24/2/2014
Γράφει η Γιώτα Πριόνα
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Για την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα της παράστασης «Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια» με την Ευρυδίκη και την Ραλλία Χρηστίδου να υπόσχονται πως θα μας διασκεδάσουν με τον δικό τους τρόπο. Βάλαμε, λοιπόν, και εμείς τα καλά μας και σπεύσαμε στην Αρχιτεκτονική να παρακολουθήσουμε την πολύ ενδιαφέρουσα – όπως όλα έδειχναν – συνεργασία. Ο χώρος που στεγάζει την Αρχιτεκτονική λιτός και συνάμα κομψός, χωρίς περιττά φτιασίδια, ενώ η άδεια του σκηνή επρόκειτο να γεμίσει από δύο εκρηκτικές παρουσίες.

Η παράσταση, αν και ξεκίνησε λίγο πριν τις δώδεκα, περίπου δηλαδή με μία ώρα καθυστέρηση, έμελλε τελικά να μας ικανοποιήσει. Οι δύο καλλιτέχνιδες ανέβηκαν μαζί στη σκηνή, ευχαρίστησαν το κοινό για την παρουσία του και ερμήνευσαν το “In the air tonight” του Phil Collins. Η δυναμική αυτή είσοδος σε προϊδέαζε πως η παράσταση που θα ακολουθούσε επρόκειτο να συμπεριλάβει μουσικά …επιεικώς τα πάντα! Τραγούδια ιταλικά και γαλλικά, μουσικές γνώριμες από την ελληνική δισκογραφία και δικές τους δουλειές με παλιές και νέες επιτυχίες τους, μας κράτησαν συντροφιά το βράδυ της Παρασκευής, καθώς η Ευρυδίκη και η Ραλλία τα έδιναν όλα επί σκηνής.

evridiki_rallia_live_2014_02_15

Πρώτη πήρε τη σκυτάλη η Ραλλία, η οποία ερμήνευσε μεταξύ άλλων τραγούδια από το νέο της δίσκο «Με όπλο την αγάπη». Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στον χαμό του Σάκη Μπουλά, ο οποίος «έφυγε» το πρωί της ίδιας μέρας. « Η ζωή επιφυλάσσει περίεργες εκπλήξεις» δήλωσε ενώ φανερά φορτισμένη συναισθηματικά ερμήνευσε το ιταλικό κομμάτι “Caruso”, που ήταν εξαρχής προγραμματισμένο να ακουστεί, και όπως μας είπε , στο παρελθόν το είχε ερμηνεύσει και ο ίδιος ο Σάκης Μπουλάς. Έτσι αποχαιρέτησε με τον δικό της τρόπο τον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη, ενώ το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα, αποδίδοντάς του φόρο τιμής.

evridiki_rallia_live_2014_02_14

Στην συνέχεια ήταν σειρά της Ευρυδίκης να ανέβει στην σκηνή και να ερμηνεύσει δικά της κομμάτια, τα οποία έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα. Ενδεικτικά σας αναφέρω τα «Θέλω τόσο να σε δω», «Πιάσε με» και « Πόσο λίγο με ξέρεις» που ξεσήκωσαν το κοινό, το οποίο φρόντισε να ανταμείβει εξίσου και τις δύο τραγουδίστριες με το θερμό του χειροκρότημα καθ’ όλη την διάρκεια της πρεμιέρας.

evridiki_rallia_live_2014_02_06

Κάπως έτσι κυλούσε όμορφα η βραδιά με τις δύο καλλιτέχνιδες να διαδέχονται η μία την άλλη στην σκηνή και να τραγουδούν είτε μόνη της η κάθε μια είτε ως ντουέτο, από Nirvana μέχρι τον…Ικαριώτικο! Είναι λοιπόν άξιο λόγου το πώς κατάφεραν να παντρέψουν μαζί αρμονικά τόσο διαφορετικούς ρυθμούς, κομμάτια νέα με κομμάτια χιλιοακουσμένα, την ελληνική με την ξένη δισκογραφία.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος που διαδέχθηκε το διάλειμμα ήταν ιδιαίτερα ξεσηκωτικό, με τις δυο τους να παραπέμπουν το κοινό να τραγουδά μαζί τους και εκείνο να τις ακολουθεί πιστά. Για το τέλος μας επιφύλασσαν τρία πολύ γνωστά κομμάτια, το «Εγώ για σένα» της Ραλλίας , το «Μίσησε με» της Ευρυδίκης και τον «Καραγκιόζη» του Δ. Σαββόπουλου. Έτσι ολοκληρώθηκε η επίσκεψή μας στην Αρχιτεκτονική, στην οποία Ραλλία και Ευρυδίκη θα συνυπάρχουν επί σκηνής για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων.

