5/5/2014
www.musiccorner.gr
Γράφουν η Κυριακή Μπαμπάνη

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη πρόβα όλων των χωρών του πρώτου ημιτελικού αυτή τη φορά ανοιχτά για τους δημοσιογράφους. Η κάθε χώρα είχε στη διάθεση της 20 λεπτά για να διορθώσει τις τεχνικές λεπτομέρειες. Σας παρουσιάζουμε τα βίντεο με τις δεύτερες πρόβες των χωρών.

ukraine_eurovision_2014_rehearsals_2014_05_01

Πρώτη χώρα του ημιτελικού είναι η Αρμενία με τον Aram MP3 να ανεβαίνει μόνος του στη σκηνή δίνοντας μια εξαιρετική ερμηνεία με τα φώτα και το background να εναλλάσσονται στην εξέλιξη του τραγουδιού. Ίσως η καλύτερη συμμετοχή της Αρμενίας στο διαγωνισμό με αξιώσεις ακόμη και για νίκη. Σίγουρα ο Aram «δεν είναι μόνος» του σ’ αυτόν τον ημιτελικό.

Αμέσως δεύτερη ακολουθεί η Λετονία και το περίφημο κέικ που θέλουν να μας τρατάρουν μπας και κερδίσουν καμιά ψήφο να περάσουν στο τελικό… Μια αρκετά χαρούμενη παρουσία στην σκηνή με καλά φωνητικά που όμως δεν είναι αρκετά για μια θέση στο τελικό.

Τρίτη ανεβαίνει στην σκηνή η Εσθονία εντυπωσιάζοντας η Tanja με τη σταθερότητα της φωνής της παρά το πολύ έντονο και εντυπωσιακό χορευτικό ντυμένη με τον χορευτή της στα λευκά, πράγμα που υποδηλώνει ότι και τα τελικά κουστούμια μάλλον θα ’ναι λευκά και ένα background που «γράφει» καλά στο φακό. Πιθανότατα θα βρεθεί στο τελικό χωρίς όμως μεγάλες αξιώσεις.

Μια πρόβα που πραγματικά μας ενθουσίασε είναι της επόμενης χώρας κατά σειρά εμφάνισης, της Σουηδίας. Η Sanna Nielsen μέσα σε ένα σέξι μαύρο μίνι φόρεμα δίνει τον καλύτερο της εαυτό φωνητικά ενώ σε ένα κύκλο γύρω της υπάρχουν δέσμες λευκού φωτός που κινούνται στο ρυθμό της μουσικής κάνοντας σχηματισμούς. Μια εμφάνιση που πηγαίνει σίγουρα στο τελικό και γιατί όχι- μπορεί ακόμα να «χτυπήσει» και πρωτιά.

Επόμενη χώρα που κάνει πρόβα είναι η Ισλανδία με τα πολύχρωμα κουστούμια της και ένα χαρούμενο τραγούδι, «χωρίς προκαταλήψεις», όπως είναι και ο τίτλος του. Στο background κυριαρχούν πολύχρωμα γεωμετρικά σχήματα, ενώ η ερμηνεία είναι ζωηρή και θετική χωρίς όμως αυτό να αρκεί για να βρεθούν στο τελικό.

Έκτη κατά σειρά εμφάνισης είναι η Αλβανία με τη Hersi να δίνει μια «αέρινη» ερμηνεία στο «One night’s anger». H Hersi βρίσκεται πάνω σε ένα βάθρο με έντονο φωτισμό φορώντας μια εντυπωσιακή τουαλέτα. Άψογη φωνητικά σε ένα σχετικά αδύναμο τραγούδι που δύσκολα θα περάσει στο τελικό.

Επόμενη χώρα με άρωμα Έλλάδας, είναι η Ρωσία σε ένα τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου και σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού. Οι δίδυμες Tolmachevy sisters «λάμπουν» κυριολεκτικά μέσα στα λευκά τους φορέματα και ενωμένες από τα μαλλιά δίνουν μια πολύ καλή ερμηνεία που στο τέλος φωτίζεται από μια τραμπάλα που μετατρέπεται σε ανατέλλοντα ήλιο. Απολαύστε το …στον ημιτελικό για να το ξαναδείτε στον τελικό….

Όγδοο εμφανίζεται το Αζερμπαϊτζάν με την άψογη φωνητικά Dilara να εμφανίζεται με μια κατακόκκινη τουαλέτα, ενώ κρέμεται από πάνω της στη σκηνή μια ακροβάτισσα επίσης στα κόκκινα κάνοντας εντυπωσιακά ακροβατικά. Ακόμη μια χρονιά θα βρεθεί εύκολα η χώρα στο τελικό.

