25/6/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Ο Γιώργος Μαργαρίτης στην πιο ώριμη ερμηνευτική του φάση επιστρέφει στην δισκογραφία με ένα τολμηρό δίσκο που έχει τίτλο το γνωστό σύνθημα των απανταχού αισθηματιών και ιδεολόγων, «Παίζουμε για την φανέλα». Σε αυτόν τον δίσκο που κυκλοφόρησε αρχικά από την εφημερίδα Real News και αυτές τις μέρες από την MLK και την εταιρία Μικρός Ήρως, έχουν καταθέσει την ψυχή τους εκλεκτοί δημιουργοί από την άλλη όχθη του τραγουδιού, δίνοντας ο καθείς την δική του άποψη για τον λαϊκό βάρδο και το λαϊκό τραγούδι σήμερα. Συνθέτες, στιχουργοί και τραγουδοποιοί, σχεδόν η Εθνική Ελλάδος συγκεντρώνεται κάτω από τον γενναίο τίτλο «Παίζουμε για την φανέλα».

margaritis giorgos

Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ανθή Μητροπέτρου, Λάκης Παπαδόπουλος, Κυριάκος Ντούμος, Σταμάτης Κραουνάκης, Λάκης Λαζόπουλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Μαύρος, Γιώργος Ανδρέου, Γιάννης Χαρούλης, Σάννυ Μπαλτζή είναι μόνο κάποια από τα ονόματα που συμμετέχουν στην πολύ φιλόδοξη αυτή παραγωγή. Συμμετέχουν φιλικά κάνοντας ντουέτο με τον Μαργαρίτη η Πίτσα Παπαδοπούλου και η Georgia Κεφαλά ενώ στο ομότιτλο τραγούδι του album μαζί με τον Μαργαρίτη τραγουδούν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Λάκης Παπαδόπουλος. Στην έκδοση των δισκοπωλείων περιλαμβάνεται επίσης ως bonus track μια χορευτική version του «Δια ταύτα» καθώς και το video clip του τραγουδιού. Τη διεύθυνση και την επιμέλεια της παραγωγής του album υπογράφει ο Άγγελος Σφακιανάκης, ενώ την ενορχήστρωση ο Αντώνης Γούναρης.

Μάλιστα αυτή την Παρασκευή 27 Ιουνίου στις 21:00 στον Ιανό θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του νέου album καθώς επίσης θα απονεμηθεί και τιμητική πλακέτα για πωλήσεις άνω των 80.000 για την κυκλοφορία του με την εφημερίδα Real News.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here