27/1/2011
www.musiccorner.gr

Οι πόρτες του φιλόξενου χώρου του Ιανού άνοιξαν για άλλη μια φορά χτες, λίγο μετά τις 20:00 για την παρουσίαση του νέου cd της Γιώτας Βέη «Τσιτσάνη Έργα- Κάποια βραδιά μαγική» που κυκλοφορεί από τη Lyra. Πολλοί φίλοι, συνεργάτες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών βρέθηκαν κοντά στη Γιώτα Βέη για να την συγχαρούν για ένα ομολογουμένως ξεχωριστό cd και μια δουλειά από αυτές που πλέον δεν κυκλοφορούν συχνά.

Προλογίζοντας τη νέα κυκλοφορία, το λόγο πήρε ο Γιώργος Μονεμβασίτης, κριτικός και ιστορικός της μουσικής, ο οποίος τόνισε τη διαφορετικότητα του συγκεκριμένου ηχογραφήματος καθώς «φτάνει στα αυτιά του ακροατή αφτιασίδωτο από την τεχνολογία των studio. Το cd είναι εικόνα και ομοίωση του live». Ο Γιώργος Μονεμβασίτης χαρακτήρισε τον Τσιτσάνη ως «αστείρευτη πηγή πολιτισμού» και τη Γιώτα Βέη ως «τολμηρή τραγουδίστρια, που αν και γνωστή ως τραγουδίστρια του δημοτικού τραγουδιού, τόλμησε να πει ρεμπέτικα τραγούδια και τα κατάφερε εκπληκτικά αφού ως γνωστόν “Ο τολμών νικά”!».

Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή η Γιώτα Βέη, η οποία αφού μίλησε για την πρώτη της γνωριμία με το «δάσκαλο» Τσιτσάνη και τόνισε την αύρα που υπήρχε στη σχέση τους, μίλησε για την ιερή – όπως τη χαρακτήρισε – στιγμή που αυτή η αύρα ξαναβγήκε στο παρόν cd, η κυκλοφορία του οποίου την χαροποιεί ιδιαίτερα.

Ο γλύπτης και βιογράφος του Βασίλη Τσιτσάνη, Σώτος Αλεξίου πήρε το λόγο αμέσως μετά. «Όσο καλός κι αν είναι ο δημιουργός, το έργο του είναι αυτό που τον ολοκληρώνει και τον οδηγεί στην αιωνιότητα» είπε χαρακτηριστικά για τον Τσιτσάνη. Και συνέχισε για τη Βέη: «Σε ότι έκανε, σεβάστηκε σε υπέρτατο βαθμό το ρυθμό, τη μελωδία, το χρόνο».

Ο δημοσιογράφος, μουσικός παραγωγός και συντονιστής της βραδιάς Πάνος Σαββόπουλος ήρθε να ολοκληρώσει τις ομιλίες της βραδιάς, χαρακτηρίζοντας τον Τρικαλινό δημιουργό «ογκόλιθο, που η Γιώτα Βέη μεταφέρει ακηλίδωτο, ερμηνεύοντάς τον παρεΐστικα, συντροφικά».

Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες ομιλίες, η Γιώτα Βέη ερμήνευσε με τη συνοδεία των μουσικών της όλα τα τραγούδια του cd «Τσιτσάνη έργα» και κατάφερε με τις υπέροχες ερμηνείες της να μεταφέρει το κλίμα μιας άλλης εποχής. Ανάμεσα στους φίλους που ήρθαν να της ευχηθούν καλή επιτυχία ήταν και ο γιος του Βασίλη Τσιτσάνη, Κώστας Τσιτσάνης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here