13/11/2013
Γράφει η Βασιλική Πολυκάρπου
Φωτογράφηση: Κατερίνα Κούρου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Το βράδυ της Κυριακής, 10 Νοεμβρίου, η Ηρώ Σαΐα μας παρουσίασε στον Ιανό τη νέα δισκογραφική της δουλειά με τίτλο “Λευκό Χαρτί”! Ο φιλόξενος χώρος του Ιανού υποδέχτηκε κοινό, φίλους, συνεργάτες και συντελεστές του δίσκου, για μία θερμή μουσική κατάθεση! Ακούσαμε όλο τον δίσκο, που αποτελείται από οκτώ πολύ διαφορετικά σε ύφος κομμάτια και κυκλοφορεί από τη Phonograph. Περισσότερα σχετικά με τη νέα της δουλειά, είπε η Ηρώ Σαΐα στο Music Corner και την Πέννυ Γέρου στην πρόσφατη συνέντευξή της!

saia_live_2013_11_021

Ως βασικοί συντελεστές του δίσκου υπογράφουν, σε στίχους και μουσική, ο Άρης Βλάχος και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης. Οι συντελεστές όμως είναι λίγοι ακόμη… Στη “Βόλτα” έχει γράψει τους στίχους ο Γιάννης Γούνας και στο “Δεν είναι πόλεμος η αγάπη” ο Γιάννης Καστανάκης. Επίσης η Ηρώ Σαΐα βάζει την υπογραφή της σε δύο από τα τραγούδια του δίσκου, το “Κλειδί” αλλά και το ομώνυμο του album, “Λευκό Χαρτί”. Συνεργασία-έκπληξη αποτελεί ο Μάνος Ελευθερίου, με το “Ποια κρεβάτια ζεσταίνεις” και την “Ασπρόμαυρη Ταινία”!

Η βραδιά άνοιξε με το μουσικό βίντεο κλιπ για το “Λευκό Χαρτί” επιμελημένο από την Πανδώρα Ξαρχάκου, το οποίο κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου. Στη συνέχεια η Ηρώ Σαΐα ανέβηκε στη σκηνή. Χωρίς να έχει προετοιμάσει τί θα πει και, αυτοσχεδιάζοντας, μας καλωσόρισε στη σημαντική αυτή βραδιά, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά μετά τη “Γυναίκα Τριαντάφυλλο”! “Ήθελα αυτή η βραδιά να είναι μία αυθόρμητη βραδιά, σαν να σας καλώ στο σπίτι μου!”, είπε, και λίγο αργότερα, βλέποντας το κοινό, σχολίασε “Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είναι εδώ και ο Σταμάτης Κραουνάκης με τον οποίο ξεκίνησα”.

saia_live_2013_11_002

Η Ηρώ Σαΐα ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Σπείρας Σπείρας, γεγονός που μαρτυρούν πολλά στοιχεία από το ύφος ή και ορισμένες κινήσεις της όσο είναι επί σκηνής! Όπως είπε και η ίδια, “Από δύο ανθρώπους θεωρώ ότι έχω επηρεαστεί, τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον Σταύρο Ξαρχάκο, που διαμόρφωσαν και το χαρακτήρα μου”. Μέσα στο κοινό του Ιανού, μπορούσε κανείς να δει και άλλα παλιά ή νεότερα μέλη της Σπείρας.

Όσον αφορά στο δίσκο και τη συνάντησή της με τον Άρη Βλάχο, είπε ότι “Βρέθηκε στο δρόμο της” και ότι ο δίσκος είναι μία συνέχεια του “Γυναίκα Τριαντάφυλλο”. Με τη σειρά τους, είπαν δύο λόγια σχετικά με τη συνεργασία και οι δύο βασικοί συντελεστές. Ο Νεοκλής Νεοφυτίδης επιθυμώντας να είναι σύντομος και απλός, όπως δήλωσε, είπε, όσον αφορά στη συνεργασία τους, ότι είναι η “κατάληξη μίας πολύ καλής φιλίας!” Αντίστοιχα, ο Άρης Βλάχος, είπε πως πρόκειται για την αρχή της πορείας του με την Ηρώ, ενώ τη χαρακτήρισε “σπουδαία καλλιτέχνιδα”. Τέλος, συμπλήρωσε ότι η συνεργασία τους κύλησε άψογα και αρμονικά!

saia_live_2013_11_023

Μιας και η ίδια η Ηρώ Σαΐα ευχαρίστησε δύο φορές τους μουσικούς της, θα ήταν παράλειψη να μην τους αναφέρουμε και εδώ: Άννα Λάκη, Σοφία Κακουλίδου, Χάρης Κελάρης, Δημήτρης Σιάμπος, Δημήτρης Γάσιας, Παντελής Ντζιάλας, Γιάννης Χατζής. Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αλέξανδρο Μπελλέ από την εταιρεία Phonograph!

saia_live_2013_11_013

Ήταν μία παρουσίαση δίσκου που κύλησε ευχάριστα, με μουσικές εκπλήξεις -όπως το “Άλλον κόσμο μάθαμε”- και δυνατές συγκινήσεις! Έχω την αίσθηση ότι τα δύο ζεϊμπέκικα του δίσκου, το πολυακουσμένο “Λευκό Χαρτί” και το “Ποια κρεβάτια ζεσταίνεις” σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, κέρδισαν μέσα από την ερμηνεία της Ηρώς Σαΐα το πιο δυνατό χειροκρότημα. Όπως και να ‘χει, είναι δύο τραγούδια που ξεχωρίζουν. Ο δίσκος “Λευκό χαρτί” πάντως, στο σύνολό του, κυλάει κι αυτός όσο συγκινητικά και ευχάριστα κύλησε αυτή η ιδιαίτερη παρουσίαση!

saia_live_2013_11_011

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here