20/2/2013
Γράφει η Βερόνικα Αντωνιάδου
Φωτογράφηση: Μαριανότα Χαρέμη
www.musiccorner.gr

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είχε κιόλας φτάσει και τη γιορτάσαμε μαζί με τον Δήμο Αναστασιάδη σε μια πολύ ερωτική συναυλία. Φτάνοντας γύρω στις 9.00 στο Gazoo στην οδό Πειραιώς, ο κόσμος είχε ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται, περιμένοντας υπομονετικά για να ανοίξουν οι πόρτες. Τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία στην είσοδο διαδέχτηκαν μέσα στο club οι πυρετώδεις προετοιμασίες, με τον Δήμο Αναστασιάδη να πραγματοποιεί την τελική πρόβα με την μπάντα του, ενώ το προσωπικό –το οποίο αξίζει να πούμε ότι ήταν ευγενικό και εξυπηρετικό- ρύθμιζε τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Λίγο αργότερα οι πόρτες άνοιξαν και ο κόσμος κατέκλυσε το χώρο. Όλα ήταν στη θέση τους. Ανάμεσα στο κοινό βρίσκονταν οι γονείς και οι φίλοι του τραγουδιστή, η στιχουργός Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Κώστας Καραφώτης, κ.ά.

Όταν το ρολόι έδειξε έντεκα, στη σκηνή ανέβηκε η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, με όλα τα μέλη της ντυμένα στα λευκά. Με ένα τραγούδι καλωσόρισαν το Δήμο Αναστασιάδη και ο κόσμος τον υποδέχτηκε με ένα θερμό χειροκρότημα. Ο τραγουδιστής άνοιξε το πρόγραμμα, δίνοντας ταυτόχρονα τον τόνο του live, με το πολύ πετυχημένο «Κόβω τη νύχτα στα δύο».

Αμέσως μετά, η ένταση και ο ρυθμός ανέβηκε. Το κοινό ξεσήκωσε το «Τώρα» και το «Κάθε τέλος και μια αρχή» ενώ ακολούθησαν τα «Αντίθετη τροχιά», «3 λάθη», «Μια προσευχή» τα οποία δημιούργησαν μια ζωντανή, ερωτική ατμόσφαιρα, έτσι όπως άρμοζε στη μέρα.

Σε αυτό το σημείο, ο τραγουδιστής θέλησε το επόμενο κομμάτι «Ψέματα» να το αφιερώσει “στα ζευγάρια που χωρίζουν αλλά μετά τα βρίσκουν και γενικά που έχουν πρόβλημα να τα βρουν”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος κύλισε κυρίως με ερωτικά τραγούδια -του ίδιου αλλά και άλλων καλλιτεχνών- όπως τα «Να με προσέχεις», «Εσύ», «Σε έχω, δεν σε έχω», «Να την προσέχεις», «Sweet dreams» κ.ά.

Βέβαια, λόγω της αγάπης του τραγουδιστή για τη latin μουσική και το χορό, δεν θα μπορούσε να λείπει και μια τέτοια νότα από τη βραδιά. Μαζί με την εξαιρετική Κουβανή τραγουδίστρια Arlyn Gonzalez, η οποία ήταν ντυμένη με ένα μακρύ κατακόκκινο φόρεμα, ερμήνευσαν τραγούδια όπως τα «Cladestino», «Bessame mucho», «Represent Cuba», «Que hiciste» κ.ά.

Λίγο πριν το διάλειμμα, η διασκέδαση ανέβηκε στα ύψη με τον κόσμο να χορεύει και να τραγουδάει τα «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα», «Μαγικό χαλί» αλλά και την «Ανοργασμικιά» του Γιάννη Μηλιώκα!

Με το τέλος του διαλείμματος, τον Δήμο Αναστασιάδη περίμενε μια ωραία έκπληξη. Ο τραγουδιστής είχε τα γενέθλιά του την προηγούμενη μέρα οπότε οι φίλοι του ήταν εκεί για να το γιορτάσουν! Κρατώντας μια τούρτα σοκολάτα, ανέβηκαν στη σκηνή και του τραγούδησαν το «Χρόνια πολλά». Ο ίδιος συγκινημένος, για να τους ευχαριστήσει, τους αφιέρωσε το «Με σένα πλάι μου μπορώ».

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος ήταν αδιαμφισβήτητα ροκ. Τα «Τρένο φάντασμα»,  «Σαν να μην πέρασε μια μέρα», «Mala vida», «Σαν τον καραγκιόζη», αλλά και μια ροκ εκδοχή του παραδοσιακού «Δω στα λιανοχορταρούδια», ξεσήκωσαν το κοινό.

Στο τέλος, και ενώ η ώρα είχε πάει 2.00, ο κόσμος παρέμενε εκεί καλώντας τον ερμηνευτή δύο φορές πίσω στη σκηνή. Ο ίδιος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και η συναυλία έκλεισε με μπαλάντες όπως το «Μην ξημερώνεις ουρανέ» και το «Τι να θυμηθώ».

Μετά το τέλος της συναυλίας μιλήσαμε με τον Δήμο Αναστασιάδη που μας υποδέχτηκε στο καμαρίνι του.

Music Corner: Τι εντυπώσεις έχεις από το αποψινό live;
Δήμος Αναστασιάδης: Ήταν ένα υπέροχο live! Η αλήθεια είναι ότι είχα πολύ άγχος.