evridiki_rallia_live_2014_02_17

Πριν την έναρξη της πρεμιέρας οι δυο τους μίλησαν στο MusicCorner.gr για την συνεργασία τους και τα μελλοντικά τους σχέδια:

MusicCorner: Κατ’ αρχάς καλησπέρα! Μιας και σήμερα είναι η πρεμιέρα σας, έχετε άγχος;
Ραλλία:  Πάντα υπάρχει άγχος. 10 χρόνια στη δουλειά υπάρχει σε κάθε νέο ξεκίνημα. Και όχι μόνο στις πρεμιέρες, πάντα πριν από την παράσταση υπάρχει άγχος. Αλλά όσο περνάνε τα χρόνια το άγχος γίνεται όλο και πιο δημιουργικό. Με καταλαβαίνεις…

MusicCorner Εσύ Ευρυδίκη; Έχεις άγχος για την πρεμιέρα σήμερα;
Ευρυδίκη: Βέβαια! Δυστυχώς δεν μπορώ να το αποβάλλω. Αλλά συνήθως το άγχος είναι και δημιουργικό . Εμένα προσωπικά με κάνει να  είμαι σε εγρήγορση επάνω στην σκηνή και ευτυχώς δεν με επηρεάζει καθόλου ως προς το συναίσθημα. Δηλαδή μπορώ και μπαίνω στα κομμάτια και έχω και την επαφή που θέλω με τον κόσμο, παρά το άγχος. Άρα όλα καλά!

MusicCorner: Να μιλήσουμε λίγο τώρα για τη συνεργασία σας. Πως προέκυψε;
Ραλλία: Με την Ευρυδίκη το συζητάμε πολύ καιρό. Δηλαδή μπορεί και τρία, τέσσερα χρόνια! Και τώρα ήρθε ίσως η κατάλληλη στιγμή , βοήθησαν οι συγκυρίες… Βρεθήκαμε λοιπόν και το συζητήσαμε. Εκτιμούμε πάρα πολύ η μία την άλλη σαν προσωπικότητες. Η Ευρυδίκη είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Υπηρετεί το χώρο όλα αυτά τα χρόνια με ειλικρίνεια, με αλήθεια. Είναι πιστή σε αυτό που κάνει. Είναι χαμηλών τόνων άνθρωπος, όπως και εγώ και πάνω απ’ όλα ταιριάζουμε! Και ξέρεις άμα ταιριάζεις με κάποιον το αποτέλεσμα συνήθως είναι όμορφο…
Ευρυδίκη: Όντως είναι κάτι που είχαμε και οι δύο στο μυαλό μας πολύ καιρό, απλά ήταν τέτοιες οι συγκυρίες που δεν προέκυψε νωρίτερα. Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτή τη συνεργασία και χαίρομαι κυρίως γιατί έχω να κάνω με έναν άνθρωπο εξαιρετικό, με ένα πολύ καλό παιδί, αλλά και με μία κοπέλα που έχει εξαιρετικό ταλέντο. Πολύ ωραία φωνή, πολύ ωραία δημιουργός και τραγουδοποιός. Υπάρχει απίστευτη χημεία στην σκηνή. Εκεί λοιπόν θέλω να καταλήξω ξεκινώντας το πώς προέκυψε η συνεργασία. Γιατί ενώ χρόνια το συζητούσαμε με τη Ραλλία έγινε τώρα και διαπίστωσα από την πρώτη κι όλας πρόβα αυτό που είχα στο μυαλό μου. Ήταν σαν να δικαιώθηκα και εγώ και αυτή για το ότι  πιστεύαμε ότι ταιριάζαμε, γιατί όντως ταιριάζουμε απόλυτα, και οι χροιές μας αλλά και οι χαρακτήρες μας. Ελπίζω το πρόγραμμα που φτιάξαμε να αρέσει και στον κόσμο όπως αρέσει και σε εμάς και να περάσουμε πολύ όμορφα. Άλλωστε γι’ αυτό δώσαμε και αυτό τον τίτλο! Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια και εμείς μέσα απ’ τα τραγούδια μας εκφράζουμε τη δική μας αλήθεια…

