21/5/2014
Γράφει η Μαρία Αβραμίδου
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Πέμπτη βράδυ και φθάνουμε στο Club του «Σταυρού του Νότου» προκειμένου να παρακολουθήσουμε την πρώτη σόλο εμφάνιση που πραγματοποιεί εκεί, παρέα με την εξαιρετική μπάντα της, η Ζωή Παπαδοπούλου.

Λίγο πριν από την έναρξη του live, η Ζωή μίλησε κατ’ αποκλειστικότητα στο MusicCorner.gr:

MusicCorner: Ο τίτλος «Ό,τι Αγαπήσαμε» με κάνει να φαντάζομαι ότι πρόκειται να παρακολουθήσουμε ένα πολύ προσωπικό πρόγραμμα. Θέλεις να πεις κάτι ιδιαίτερο αυτή τη βραδιά;
Ζωή Παπαδοπούλου: Είναι όντως προσωπικό, αλλά θέλω τόσο πολύ να το μοιραστώ με τον κόσμο! Νομίζω έχει να κάνει πάρα πολύ με όσα έχουμε αγαπήσει πολλοί από εμάς: Ήχοι πολύ οικείοι, στίχοι επίσης. Το «Ό,τι Αγαπήσαμε» είναι ένας στίχος που έχει γράψει ο Σταύρος Σταύρου, σε ένα καινούργιο τραγούδι του Άρη Βλάχου. Συζητώντας με τον Άρη για την παράσταση λέγαμε «Τώρα, τι τίτλο να βάλουμε;» Και μου λέει, «Μπορώ να σου γράψω ένα τραγούδι». Μου το έγραψε, λοιπόν, και ήταν ο καλύτερος τίτλος γιατί εμπεριέχει ακριβώς το νόημα της βραδιάς. Ό,τι αγαπήσαμε, με όσους έχουμε αγαπήσει και αγαπάμε. Έχουν έρθει αγαπημένοι φίλοι και έχει γίνει ένα πολύ ζεστό πρόγραμμα για να περάσουμε όμορφα την αποψινή βραδιά.

papadopoulou_zoi_live_2014_05_04

MusicCorner: Ακούμε ήδη ένα single από την καινούργια σου δισκογραφική δουλειά στα ραδιόφωνα. Θα μας πεις λίγα πράγματα σχετικά;
Ζωή Παπαδοπούλου: Το τραγούδι λέγεται «Μέσα στο Μετρό» και είναι σε μουσική του Άρη Βλάχου και στίχους του Γιάννη Γούνα. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό, γιατί προέκυψε πάρα πολύ φυσικά. Ο Άρης είναι πολύ ταλαντούχος συνθέτης, έχει πολύ μεγάλο δρόμο να διανύσει, και χαίρομαι πολύ γιατί του βγήκε να γράψει πράγματα που έχουν να κάνουν πάρα πολύ και με τη δική μου ψυχοσύνθεση. Με κατάλαβε πάρα πολύ εύκολα. Νομίζω ότι και τα υπόλοιπα τραγούδια -γιατί γράφει συνέχεια- θα είναι πολύ κοντά σε αυτό που αναζητούσα πολύ καιρό.

MusicCorner: Επομένως να περιμένουμε ολοκληρωμένη δουλειά μέσα στο καλοκαίρι;
Ζωή Παπαδοπούλου: Θα ολοκληρωθεί όντως η δουλειά μέσα στο καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο θα γίνει η παρουσίαση.