Ένατη ανεβαίνει στη σκηνή για πρόβα η Ουκρανία με το χαμστεράκι εεε… το χορευτή της και τη σέξι Mariya να παίζουν με μια ρόδα που βρίσκεται επί σκηνής . Η Mariya είναι αρκετά καλή φωνητικά και είναι βέβαιο ότι η Ουκρανία θα βρεθεί για ακόμη μια φορά στο τελικό.

Ακολουθεί το Βέλγιο κι ο Axel Hirsoux με τη «μανουλίτσα» του εξαιρετικά ερμηνευμένη από την πραγματικά μεγάλων δυνατοτήτων φωνή του. Η εμφάνιση θυμίζει αρκετά το βίντεο κλιπ του τραγουδιού με τον Axel στο κέντρο της σκηνής και τη χορεύτρια να κινείται πίσω του. Μια συμμετοχή που θα λατρέψουν σίγουρα οι επιτροπές αλλά θα τη λατρέψει το κοινό;

Ώρα να αγριέψουν τα πνεύματα με τη Μολδαβία τώρα επί σκηνής με τη Cristina Scarlat να δίνει μια μέτρια ερμηνεία στο “Wild soul” ντυμένη με ένα γαλάζιο αέρινο φόρεμα – πανοπλία συνοδεία τεσσάρων χορευτών οι οποίοι δε καταλαβαίνουμε αν χορεύουν γι αυτό ή κάποιο άλλο τραγούδι… Μια συμμετοχή που με αυτήν την εμφάνιση δύσκολα θα περάσει τελικό..

Επόμενη στη σκηνή ανεβαίνει η παλιά μας γνώριμη του Σαν Μαρίνο Valentina Monetta που πιθανότατα θα μείνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εκτός τελικού. Άψογη φωνητικά η Valentina πάνω σε ένα βάθρο ντυμένη στα λευκά με ένα γιγάντιο κοχύλι από πίσω της κάνοντας υπερβολικές κινήσεις με τα χέρια που γράφουν άβολα έως αστεία στην κάμερα… Και το χρόνου θα σε περιμένουμε Valentina.

Ακολουθεί η Πορτογαλία με την αρκετά βελτιωμένη φωνητικά Suzy να φοράει ένα μαύρο φόρεμα με στρας που όμως δε θα είναι του ημιτελικού, ανάμεσα σε τυμπανιστές και χορευτές προσπαθώντας να μας μεταδώσει τη θετική ενέργεια του κομματιού… Μάλλον ανεπιτυχώς αφού πιθανότατα θα βρεθεί εκτός τελικού.

Επόμενη χώρα επί σκηνής είναι η Ολλανδία μες τους Common Linnets σε μια αρκετά λιτή παρουσία σκηνικά σε ασπρόμαυρο φόντο και αρκετά σταθεροί φωνητικά το ντουέτο έχει ελπίδες να κάνει την έκπληξη και να βρεθεί στο τελικό. Οι τραγουδιστές είναι κι αυτοί ντυμένοι σε ασπρόμαυρα χρώματα και μεταφέρουν μια ηρεμία με την ερμηνεία τους επί σκηνής.

Σειρά έχει το Μαυροβούνιο που φέτος έχει σοβαρότατες ελπίδες για τη πρώτη πρόκριση της χώρας στο τελικό. Ο Sergej εμφανίζεται στη σκηνή με τρία άτομα στα φωνητικά και μια πατινέρ επί σκηνής που κάνει πατινάζ καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού. Εξαιρετικά σταθερός φωνητικά ο Sergej με ένα background σε χρώματα δάσους και παγετώνα δίνει μια πολύ καλή σκηνική αίσθηση που θα εκτιμηθεί από τις επιτροπές και ίσως και από το κοινό.

Τελευταία χώρα του πρώτου ημιτελικού που ανεβαίνει στη σκηνή για πρόβα είναι το φαβορί της Ουγγαρίας για πρόκριση και για μια καλή θέση στο τελικό. Στη σκηνή υπάρχουν ένα πιάνο ένα ζευγάρι χορευτών και δύο άτομα στα φωνητικά που πλαισιώνουν Andras Kallay Saunders ο οποίος ήταν αρκετά σταθερός φωνητικά. Μια αρκετά καλή συμμετοχή που μπορεί να χτυπήσει άνετα τη 5αδα του τελικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here