18/5/2011
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Η υπέροχη Marianne της rock επιστρέφει, με νέο άλμπουμ και παγκόσμια περιοδεία… Στις 7 Ιουνίου, θα δώσει συναυλία στο Θέατρο Λυκαβηττού!

Η ζωή της υπήρξε η επιτομή του rock. Είχε απ’ όλα. Ομορφιά, λάμψη, περιπέτεια, έρωτα, καταχρήσεις, μικρές καταστροφές, μεγάλες περιόδους θλίψης, απόπειρες αυτοκτονίας, συχνές βουτιές στο σκοτάδι αλλά και φωτεινές στιγμές δημιουργίας.

Πάντα μέσα από τη μουσική και την Τέχνη, η Marianne Faithfull, το παράξενο και ταυτόχρονα εξωπραγματικά όμορφο κορίτσι του Μικ Τζάγκερ, που γρήγορα εξελίχθηκε σε αυτόφωτη δημιουργό, πέρασε δύσκολα και μετά, σαν το φοίνικα που ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του, ξανασηκώθηκε στα πόδια της και διεκδίκησε τη χαρά της ζωής.

Όπως και η φωνή της, που από την αθώα γοητεία της ενζενί των 20 ετών, κατέληξε μερικά χρόνια αργότερα μια οκτάβα και κάτι πιο κάτω, στην “τσακισμένη” βραχνάδα που έγινε το σήμα κατατεθέν της, έτσι και η τέχνη της Marianne ωρίμασε μέσα από την αυτοκαταστροφή. Για να φτάσει σήμερα να θεωρείται ανάμεσα στους λίγους της rock που κατάφεραν να επανεφεύρουν τον εαυτό τους με τόσο ουσιαστικό τρόπο, έχοντας πριν βιώσει όλα τα πάθη της ανθρώπινης ζωής.

Mετά από δεκαετίες στο τραγούδι, μερικές μεγάλες επιτυχίες που της εξασφάλισαν μια θέση στο πάνθεον της rock (As Tears Go By, Sister Morphine και άλλα), και την ενασχόλησή της με το γράψιμο, το θέατρο και το σινεμά, η Marianne Faithfull κυκλοφόρησε πρόσφατα το 23ο σόλο άλμπουμ της, που ηχογραφήθηκε στη Νέα Ορλεάνη και τιτλοφορείται ‘Horses And High Heels’.

Με τη συμμετοχή του βιρτουόζου κιθαρίστα John Porter, του θρυλικού Lou Reed, του Dr. John αλλά και του front-man των MC5, Wayne Kramer, το άλμπουμ φέρει την υπογραφή του επί χρόνια συνεργάτη της Hal Wilner, ή αλλιώς του … αλχημιστή του ήχου που βρισκόταν πίσω και από το “Easy Come, Easy Go” (κυκλοφόρησε το 2009).

Το Horses And High Heels απλώνεται σε όλο το φάσμα της soul, των blues, της folk, της country και της jazz pop αλλά και της κιθαριστικής ροκ: “Η συμβατική ευτυχία δεν μου ταιριάζει, ξέρετε” λέει η ίδια. “Πρόκειται όμως για ένα πολύ χαρούμενο άλμπουμ. Δεν νιώθω πια κατάθλιψη. Και πιστεύω ότι όλα όσα έχω ζήσει άξιζαν τον κόπο. Πέρασα λίγο δύσκολα τότε στα 70s αλλά τελικά νομίζω ότι τα πάντα μέχρι τώρα ήταν υπέροχα. Υποθέτω λοιπόν ότι το άλμπουμ αυτό είναι κάτι σαν κατόρθωμα. Εχω υπάρξει απίστευτα τυχερή, μην νομίζετε πως δεν το γνωρίζω. Νιώθω τόσο ευγνώμων που μπορώ ακόμη να γράφω τραγούδια και να εκφράζω το συναίσθημά μου μέσω της μουσικής. Και το καλύτερο όλων είναι το ότι συνεργάζομαι με εξαιρετικούς ανθρώπους. Αυτό μου δίνει έμπνευση.”

Το παρόν για τη Marianne φαίνεται να είναι πιο δραστήριο από ποτέ: το 2011, ανάμεσα σε άλλα, περιοδεύει ανά τον κόσμο, κάνοντας άλλωστε στάση και στην Αθήνα, κάπου στο ενδιάμεσο πρόκειται να ερμηνεύσει θεατρικά τα αγαπημένα της Σονέτα του Shakespeare, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας ‘Belle du Seigneur’ (στις αίθουσες το 2012), ή αλλιώς της αγγλικής εκδοχής της θρυλικής ερωτικής ιστορίας του Albert Cohen, όπου υποδύεται την υπηρέτρια Mariette, με συμπρωταγωνιστές τους Jonathan Rhys Meyers και Natalia Vodianova.

Δεν προκαλεί λοιπόν καμία απορία που στον πυρήνα του νέου της άλμπουμ βρίσκεται ο ήχος μιας εκλεπτυσμένης χαράς, ενός άλμπουμ γεμάτου χρώμα, τόσο δραματικού και καλλιτεχνικά απελευθερωμένου όσο και η ίδια η συναρπαστική ζωή της Marianne Faithfull.

“Αυτόν τον καιρό δεν σταματώ ποτέ να δουλεύω. Γιατί μπορώ να το κάνω. Είμαι υγιής. Και αγαπώ τη δουλειά, πιστεύω πως μου κάνει καλό. Είμαι πολύ χαρούμενη και περνάω πολύ καλά. Νομίζω πως τα χειρότερα πέρασαν. Καιρός ήταν, έτσι δεν είναι;”

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
7/6/2011 – Θέατρο ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ – Ωρα έναρξης: 9.30 μ.μ.

(*** Στις 10 Ιουνίου, θα εμφανιστεί στη Ρόδο! – τόπος και τιμές θα ανακοινωθούν σύντομα)

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: € 35  και  45 ( Α’ Ζώνη – με αρίθμηση)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
www.ticketservices.gr, Public,  στοά Πεζμαζογλου ( Πανεπιστημίου 39)

Θα  υπάρχει  δωρεάν λεωφορείο από την οδό Σαραντάπηχου για την μεταφορά προς το θέατρο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here