evridiki_rallia_live_2014_02_02

MusicCorner: Μου δίνεις εξαιρετική πάσα, μιας και αυτή θα ήταν η επόμενη μου ερώτηση. Κατά πόσο σε εκφράζει ο τίτλος; Είναι τα τραγούδια σου ένα μέρος της δικής σου αλήθειας;
Ευρυδίκη: Πάντα ! Δεν μπορώ να τραγουδήσω κάτι αν δεν το πιστεύω, αν δεν το εννοώ. Ακόμα και αυτά τα τραγούδια που γράφονται πολλές φορές όχι για να μας προβληματίζουν αλλά για να μας διασκεδάζουν, να μας ψυχαγωγούν, ακόμα και αυτά πρέπει να μιλάνε στις ψυχές μας, αλλιώς πώς να χαμογελάσουμε; Οι επιλογές μας λοιπόν με την Ραλλία βασίστηκαν πάνω σε αυτό… Στο ότι το κάθε τι που τραγουδάμε πρέπει να κρύβει τη δική του αλήθεια και να μας αγγίζει. Μόνο έτσι πιστεύω μπορούμε να φέρουμε και τον κόσμο κοντά μας, μπορούμε να εκφραστούμε καλύτερα, μπορούμε να επικοινωνήσουμε.

MusicCorner: Εσύ Ραλλία το πιστεύεις; Λένε τα τραγούδια πάντα την αλήθεια;
Ραλλία: Τα τραγούδια κατά τη γνώμη μου λένε πάντα την αλήθεια. Γιατί είναι κομμάτια της ψυχής των ανθρώπων που τα γράφουν και κομμάτια της ψυχής των ανθρώπων που τα ακούνε. Και αυτό συνεπάγεται μόνο την αλήθεια. Ή την αλήθεια που θα θέλαμε εμείς να πούμε μέσα απ τα τραγούδια. Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν έχουν την δύναμη και το σθένος για να πουν την αλήθεια, οπότε η μουσική και τα τραγούδια είναι ένας πάρα πολύ καλός τρόπος  για να μοιραστείς την αλήθεια σου με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

MusicCorner: Πείτε μου λίγα λόγια για τα μελλοντικά σας σχέδια. Οι εμφανίσεις στην Αρχιτεκτονική θα είναι περιορισμένες. Τι να περιμένουμε από εσάς μετά την Αρχιτεκτονική;
Ευρυδίκη: Θέλω να πιστεύω ότι με την Ραλλία θα δέσουμε όπως δέσαμε ωραία στις πρόβες και ότι θα συνεχιστεί αυτό και στα επόμενα live μας , άρα αισιοδοξώ να συνεχιστεί η συνεργασία και το καλοκαίρι. Από κει και πέρα σε προσωπικό επίπεδο πια, σε πράγματα δικά μου που θέλω να κάνω, εκκρεμεί μία δισκογραφική δουλειά, την οποία ετοιμάζω, όπως και μία νέα παράσταση. Όχι σαν αυτή που έκανα πέρσι ( Η Edith, o Elvis και ότι αγαπώ) και παρουσίασα την προηγούμενη βδομάδα στον Παρνασσό, αλλά κάτι τέτοιου επιπέδου, με τέτοια αντιμετώπιση και μια πιο θεατρική προσέγγιση. Μ’ αρέσει όλο αυτό! Μ’ αρέσει τα τραγούδια που επιλέγω να έχουν μία θεατρική προέκταση και θα ήθελα έτσι σε ένα επόμενο βήμα να ασχοληθώ πάλι με κάτι ανάλογο, να στήσω μία καινούρια παράσταση.
Ραλλία: Όπως είπε η Ευρυδίκη σκοπεύουμε να παίξουμε αυτή την παράσταση και στην περιφέρεια. Θα συνεχίσει η προώθηση για το δίσκο μου «Με όπλο την αγάπη» που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Είμαι πάρα πολύ  χαρούμενη γι’ αυτόν γιατί δείχνει ότι πάει καλά. Χαίρομαι δηλαδή διπλά γι’ αυτό, γιατί οι εποχές είναι πάρα πολύ δύσκολες για όλες τις μορφές τέχνης στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Είμαι χαρούμενη λοιπόν που μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία εγώ στέκομαι τυχερή. Ήδη έχω ξεκινήσει και γράφω τραγούδια για την επόμενη δουλειά μου. Γιατί ξέρεις όταν τελειώνει η μία δουλειά πρέπει να μπαίνεις αμέσως σε mood για την επόμενη!

MusicCorner: Εξαιρετικά! Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο για τον χρόνο σας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία για σήμερα!

evridiki_rallia_live_2014_02_01

Παίζουν οι μουσικοί:
Γιώργος Λιβαδάς: τύμπανα
Λευτέρης Πουλιού: πλήκτρα
Μιγκέν Σελμάνι: βιολί
Στράτος Σπηλιωτόπουλος: κιθάρα
Βαγγέλης Τζάτσος: μπάσο

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here