Music Corner: Για ποιο λόγο;
Δήμος Αναστασιάδης: Ήθελα να πάνε όλα καλά, ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε. Όταν νιώθεις αυτή την ένταση του κόσμου, όταν υπάρχει ωραία ενέργεια και όλα είναι όμορφα, όταν οι φίλοι σου και η οικογένειά σου είναι κάτω, το άγχος «χτυπάει» κόκκινο. Αλλά σήμερα δεν ήταν μόνο άγχος. Ήταν μια υπέροχη βραδιά, το ευχαριστήθηκα πολύ, το χάρηκα πάρα πολύ! Θα τη θυμάμαι αυτή τη βραδιά, έχω μόνο καλά να πω!

Music Corner: Συγκινήθηκες που ήρθαν οι φίλοι σου από την Κατερίνη και ανέβηκαν με την τούρτα γενεθλίων σου στη σκηνή;
Δήμος Αναστασιάδης: ‘Ήμουν συγκινημένος από την αρχή μέχρι το τέλος! Όταν ήρθε και η τούρτα νομίζω έχασα και τον έλεγχο γενικώς! Όλα ήταν υπέροχα και απλά ήθελα να «παίξω». Και «έπαιξα» με τον τρόπο μου!

Music Corner: Σήμερα είναι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Εσύ γιορτάζεις;
Δήμος Αναστασιάδης: Γιορτάζω, νομίζω πώς όλος ο κόσμος γιορτάζει! Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην είναι ερωτευμένος. Θεωρώ πώς ο έρωτας δεν είναι αναγκαίος μόνο όταν υπάρχει μια σχέση. Μπορεί να είναι ο καθένας ερωτευμένος με το ο,τιδήποτε. Μπορεί σαφέστατα και με μια γυναίκα που δεν είναι μαζί!

Music Corner: Θέλεις να μας πεις αν εσύ είσαι ερωτευμένος με κάποια γυναίκα αυτή την εποχή; 
Δήμος Αναστασιάδης: Ναι, πάντα είμαστε ερωτευμένοι. Δηλαδή και λίγο να είσαι (ερωτευμένος), πάλι το κάνεις πολύ! Νομίζω είναι απαραίτητο στοιχείο για να συνεχίζει κάποιος να ζει…

Music Corner: Ο έρωτας λειτουργεί ως έμπνευση;
Δήμος Αναστασιάδης: Ως έμπνευση και ως συναίσθημα. Είναι απαραίτητο στη ζωή μας. Ακόμα και όταν δεν υπάρχει κάποια γυναίκα, φανταζόμαστε μια και ερωτευόμαστε.

Music Corner: Για σένα ποια είναι η ιδανική γυναίκα;
Δήμος Αναστασιάδης: Κυρίως μου αρέσουν οι μελαχρινές γυναίκες. Μου αρέσει να έχουν στυλ. Τι άλλο να πω; (γέλια). Να είναι «υγιείς», να μην έχουν κόμπλεξ. Γυναίκες που τα έχουν καλά με τον εαυτό τους. Να είναι αυτό που είναι και να μην υποκρίνονται κάτι άλλο. Αλλά αυτό έχει να κάνει γενικά με τους ανθρώπους. Όταν είναι καλός ο άνθρωπος και έχει και το δικό του στυλ νομίζω ότι και ο χαρακτήρας του είναι ανάλογος.

Music Corner: Έχεις κάποια ωραία ανάμνηση από τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου;
Δήμος Αναστασιάδης: Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά του Αγίου Βαλεντίνου δεν είμαι σε σχέση, πάντα με βρίσκει μόνο μου. Δεν έχω να θυμάμαι κάτι από τη γιορτή.

Music Corner: Ιδανικά πως θα ήθελες να περάσεις;
Δήμος Αναστασιάδης: Ιδανικά θα ήθελα να έχει χιόνι… αλλά στην Ελλάδα δυστυχώς δεν το έχουμε αυτό (γέλια).

Music Corner: Επαγγελματικά ετοιμάζεις κάτι τώρα; Οι εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνονται;
Δήμος Αναστασιάδης: Οι εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνονται σε δύο εβδομάδες. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούμε κάποιες συναυλίες παρουσιάζοντας το αποψινό μας πρόγραμμα αλλά και τη δουλειά μας γενικότερα.

Music Corner: Δισκογραφικά ετοιμάζεις κάτι; Γράφεις;
Δήμος Αναστασιάδης: Δισκογραφικά γράφω αλλά επειδή το cd δεν έχει πολύ καιρό που κυκλοφόρησε, θα αργήσει λίγο. Παρόλα αυτά, μου αρέσει να γράφω, γράφω και θα συνεχίζω!

Music Corner: Είσαι ένας νέος άνθρωπος και έχεις σημειώσει μεγάλη επιτυχία από νωρίς, πώς αισθάνεσαι για αυτό;
Δήμος Αναστασιάδης: Δεν νομίζω ότι είναι νωρίς. Νομίζω ότι είναι στην κατάλληλη εποχή που έχει ωριμάσει το μυαλό και η σκέψη μου, η μουσική μου.. Είναι η περίοδος που σιγά-σιγά αρχίζω να κατασταλάζω. Έχω προσπαθήσει πάρα πολύ για αυτό που κάνω, έχω ρίξει πάρα πολλή δουλειά. Το έχω αγαπήσει πάρα πολύ και νομίζω ότι είναι η στιγμή να το χαρώ. Παρόλα αυτά, συνεχίζω ακόμα τη δουλειά, να γράφω ωραία τραγούδια και να τραγουδάω…

...με τη Βίκυ Γεροθόδωρου και τον Κώστα Καραφώτη...

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here