5/3/2013
www.musiccorner.gr

Project Eponymous By Νίκος Τερζής

Μια νέα μελωδική φωνή συνάντησε τον άνθρωπο που ξέρει να δημιουργεί… μελωδίες…

Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Project Eponymous… Το πρώτο προσωπικό CD της Ευδοκίας Ράπτη με δημιουργό τον Νίκο Τερζή.

Το Project Eponymous περιλαμβάνει 10 κομμάτια (τέσσερα με αγγλικό στίχο και έξι με ελληνικό) στα οποία η ροκ η ποπ και η τζαζ παντρεύονται αρμονικά με το trip hop kai to chill out άκουσμα… Την μουσική των τραγουδιών υπογράφει ο δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών, ο Νίκος Τερζής (εκτός από το «Δεν σ’ αλλάζω» που είναι σε μουσική Ηλία Κουτσουλιέρη). Οι στίχοι είναι και πάλι του Νίκου Τερζή, καθώς επίσης και των Πάνου Φαλάρα, Ξένιας Γκάρτζου και Ηλία Κουτσουλιέρη.

Το Project Eponymous είναι ουσιαστικά η συνάντηση δύο ανθρώπων που αγαπούν την μουσική.

«Η χημεία με το Νίκο Τερζή υπήρξε από το πρώτο λεπτό της γνωριμίας μας», λέει η Ευδοκία Ράπτη, μιλώντας για την πρώτη της δουλειά. «Με πολύ αγάπη και υπομονή ξεκινήσαμε να δημιουργούμε τη συλλογή των τραγουδιών. Η μουσική έμπνευση του Νίκου έδωσε σε μένα τη δυνατότητα να ξεδιπλώσω το ερμηνευτικό μου ταλέντο, αλλά κυρίως άγγιξε τις πιο ευαίσθητες χορδές της ψυχής μου».

Μια συλλογική δουλειά, με αγάπη, μεράκι, αλλά και επαγγελματισμό.

«Όλοι οι συνεργάτες βρέθηκαν στο δρόμο μας κατά τη διάρκεια της δημιουργίας και γίναμε πρώτα φίλοι και μετά συνεργάτες! Ο καθένας τους, μέσα από το προσωπικό του ταλέντο, πρόσθετε το κομμάτι του παζλ που έλειπε κάθε φορά…».

Όσο για τα τραγούδια του CD, η Ευδοκία εξηγεί πως «μουσικά αντιπροσωπεύουν πάνω από ένα είδος μουσικής. Έχουμε παντρέψει την ροκ με τη ποπ και τη τζαζ με το trip hop kai to chill out άκουσμα. Αυτή η επιλογή έγινε με πολύ προσοχή, χωρίς το ένα είδος να προσβάλει το άλλο… Αυτό είναι ένα από τα ταλέντα το Νίκου! Για μας αυτή η δουλειά ξεκίνησε να στήνεται με όραμα μια μουσική παράσταση. Γι αυτό και τα κάθε κομμάτι είναι μια θεατρική πράξη. Όλα αυτά θα μπορέσουν να γίνουν κατανοητά στο κοινό που θα ακολουθήσει την πορεία μας, μέσα από τα live που θα κάνουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here