακόμη από αυτή- δήλωσε πως θέλει να πάρει μέρος η Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού και το μόνο πρόβλημα είναι η μετάβαση της ΔΤ, σε NΕΡΙΤ, λόγω της συμφωνίας που έχει γίνει ήδη με την EBU με τον προηγούμενο κρατικό φορέα. Όπως έχουμε αναφέρει ήδη, η EBU μας κλείνει το μάτι και  μας λέει ότι είναι διατεθειμένη να μας δώσει τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να λάβουμε μέρος. Και έτσι για να κάνω και λίγο πιο spicy το φαγητό, όπως λένε, έχουν ήδη πέσει τα πρώτα ονόματα στο τραπέζι για την εκπροσώπηση μας στον επικείμενο διαγωνισμό. Όχι, μη περιμένετε να σας πω τι ξέρω, ορκίστηκα να μην το πω …και να μην το γράψω κιόλας! Και επειδή παρακολουθώ χρόνια το διαγωνισμό, αν δεν δω επίσημα ότι συμμετέχουμε, δε θα αναλωθώ σε απλές και ταπεινές εικασίες. Η πράξη απέχει πάρα πολύ από την θεωρία. Εξάλλου πολύ σύντομα λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στον 59ο διαγωνισμό. Λίγη υπομονή και θα τα μάθουμε όλα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Διαβασα το αρθρο και ”φρικαρα” . Ενταξει δεν εχω προβλιμα να σιμετεχει η Ελενα Παπαριζου στον διαγονισμο αλλα απο την στιγμη που πηγε με την Ελλαδα και ΚΕΡΔΙΣΕ!!! δεν μπορει να σιμετεχει με αλη χορα . Οk ειναι η χορα που γενιθικαι αλλα….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here