14/7/2014
Γράφει ο 
Φίλιππος Λαμπρινός
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Τετάρτη 9 Ιουλίου και το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη ήταν έτοιμο να μας υποδεχτεί στο χώρο του, στα πλαίσια μιας εκδήλωσης για την ασθένεια του διαβήτη. Ο χώρος προμήνυε τόσο το ιατρικό μέρος της βραδιάς, όσο και το καλλιτεχνικό, αφού εκτός απ’ την σκηνή που είχε στηθεί στη μέση του αίθριου, είχαν στηθεί και πάγκοι όπου μπορούσε ο καθένας να μετρήσει με τη βοήθεια ειδικού τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα του ενώ ταυτόχρονα μοιράζονταν ενημερωτικά έντυπα. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί ιατροί, δημοσιογράφοι αλλά και πάσχοντες, οι οποίοι πέρα από την εκτενή ενημέρωση τους, φρόντισαν να μας υπενθυμίζουν διαρκώς ότι ο διαβήτης είναι μια ασθένεια, με την οποία μπορείς να συμβαδίσεις στη ζωή σου κάνοντας τη μάλιστα φίλο και σύμμαχο σου.

rizou_live_2014_07_23

Το επιστημονικό μέρος της βραδιάς ξεκίνησε με ιδιαίτερη καθυστέρηση αφού δεν είχε συγκεντρωθεί ο απαραίτητος κόσμος εξαιτίας μάλλον  της  ανυπόφορης ζέστης. Ένας ένας πήραν τον λόγο δημοσιογράφοι, γιατροί αλλά και ασθενείς  με σκοπό να μας εξηγήσουν, ο καθένας απ’ την πλευρά του, τι ακριβώς είναι ο διαβήτης και κατά πόσο αποτελεί ή όχι απειλή για την υγεία μας. Καλύφθηκε τόσο η επιστημονική όσο και η εμπειρική προσέγγιση του θέματος αν και μάλλον οι γιατροί το παράκαναν με τις ομιλίες τους!

rizou_live_2014_07_10

Το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς περιελάμβανε δύο πολύ εκρηκτικές παρουσίες που έκαναν την εμφάνιση τους πάνω στη σκηνή. Πρώτη, η τραγουδοποιός Δήμητρα Μαστορίδου, προκάλεσε τις εντυπώσεις του κοινού τόσο με την ιδιαίτερη φωνή και χροιά της, όσο και με τα δικά της τραγούδια απ’ τους δυο προσωπικούς της δίσκους , που –αν μη τι άλλο- προμηνύουν το μέλλον της καλλιτέχνιδας! Οι διασκευές της σε γνωστά κομμάτια μας σύστησαν μια άλλη οπτική, την οποία μπορεί και να μην είχαμε κατά νου.

rizou_live_2014_07_30

Στη συνέχεια, ακολούθησε η πολυαναμενόμενη Μαρίζα Ρίζου με την επταμελή μπάντα της. Η Μαρίζα απ’ τη στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή θέλησε να δώσει το δικό της χρώμα στη βραδιά ζητώντας απ’ τον κόσμο να σηκωθεί και να πλησιάσει στη σκηνή. Κατά τη διάρκεια της σύντομης παρουσίας της -πραγματικά δεν την χορταίνεις σε μια ώρα- αφού πλέον είχαμε ξεφύγει απ’ το πρόγραμμα και ακολουθούσε και μουντιάλ, τόσο η τραγουδίστρια όσο και οι μουσικοί της βοήθησαν να μετατραπεί το αίθριο του μουσείου Μπενάκη σε έναν παράδεισο της swing και της jazz! Ακούσαμε τραγούδια απ’ τον πρώτο υπέροχο της δίσκο «Γλυκό Πρωί», καθώς και πολύ όμορφες διασκευές της σε ξένα τραγούδια, χορέψαμε με την ψύχη μας, γελάσαμε με τις πλάκες της και γενικά –αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο- ξεχαστήκαμε και περάσαμε καλά! Ακόμα και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αλλά έφηβοι στην καρδιά ακροατές, όχι απλά παρέμειναν να την ακούσουν, αλλά τελικά θυμήθηκαν τα νιάτα τους χορεύοντας μέχρι το τέλος!

rizou_live_2014_07_24

Η Μαρίζα Ρίζου είναι απ τους καλλιτέχνες που αναμένεται να λάμψουν τα επόμενα χρόνια! Το νεαρό της ηλικίας της σε συνδυασμό με το σπάνιο ταλέντο της και την προσωπικότητα της δεν αφήνουν περιθώρια για κάτι διαφορετικό! Η ιδιαίτερη χροιά και ο όγκος της φωνής της καθώς και η εντυπωσιακή σκηνική της παρουσία γεμίζουν το μάτι και το αυτή του θεατή! Η ζωντάνια , το κέφι και το χαμόγελο που δε σβήνει ποτέ απ’ τα χείλη της γεμίζουν τη σκηνή με αισιοδοξία και αγάπη! Αυτό όμως που την κάνει πραγματικά ξεχωριστή σε σύγκριση με άλλους καλλιτέχνες είναι ότι δεν την ενδιαφέρει αν θα τσαλακώσει την εικόνα της. Είναι ιδιαίτερα φιλική με το κοινό, δε διστάζει να αυτοσαρκαστεί πάνω στη σκηνή και γενικότερα είναι πολύ μακριά από κάθε είδους κόμπλεξ!

rizou_live_2014_07_22

____________________________

Λίγο πριν ξεκινήσει η συναυλία είχαμε τη μεγάλη χαρά να συνομιλήσουμε με τη Μαρίζα Ρίζου τόσο για την εκδήλωση όσο και για το καλοκαίρι και τα μελλοντικά της σχέδια!