MusicCorner: Είχες έναν πολυάσχολο χειμώνα, κάνοντας πολλά και διαφορετικά πράγματα. Για το καλοκαίρι σου τι σχέδια υπάρχουν;
Ζωή Παπαδοπούλου: Πάλι πολλά και διαφορετικά πράγματα! Και πολύ ενδιαφέροντα! Θα συνεχίσουμε τις εμφανίσεις που έχουμε ξεκινήσει ήδη με τον Κώστα Μακεδόνα, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα θα συνεχίσουν κάποιες εμφανίσεις με τον Κώστα Λειβαδά, με τον οποίο είχαμε εμφανιστεί μαζί και τον χειμώνα, αλλά θα γίνουν και κάποιες συναυλίες με τον Χρήστο Νικολόπουλο και στο εξωτερικό. Τέλη Μαΐου θα πάμε στο Ισραήλ, για παράδειγμα. Ευελπιστώ επίσης να παίξω πάρα, μα πάρα πολύ με τους σπουδαίους αυτούς μουσικούς που είναι μαζί μου τα καινούργια μου τραγούδια, αυτό το νέο μας πρόγραμμα. Ελπίζω να το χαρείτε κι εσείς απόψε!

papadopoulou_zoi_live_2014_05_31

Μισή ώρα μετά από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του προγράμματος, στις 23:00 δηλαδή, οι μουσικοί κάνουν ένας ένας την είσοδό του στη σκηνή παίζοντας σταδιακά τις νότες του τραγουδιού που ανοίγει την παράσταση. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο «Ό,τι Αγαπήσαμε», το οποίο της έχει δώσει και τον τίτλο της. Η Ζωή Παπαδοπούλου ανεβαίνει τελευταία στη σκηνή και το ερμηνεύει τρυφερά και με αμεσότητα, ενώ ακολουθεί το «Τατουάζ».

Τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία -όπως το νέο της single, «Μέσα στο Μετρό»- μπλέκονται με δημιουργίες του Κώστα Λειβαδά («Εγώ Σ’ Αγάπησα Εδώ», «Πιάσε Με»), αλλά και με ορισμένες εξαιρετικές -ηλεκτρικές και ηλεκτρισμένες-διασκευές τραγουδιών όπως «Ο Πασατέμπος», «Ακρογιαλιές Δειλινά» και «Ξένος». Η πενταμελής μπάντα μεγαλουργεί, προσδίδοντας νέο ύφος σε αγαπημένα κομμάτια, ενώ, σε μία από τις πιο ξεχωριστές διασκευές που ακούσαμε το “Libertango” συναντά το «Τρίτο Στεφάνι».

papadopoulou_zoi_live_2014_05_44

Η Ζωή Παπαδοπούλου, με την εξαιρετική φωνή και τις γεμάτες συναίσθημα ερμηνείες της, κινείται με εντυπωσιακή άνεση ανάμεσα σε διαφορετικά μουσικά είδη, χωρίς να χάνει στιγμή το μέτρο. Μας χαρίζει δε μία από τις πιο συναισθηματικές ερμηνείες της βραδιάς στο «Με τα Μάτια Κλειστά» και επιλέγει να κλείσει το πρώτο μέρος με το τραγούδι με το οποίο τη γνωρίσαμε δισκογραφικά: «Αχ, και να Σ’ Είχα Εδώ».

Αυλαία στο δεύτερο κομμάτι της παράστασης με το εξαιρετικό ορχηστρικό του Νίκου Κατσίκη, «Ταξίδι στο Φως». Το ύφος αυτού του δεύτερου μέρους είναι ξεκάθαρα πιο λαϊκό και πάλι, όμως, τα τραγούδια είναι δοσμένα με μια αλλιώτική ηχητική «οπτική» και φρέσκες ενορχηστρώσεις. Από τη «Στάλα Στάλα» του Νίκου Παπάζογλου και το «Δεν Με Στεφανώνεις (Τι σε Μέλλει Εσένα κι αν Γυρνώ)», ώς το «Τα Μαύρα Κοροϊδεύεις και τη «Μισιρλού», η Ζωή Παπαδοπούλου ανεβάζει με επιτυχία τους ρυθμούς και το κέφι της βραδιάς.

