Γράφει η Μαριάνα Πουτακίδου
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
21/10/2010
www.musiccorner.gr

Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς της Γλυκερίας με τίτλο «Η αγάπη είναι ελεύθερη», στο restaurant “Beer Academy” της Αγίας Παρασκευής. Κατηφορίζοντας προς την εν λόγω μπυραρία, λίγα τετράγωνα πριν, άκουγε κανείς από τα ηχεία τη γνώριμη φωνή της ερμηνεύτριας στις ξεχωριστές δημιουργίες της Βάσως Αλλαγιάννη και του Γιώργου Ζήκα.

Η Γλυκερία βρισκόταν ήδη εκεί από νωρίς. Αεικίνητη και χαμογελαστή παρέα με τους μουσικούς της, έκανε τις τελευταίες δοκιμές στον ήχο, ενώ παράλληλα ευδιάθετη, χαιρετούσε τον κόσμο που σιγά-σιγά έκανε την εμφάνισή του στο μαγαζί. Στο πλευρό της βρισκόταν ο σύζυγος της και συνθέτης Στέλιος Φωτιάδης, καθώς και ο γιος της Κώστας, που τα τελευταία χρόνια τη συνοδεύει ως μουσικός στις ζωντανές της εμφανίσεις. Εξίσου νωρίς έφτασαν στο χώρο και οι δημιουργοί του δίσκου Βάσω Αλλαγιάννη και Γιώργος Ζήκας, οι οποίοι συζητούσαν αρκετή ώρα με την ερμηνεύτρια, όσο κρατούσε η αναμονή για την άφιξη και των υπολοίπων καλεσμένων. Μεταξύ αυτών, ξεχωριστής, θερμής υποδοχής, έτυχε ο «πρόεδρος» Λευτέρης Παπαδόπουλος!

Λίγο μετά τις 22.00 το λόγο πήρε ο ιδρυτής της Eros Music, Στέλιος Φωτιάδης. Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, απηύθυνε ξεχωριστές ευχαριστίες στον παραγωγό και συνεργάτη του Άγγελο Σφακιανάκη για τη συμβολή του στη δημιουργία του δίσκου. Αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τους δημιουργούς και έκλεισε λέγοντας πως η συγκεκριμένη δουλειά είναι μια δουλειά παρεΐστικη, που τη χαρήκαν πραγματικά και εκφράζει όλους τους συντελεστές της. Συμπληρώνοντας ο Άγγελος Σφακιανάκης είπε, πως η ηχογράφηση αυτού του δίσκου ήταν σαν μια επιστροφή στις παλιές καλές εποχές, όταν οι άνθρωποι του τραγουδιού ήταν μια παρέα και έφτιαχναν τραγούδια με αίσθημα και ανθρωπιά, πράγματα που δυστυχώς λείπουν σήμερα.

Τη σκυτάλη πήραν οι δημιουργοί των κομματιών. Η Βάσω Αλλαγιάννη αναφέρθηκε στο πώς προέκυψε η ιδέα γι’ αυτό το δίσκο, από μια πρόταση του Γιώργου Ζήκα. Έκανε λόγο για τη συγκυρία που τους βρήκε έτοιμους να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα με τραγούδια που είχαν μέσα τους το αίσθημα της Γλυκερίας, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένη από το αποτέλεσμα ενός δίσκου με κομμάτια που μιλούν για συναισθήματα και σχέσεις σε μια δύσκολη εποχή που οι άνθρωποι φοβούνται να δείξουν αυτό που αισθάνονται. Ο Γιώργος Ζήκας μίλησε για τραγούδια μιας σοδειάς που καλλιεργούσε με την Βάσω Αλλαγιάννη εδώ και χρόνια. Εξομολογήθηκε δε, το φόβο που ένιωσε για τη μελοποίηση στίχων άλλου δημιουργού, αναφέροντας την πιθανότητα να πάρεις έναν ωραίο στίχο και να μην κατορθώσεις να κάνεις μια ωραία μουσική που να του ταιριάζει. Έκανε λόγο τέλος, για μια αβίαστη συνεργασία με τραγούδια ψυχής που φτιάχτηκαν για να συγκινούν και όχι να εντυπωσιάζουν.

 Η Γλυκερία με τη σειρά της ευχαρίστησε τον κόσμο που την τίμησε με την παρουσία του. Χαρακτήρισε και εκείνη τα τραγούδια αυτά, τραγούδια της καρδιάς και όχι του μυαλού και δήλωσε πως χαίρεται που ξανασυναντά το Ζήκα μετά από χρόνια, αλλά και την Αλλαγιάννη σε αυτή τη δεδομένη στιγμή. Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του δίσκου ξεχωριστά και ιδιαιτέρως το Στέλιο Φωτιάδη, ενώ έκλεισε με την ευχή αυτά τα τραγούδια που τόσο αγάπησε και η ίδια, να βρουν το δρόμο τους στις καρδιές των ανθρώπων.

Μετά από κοινή απαίτηση στο μικρόφωνο ανέβηκε και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Χαρακτήρισε τη Γλυκερία ως μια από τις 3-4 μεγαλύτερες τραγουδίστριες του αιώνα και δήλωσε χαρούμενος που συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή αλλά και που σε αυτές τις δύσκολες μέρες δημιουργούνται δίσκοι καρδιάς με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνήσουν.

Η συνέχεια δε θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο παρά μουσική. Η Γλυκερία με την ορχήστρα της ανέλαβαν δράση και παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους κάποια από τα τραγούδια του δίσκου. Μεταξύ αυτών ακούσαμε τα «Η αγάπη δεν είναι δεδομένη», «Όλα έχουν γίνει» και «Απόψε σιωπηλοί», καθώς και τα «Η κουρσάρα», «Έρωτας μοιάζει η φιλία» και «Πάμε νότια» με τις συμμετοχές του Κώστα Μακεδόνα, της Μελίνας Ασλανίδου και του Δημήτρη Σταρόβα.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που βρέθηκαν στην εκδήλωση – εκτός από τους παραπάνω – ήταν ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Αναστασία Μουτσάτσου και η Ευσταθία, που τραγούδησαν όλοι μαζί, τιμής ένεκεν στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τα «Δε θα ξαναγαπήσω» και «Τζαμάικα» κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια βραδιά γεμάτη καλό λαϊκό τραγούδι!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από τη παρουσίαση

———————

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here