H Κωνσταντίνα συμμετέχει στις μουσικές εκδηλώσεις των Μπουρμπουλιών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2010 που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η ΔΕ.ΠΑ.Π.

Τα Μπουρμπούλια θεωρούνται μια από τις παλαιότερες εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού και άρχισαν σύμφωνα με μελετητές της ιστορίας του Πατρινού Καρναβαλιού λίγο μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» από τον Ερνέστο Τσίλλερ, δηλαδή γύρω στο 1872.

Η ιδιομορφία αυτή του χορού, που το όνομά του δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από κρέας που βράζει, τσίμπημα μεζέ, φαγητό στο πόδι (μιας και όταν ξεκίνησαν ήταν χοροί που δεν προετοιμάζονταν… και ήταν πρόχειροι σαν μεζέδες!), εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να συγκινεί και να προκαλεί με δεκάδες εκπλήξεις. Τα Μπουρμπούλια είναι χοροί, όπου οι άνδρες δεν έχουν μεταμφιεστεί, ενώ οι γυναίκες διατηρούν την ανωνυμία τους κάτω από ένα μαύρο ντόμινο και μια μαύρη μάσκα. Για άλλη μια χρονιά τα μαύρα ντόμινο με την αναλλοίωτη στο χρόνο φρεσκάδα τους, καλούν τους ανυποψίαστους καβαλιέρους σε συναρπαστικές συναντήσεις γεμάτες μυστήριο, κέφι, περιπέτεια και καρναβαλική διάθεση.

Θα πραγματοποιηθούν πέντε χοροί Μπουρμπουλιών, στους τέσσερις από τους όποιους θα εμφανιστεί live η Κωνσταντίνα συνοδευόμενη από την ορχήστρα Four on the Floor. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας θα έχει ο Johnny Ανδριόπουλος.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Μπουρμπουλιών είναι:

1ο Μπουρμπούλι – Σάββατο 6 Φεβρουαρίου
2ο Μπουρμπούλι – Κυριακή 7 Φεβρουαρίου
4ο Μπουρμπούλι – Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου
5ο Μπουρμπούλι -Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Οι χοροί των Μπουρμπουλιών που πραγματοποιούνται στο Παλαιό Αρσάκειο, θα αρχίζουν στις 21.00 και θα τελειώνουν στη μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Το εισιτήριο εισόδου είναι 8 Ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here