22/2/2011
www.musiccorner.gr

H ανακοίνωση, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, της δισκογραφικής συνεργασίας του Γιάννη Πλούταρχου με τον κορυφαίο ερμηνευτή του Ιταλικού τραγουδιού Al Bano ήταν μια καλλιτεχνική είδηση-έκπληξη!

To album «Δύο φωνές-μια ψυχή» κυκλοφόρησε στα τέλη Ιανουαρίου και αγκαλιάστηκε με θέρμη από τον κόσμο σε όλη την Ελλάδα, ενώ το τραγούδι-ντουέτο «Με μια ματιά/Felicita» βρίσκεται ήδη στις πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών airplay charts.

Με τον Al Bano και τη Δήμητρα Θεοδοσίου

Λίγο μετά την κυκλοφορία, ο Γιάννης Πλούταρχος δέχθηκε μια εξαιρετικά τιμητική πρόσκληση από την Ιταλία. Στα πλαίσια του σπουδαίου μουσικού θεσμού San Remo Festival, που διοργανώθηκε από τις 15-19 Φεβρουαρίου στο San Remo της Ιταλίας, ο Γιάννης Πλούταρχος εμφανίστηκε στη σκηνή του Ariston Theater μαζί με τον Al Bano και  τη σπουδαία ελληνίδα υψίφωνο Δήμητρα Θεοδοσίου και ερμήνευσαν το «Va pensiero», το γνωστότερο χορωδιακό κομμάτι της όπερας Nabucco του Giuseppe Verdi, που είναι και ο πνευματικός εθνικός ύμνος των Ιταλών. Η εμφάνισή τους έγινε το βράδυ της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου, της πιο σημαντικής βραδιάς του San Remo Festival, καθώς ήταν αφιερωμένη στα 150 χρόνια Ένωσης της Ιταλίας. Μια ερμηνεία που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό ώστε να την ψηφίσουν ως την καλύτερη ερμηνεία της βραδιάς- με διαφορά μάλιστα 650,000 ψήφων από τη δεύτερη. Οι τρεις ερμηνευτές-δύο Έλληνες και ένας Ιταλός- απέσπασαν το πρώτο βραβείο καλύτερης ερμηνείας/εκτέλεσης της βραδιάς, μια σημαντική τιμητική διάκριση, που όπως δήλωσε και ο Γιάννης Πλούταρχος «είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου».

Κατά την διάρκεια μάλιστα της παραμονής του στο San Remo, έδωσε μαζί με τον Al Bano μια σειρά συνεντεύξεων στα ιταλικά media με αφορμή την δισκογραφική τους συνεργασία, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο στη γειτονική μας χώρα!

Ο Γιάννης Πλούταρχος επέστρεψε το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, μαζί με το συνεργάτη του Άκη Ευαγγέλου και το συνθέτη που υπογράφει τα 5 ολοκαίνουργια τραγούδια του album Θάνο Γεωργουλά. Φίλοι, συνεργάτες και Μ.Μ.Ε  τον υποδέχθηκαν στο κατάστημα Metropolis του Αεροδρομίου. «Ξεκινήσαμε με ένα όνειρο χωρίς να ξέρουμε πού θα μας πήγαινε. Αν και δεν γνωρίζω την Ιταλική γλώσσα, τελικά αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν όρια, η μουσική μπορεί να ενώσει τους λαούς. Στο San Remo πήγαμε με την αίσθηση να ζήσουμε την εμπειρία. Είχα πολύ άγχος και έκανα εξοντωτικές πρόβες. Η διάκριση ήταν μια τεράστια τιμή για μένα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here