www.musiccorner.gr
26/2/2010

Πριν λίγο η ΕΡΤ έβγαλε εκτάκτως τη παρακάτω ανακοίνωση με την οποία αποφάσισε εκτάκτως τη δημοσιοποίηση των υποψήφιων τραγουδιών του ελληνικού τελικού για τη Eurovision! Αυτό έγινε μετά από πληροφορίες ότι έχουν διαρρεύσει και τα υπόλοιπα τραγούδια του τελικού και κάποιοι είχαν σκοπό να τα βγάλουν και αυτά στη φορά, κάτι που θα οδηγούσε σε νέες ακυρώσεις μετά από αυτές σε βάρος της Αυγουστάκη και της Ελευθερίου. Η ΕΡΤ με αυτή την έκτακτη απόφαση προλαβαίνει πλέον κάθε ενέργεια που θα είχε σαν αποτέλεσμα την ακύρωση κι άλλου τραγουδιού. Βέβαια, η ζημιά έχει ήδη γίνει σε δύο υποψήφιους και ειδικά στην Ελευθερία Ελευθερίου που το δικό της τραγούδι ουσιαστικά διέρρευσε λίγες μόνο ώρες – σχεδόν 36 για την ακρίβεια – πριν την ξαφνική αυτή απόφαση.

Παρά τις προσπάθειες της ΕΡΤ, για την ίση μεταχείριση των διαγωνιζομένων τραγουδιών που συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού για τον διαγωνισμό της Eurovision, δεν ήταν δυνατή, η τήρηση της διαδικασίας που είχε τεθεί, λόγω των ανεξέλεγκτων συνθηκών που επικρατούν στο νέο τεχνολογικό περιβάλλον.http://eurovision.ert.gr και τα επτά διαγωνιζόμενα τραγούδια με στόχο την προστασία του ίδιου του θεσμού.

Ως εκ τούτου, η ΕΡΤ, συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους για την εκπροσώπηση της Ελλάδος στον 55ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision, παρουσιάζει δημόσια, στο πλαίσιο της αρχής της ίσης μεταχείρισης, από τον ιστότοπό της 

Ακούστε λοιπόν τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού. Ο νικητής του ελληνικού τελικού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 55η Eurovision στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο. Τα υποψήφια τραγούδια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό στις 5 Μαρτίου σε ειδική εκπομπή, η οποία θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ στις 22.00. Η επιλογή θα γίνει με ψηφοφορία κριτικής επιτροπής (50%) και κοινού (50%)”.

Όλα τα τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε κάνοντας κλικ εδώ, ώστε να σχηματίσετε πλέον σαφή άποψη για τις προτιμήσεις σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here