19/7/2012
www.musiccorner.gr

Σημαντική ενίσχυση στον εσωτερικό – και όχι μόνο – τουρισμό αναμένεται να δώσει το καθιερωμένο πλέον ως θεσμός Πολιτιστικό Πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αλυκή της Πάρου από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου και συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον.

Πληθώρα μουσικών  εκδηλώσεων ανέδειξε άγνωστες στο ευρύ κοινό πτυχές της νησιώτικης μουσικής από καταξιωμένους ερμηνευτές που συμμετείχαν αφιλοκερδώς, όπως ο Παντελής Θαλασσινός και η Νάσια Κονιτοπούλου.

Το πρόγραμμα άνοιξε την Παρασκευή 6 Ιουλίου με τσαμπούνες και τουμπιά της Πάρου, που αποτελούν τους παλιούς ήχους της Παριανής και γενικά της Κυκλαδίτικης μουσικής, πρίν το λαούτο και το βιολί. Επαιξαν οι Νικος Τσαντάνης, Γιώργος Χανιώτης, Βασίλης Τριαντάφυλλος , Γιάννης Φαρούπος και ο Γαβριήλ Χανιώτης. Ακολούθησε συναυλία με το “Tρίο Χίος”,ένα συγκρότημα που υποστηρίζει τη Χιώτικη και γενικότερα τη Μικρασιάτικη παράδοση και έχει δισκογραφήσει CD, με Ιωνικά τραγούδια, σε συνεργασία με το πολύ γνωστό Τούρκο κλαρινίστα Husnu Senlendirici. Έπαιξαν οι Μαρκέλλος Πούπαλος, (Κιθάρα, Λαούτο, Ούτι, και τραγούδι), Μανόλης Στάθης, (Μπουζούκι, και Σάζι) και Σταμάτης Πούπαλος), (Βιολί). Τραγούδησε ο Χιώτης τραγουδιστής Γιάννης Ρήγος.

Το Σάββατο 7 Ιουλίου αφιερώθηκε σε συναυλία του Παντελή Θαλασσινού με τη συμμετοχή της Νανας Μπινοπούλου και με τη συνοδεία του Τρίο Χίος, του Γιώργου Βεντουρή, του Φίλιππου Λευκαδίτη, και άλλων.

Την τελευταία μέρα, την Κυριακή 8 Ιουλίου , το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια και χορούς από την Κάλυμνο με την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” σε ένα αφιέρωμα στον Καλύμνιο σφουγγαρά, πλαισιωμένη από την Νάσια Κονιτοπούλου, και την οικογένεια Καλιδώνη (τα “Καλιδωνάκια”) και με την συμμετοχή χορευτικών από την Πάρο και την Κάλυμνο. Την εκδήλωση και το πανηγύρι, έκλεισε η Νάσια Κονιτοπούλου με τραγούδια του αείμνηστου Γιώργου Κονιτόπουλου κάποια από τα οποία  μάλιστα ερμήνευσε με τον αδερφό του, Βαγγέλη Κονιτόπουλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here