Musiccorner:  Καλησπέρα Μαρίζα! Πως σου φαίνεται η σημερινή εκδήλωση;
Μαρίζα Ρίζου: 
Mου φαίνεται πάρα πολύ ωραίο να γίνονται τέτοιες ενέργειες και να ενημερώνεται ο κόσμος χωρίς να πληρώνει για τόσο σημαντικά ζητήματα. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει πάει σε 18 πόλεις της Ελλάδας, έχει ενημερώσει πάνω από 18.000 ανθρώπους και έχει διαγνώσει πάνω από 92 περιστατικά που δε γνώριζαν ότι πάσχουν από διαβήτη , όποτε είναι μεγάλη μου χαρά να στηρίζω τέτοιες κινήσεις και χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ!

rizou_live_2014_07_04

Music corner : Yπάρχει κάποιος προσωπικός λόγος που διάλεξες να τραγουδήσεις στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης;
Μαρίζα Ρίζου: 
Oχι ,απλώς μας πρότειναν να κάνουμε αυτή τη συμμετοχή, την τελευταία μας στάση εδώ και να κλείσει έτσι μουσικά η κίνηση αυτή και με μεγάλη χαρά δέχτηκα

Music corner:  «Γλυκό Πρωί» και διαβήτης πάνε μαζί;
Μαρίζα Ρίζου:
Κοίταξε άμα ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις και είσαι προσεκτικός μπορούν να πάνε μια χαρά. Αρκεί να ενημερωνόμαστε και να γνωρίζουμε πώς να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Music corner:  Ας πάμε τώρα στο καλοκαίρι! Κρίνοντας απ ‘ τα τραγούδια σου αλλά και γενικότερα απ’ την εικόνα σου φαντάζομαι είναι η εποχή σου.
Μαρίζα Ρίζου
: Καμία σχέση! Με ψιλοεκνευρίζει το καλοκαίρι . Έχει υπερβολική ζέστη, δε μπορώ να ανασάνω, δεν αντέχω και τις ρακέτες και τη μουσική στην παραλία! Όλες οι εποχές καλές είναι όμως , αν έχεις καλή παρέα.

rizou_live_2014_07_34

Music corner:  Πρόκειται να περιοδεύσεις;
Μαρίζα Ρίζου
: Δεν θα περιοδεύσω ιδιαίτερα, διότι έχω γυρίσματα μέσα στον Ιούλιο για ένα βίντεο κλιπ σε ένα κομμάτι που έχουμε τροποποιήσει με τον Πάνο Μουζουράκη και θα βγει τον Σεπτέμβρη . Το κομμάτι θα κυκλοφορήσει απ’ την feelgood, το έχει γράψει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και το λέμε παρέα με τον Πάνο! Τον Αύγουστο έχει διακοπές και από Σεπτέμβρη θα βρεθώ σε κάποια φεστιβάλ στην Αθήνα.

Music corner:  Εκτός από αυτό το τραγούδι ετοιμάζεις κάτι άλλο δισκογραφικά;
Μαρίζα Ρίζου
: Ετοιμάζω τον δεύτερο μου δίσκο, ήδη γράφω γι αυτόν τον δίσκο, ήδη συζητάω με διάφορους συνθέτες γιατί με μεγάλη χαρά όπως και στον πρώτο δίσκο έχω πει κομμάτια άλλων συνθετών. Αρχίζω λιγάκι και συγκεκριμενοποιώ πως θέλω να είναι ο δίσκος μουσικά , ενορχηστρωτικά και με το καλό από τέλη Σεπτέμβρη να μπούμε στο στούντιο

rizou_live_2014_07_31

Music corner:  Τι στυλ θα έχει ο νέος δίσκος;
Μαρίζα Ρίζου
: Θα έχει πάλι στοιχεία swing, αλλά δε θα είναι αυτό ακριβώς. Το έχω στο μυαλό μου να πάει προς το λάτιν, προς το φλαμένγκο, θα πάει κάπου άλλου!

Music corner:  Ο στίχος θα είναι ελληνικός;
Μαρίζα Ρίζου
: Ελληνικός αυστηρά. Είμαστε υποστηρικτές του ελληνικού στίχου! Προς στιγμήν γιατί ποτέ δεν ξέρεις!

Music corner:  Καλό καλοκαίρι!!

____________________________

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από την παράσταση

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here