Η πιο ξεχωριστή στιγμή της συναισθηματικά, ωστόσο, προέκυψε όταν κατέβηκε για λίγο από τη σκηνή, προκειμένου να ερμηνεύσει το «Δεν θα Ξαναγαπήσω» με τον μικρό της φίλο, Κωνσταντίνο, ο οποίος τα κατάφερε θαυμάσια, πειράζοντας μάλιστα τη Ζωή ότι είναι πιο καλός τραγουδιστής από εκείνη!

papadopoulou_zoi_live_2014_05_24

Η συνέχεια της παράστασης γράφτηκε με τραγούδια-σταθμούς: «Αγόρι μου», «Συ Μου Χάραξες Πορεία», «Ιστορία μου, Αμαρτία μου». Από μια τέτοια βραδιά όμως δεν γινόταν να λείπουν και οι φίλοι της Ζωής –μεταξύ άλλων, βρίσκονταν εκεί ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα, η Άννα Μπουρμά, η Πένυ Παπακωνσταντίνου, η Λυδία Σέρβου και η Παυλίνα Βουλγαράκη.

Στη σκηνή ανέβηκαν η Δήμητρα Σταθοπούλου, με την οποία, όπως επεσήμανε η Ζωή, ξεκίνησαν μαζί την καριέρα τους πλάι στον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο. Γι’ αυτό επέλεξαν να πουν παρέα το υπέροχο «Καλοκαίρια και Χειμώνες».

Η Έλενα Δεληχρήστου της θύμισε τα χρόνια των σπουδών της στη Θεσσαλονίκη και, κατ’ απαίτηση του κοινού, ερμήνευσε το «Σώσε Με», ενώ η Ζωή ζήτησε από τον θεσσαλονικιό Πάνο Παπαϊωάννου να πει «Τα Μεροκάματα».

papadopoulou_zoi_live_2014_05_33_elena_delixristou

Με την ώρα να έχει πια περάσει, η Ζωή Παπαδοπούλου κάθεται στη σκηνή δίπλα στον Νίκο Κατσίκη και το μπουζούκι του και, σαν να είναι βγαλμένη από άλλη εποχή, ερμηνεύει με εντελώς δικό της τρόπο το «Γιατί Φουμάρω Κοκαΐνη». Αμέσως μετά καλεί στη σκηνή τον Δήμο Αναστασιάδη. «Μα είναι δυνατόν να με φωνάζεις πάνω μετά απ’ αυτήν την ερμηνεία; Είναι σαν να βγαίνω στη Eurovision μετά την Conchita!», αστειεύεται ο τραγουδιστής και επιλέγει να συνεχίσει στο ίδιο ύφος με το «Θεέ μου Μεγαλοδύναμε».

Η βραδιά, πάντως, κλείνει ως όφειλε, με τη ζεστασιά που διαθέτει η Ζωή -την οποία ενίσχυσαν οι μουσικοί και οι φίλοι της- κι ένα τραγούδι που μοιράστηκε με τον Δήμο Αναστασιάδη: το «Ροζ».

papadopoulou_zoi_live_2014_05_42_anastasiadis

Για επίλογο, ακούσαμε ξανά το νέο τραγούδι «Μέσα στο Μετρό», το οποίο, όπως και όλα τα υπόλοιπα καινούργια που επέλεξε να μοιραστεί μαζί μας η ερμηνεύτρια, μας υπόσχεται τα καλύτερα για την επερχόμενη δισκογραφική της δουλειά…

papadopoulou_zoi_live_2014_05_35

Στην παράσταση έπαιξαν οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Νίκος Κατσίκης: Μπουζούκι
Παντελής Ντζιάλας: Κιθάρες, Ενορχήστρωση
Τάσος Κάντας: Ακορντεόν
Γρηγόρης Συντρίδης: Τύμπανα
Πέτρος Σταμέλος: Μπάσο

Επιμέλεια ήχου: Αγγελίνα Υφαντή

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

 

 

 

 


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here