26/5/2014
www.musiccorner.gr

Μετά από τη διεθνή διάκριση που έφεραν για την ελληνική μουσική, και τις επιτυχημένες χειμερινές μουσικές παραστάσεις σε θέατρα και μουσικές σκηνές στην Αθήνα, ήρθε η στιγμή το ΠΕΡΑΝ «το καφέ-αμάν της πόλης» να φιλοξενήσει την γνωστή λαϊκή ορχήστρα των διεθνώς διακεκριμένων μουσικοσυνθετριών/στιχουργών Αρετής & Ιωάννας Σπανομάρκου, για μια μοναδική εμφάνιση, την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014.

Τις καθηλωτικές τους ερμηνείες, θα μας χαρίσουν η Έφη Γιαννακοπούλου, ο Σωτήρης Ψυλλάκης, ο Βασίλης Αρχιτεκτονίδης και ο Νίκος Βαρβαρέσος, ενώ Special Guest θα είναι η μαγευτική Νάντια Καραγιάννη. Τον χαρακτηριστικό ήχο της «Ορχήστρας Σπανομάρκου», θα δώσουν στο μπουζούκι το γνωστό δίδυμο δεξιοτεχνών Γιώργος Ξενοκώστας και Μιχάλης Καζάνας, με τους οποίους συνεργάζονται σταθερά οι δύο μουσικοσυνθέτριες.

 spanomarkou_afisa_2014__05_001

Με εκλεκτούς μουσικούς, και αγαπημένους ερμηνευτές, σε μια ιδιαίτερα θετική και ξεσηκωτική ατμόσφαιρα, για την οποία είναι άλλωστε γνωστή η «Ορχήστρα Σπανομάρκου» στους μυημένους του έντεχνου και ποιοτικού λαϊκού ρεύματος, μας πλημμυρίζουν με μελωδίες από γνωστά και νέα τραγούδια από τη δισκογραφία τους, όπως το τραγούδι “ΦΟΙΤΗΤΗ-ΦΟΙΤΗΤΗ” που είναι ένα από τα πιο αγαπημένα της νεολαίας, αλλά και με τραγούδια-σταθμούς από το έντεχνο, το λαϊκό αλλά και το ρεμπέτικο.

Τη χρονιά που πέρασε, η Αρετή & η Ιωάννα Σπανομάρκου, έφεραν διεθνή διάκριση για την Ελληνική μουσική, με το ορχηστρικό συρτάκι «ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ». Ανοίγοντας το παράθυρο στην διεθνή αναγνώριση και καριέρα, ξεχώρισαν μέσα από τις συμμετοχές-ρεκορ των 20.000 τραγουδιών, και βρέθηκαν στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού μουσικής σύνθεσης ISC 2012 με ένα ορχηστρικό συρτάκι, λαμβάνοντας τιμητική μνεία, και κάνοντας μας εθνικά υπερήφανους. Μια δικαίωση για όλους, και μάλιστα για τις δύο μουσικοσυνθέτριες, που επιμένουν να δημιουργούν με κεντρικό άξονα το μπουζούκι, φέρνοντας μια 3η γενιά δημιουργίας που αντλεί στοιχεία από τα ανθρώπινα πάθη και την όρεξη για ζωή, μέχρι τη δύναμη της λαϊκής πενιάς που μαλακώνει την καρδιά από τα βάσανα της κρίσης. Μια μουσική ψυχοθεραπεία, με τόση ενέργεια ριζώνει στις φοιτητικές παρέες, και στον κόσμο που αγαπά το αυθεντικό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, που ο πολυσυμμετοχικός δίσκος τους με τίτλο «ΔΥΟ/ΙΩΑΝΝΑ&ΑΡΕΤΗ ΣΠΑΝΟΜΑΡΚΟΥ» περιέχει διεθνείς διακρίσεις, πολλά τραγούδια γνωστά στη νεολαία, και έχει αγκαλιαστεί από τους κριτικούς ως ένας από τους καλύτερους λαϊκούς δίσκους του 2013. Το single «ΕΝΑ» προπομπός του ολοκληρωμένου δίσκου, είχε μάλιστα γίνει best seller στα Ελληνικά Singles σε γνωστή εταιρία λιανικής.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία, την Τετάρτη 28 Μαΐου στο ΠΕΡΑΝ «το καφέ-αμάν της πόλης», με την υπογραφή των μουσικοσυνθετριών/στιχουργών Αρετής&Ιωάννας Σπανομάρκου!

Θα ερμηνεύσουν οι: Έφη Γιαννακοπούλου, Σωτήρης Ψυλλάκης, Βασίλης Αρχιτεκτονίδης, Νίκος Βαρβαρέσος
Special Guest: Νάντια Καραγιάννη

Στο μπουζούκι, οι σολίστες: Γιώργος Ξενοκώστας, Μιχάλης Καζάνας
Κιθάρα: Νίκος Βαρβαρέσος
Πιάνο: Βασίλης Αρχιτεκτονίδης

ΠΕΡΑΝ το καφέ αμάν της πόλης
Λ. Δεκελείας 20, Ν. Χαλκηδόνα
Αθήνα, 14343
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 253 3896

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here