9/11/2011
www.musiccorner.gr

Τον Χρήστο Λαϊνά τον γνωρίσαμε από το εναλλακτικό ποπ σχήμα των Ονειροπαγίδα καθώς και από τις αμέτρητες συνεργασίες του στην indie σκηνή με καλλιτέχνες όπως οι Coti K, Μιχάλης Δέλτα, Film, Tuxedo Moon, Raining Pleasure, Μέντα, Berlin Brides και πολλοί άλλοι.

Το πρώτο προσωπικό του album, “Η Αγάπη Θα Λάμψει“, αναμένεται να κυκλοφορήσει από τον Εξώστη της Inner Ear μέσα στον Νοέμβρη.

Το digital single “Η Αγάπη Θα Λάμψει” κυκλοφορεί ήδη σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα καθώς και στη σελίδα της Inner Ear στο Bandcamp http://innerear.bandcamp.com και μαζί με το ομώνυμο κομμάτι περιέχει και το κομμάτι “Avec Toi“, όπου συμμετέχει η Παυλίνα Μιχαηλίδη (Ονειροπαγίδα). Το “Avec Toi” πρωτοακούστηκε σε γνωστή ελληνική διαφήμιση και είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο στο digital single.

Χρήστος Λαϊνάς – Bio

Ο Χρήστος Λαϊνάς μεγάλωσε ακούγοντας Beatles, Rolling Stones καθώς και ελληνική και γαλλική μουσική 60’s, από τις κασέτες του πατέρα του.  Μαζί με την ενηλικίωση ήρθαν ακούσματα από grunge, Nirvana και αρκετά ελληνικά group της εποχής, όπως οι Last Drive και οι Honeydive.  Οι σπουδές κλασικής κιθάρας αποδείχτηκαν βαρετές και τις παράτησε λίγο πριν το πτυχίο.   Η γνωριμία του με τον Coti K τον έφερε σε επαφή με το studio και τη μουσική τεχνολογία και τότε άλλαξε ριζικά η αντίληψή του για την μουσική και τον ήχο.  Τα μαθήματα ηχοληψίας, που παρακολούθησε αργότερα, κέρδισαν αμέσως το ενδιαφέρον του και κάπως έτσι θεμελιώθηκε η αφοσίωσή του στην ηχοληψία και την παραγωγή.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική indie σκηνή το 1998 με το εναλλακτικό pop σχήμα Ονειροπαγίδα.  Οι Ονειροπαγίδα κυκλοφόρησαν 3 album (“Ασημένια Μέρα”, “Μικρά Μυστικά”, “Μελόντικα”) μέχρι το 2000 και έκτοτε χάθηκαν.  Τα τραγούδια τους αγαπήθηκαν από τον κόσμο και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και είναι η ζωντανή απόδειξη ότι μπορεί να υπάρξει εναλλακτική pop με ελληνικό στίχο.

Το 2004 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Coti K κάτω από το όνομα Onefingermusic και μαζί έγραψαν μουσική για πολλά διαφημιστικά αλλά και τα soundtrack για τις ταινίες “Hardcore” (Ντένης Ηλιάδης) και “Το Όνειρο Του Σκύλου” (Άγγελος Φραντζής).

Ακολούθησε ένας δίσκος σε συνεργασία με τον Σάββα Υσάτη, με τίτλο «In A Mechanichal Nature”  το 2006 και την ίδια χρονιά εμφανίστηκε ως μέλος των Ως Αιδώ στο ομώνυμο hip hop album τους.

Από το 2003 έως σήμερα έχει συνεργαστεί άλλοτε στην παραγωγή, άλλοτε ως ηχολήπτης και άλλοτε ως μουσικός με τους Raining Pleasure, Μέντα, Film, Tuxedo Moon, Coti K, Mikael Delta, Berlin Brides, Etten, The Mess With Julia, Razastarr, Ως Αιδώ.

Αγαπάει τη μαύρη μουσική και ιδιαίτερα την soul και αγαπημένος του καλλιτέχνης είναι ο Curtis Mayfield. Tου αρέσουν τα παλιά αναλογικά synthesizers και τα 12 bit samplers, καθώς επίσης και τα βινύλια.

Η επιστροφή των Ονειροπαγίδα μέσα στο 2012 αναμένεται δυναμική. Εντωμεταξύ, ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Χρήστου Λαϊνά τιτλοφορείται “Η Αγάπη Θα Λάμψει” και κυκλοφορεί το φθινόπωρο του 2011 από την Inner Ear.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here