26/4/2012
www.musiccorner.gr

«…Το να θέλει κανείς ν΄ αγνοήσει την πραγματικότητα και μάλιστα του τόπου του, μόνον κακό του κεφαλιού του μπορεί να κάμει. Τα χρόνια μας είναι δύσκολα και το λαϊκό μας τραγούδι, που δεν φτιάχνεται από ανθρώπους της φούγκας και του κοντραπούντο ώστε να νοιάζεται για εξυγιάνσεις και για πρόχειρα φτιασιδώματα υγείας τραγουδάει την αλήθεια και μόνον την αλήθεια», όπως έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις στην περίφημη διάλεξή του για το Ρεμπέτικο, στις  31 Ιανουαρίου 1949, στο Θέατρο Τέχνης.

Aυτή την αλήθεια υπηρετεί περισσότερο από 50 χρόνια η Μαριώ, μια γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, η οποία με ένστικτο θαυμαστό δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια τη δική της μικρή ιστορία.  Μια ιστορία που διηγείται σε κάθε της εμφάνιση, τραγουδώντας όλα εκείνα τα ρεμπέτικα τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα στα χρόνια και όχι μόνο… Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο η Μαριώ ερμηνεύει και όλα εκείνα τα τραγούδια που έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο της μουσικής ιστορίας του τόπου μας, ξεκινώντας από τους μεγάλους συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού και φτάνοντας μέχρι τους νεότερους έντεχνους δημιουργούς μας.

Έτσι, έχοντας ως οδηγό το καλό ελληνικό τραγούδι, η Μαριώ παίρνει στις αποσκευές της μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια και ταξιδεύει στις 4-5 και 11-12 Μαΐου 2012 στη Λεμεσό, για ένα γλέντι από καρδιάς.

Μαζί της ο συνθέτης και μόνιμος συνεργάτης της Μαριώς τα τελευταία 10 χρόνια Δημήτρης Λίβανος (μπουζούκι, τραγούδι) και ο μαέστρος Παναγιώτης Παπαγεωργίου (πιάνο, τραγούδι και μουσική επιμέλεια).

Επίσης μαζί της συμμετέχουν οι μουσικοί της ταβέρνας «Κάτω Χωριό»:
Μάριος Πασβάντης (μπουζούκι – μπαγλαμά)
Τάσος Χρυσοστόμου (πλήκτρα)
Μιχάλης Μαρκιτανής (κρουστά)
Εύη Ευγενίου και Νικόλας Πισίας (τραγούδι)

Η Μαριώ ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο σε ηλικία 13 χρόνων κι από τότε τραγουδάει σε χώρους της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και σε διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Κυκλοφόρησαν δίσκοι της με τραγούδια σμυρναίικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και έντεχνα. Ερμηνεύει εξαιρετικά εκτός από τα ρεμπέτικα της Θεσσαλονίκης («Ο μάγκας ξεχωρίζει», «Ο πράσινος ο μύλος», «Τρίτη Πέμπτη μακαρόνια»), τα ρεμπέτικα με θέμα τον έρωτα, τη γυναίκα, τη θλίψη και τους μποέμηδες. Ακόμα είναι εξαιρετική ερμηνεύτρια στα λαϊκά της δεκαετίας του ΄50 και του ΄60 που διαδέχτηκαν τα ρεμπέτικα με πολλές αναφορές στην οικογένεια, στη μετανάστευση και στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή, μέχρι και τραγούδια σύγχρονων δημιουργών που γράφτηκαν για τη φωνή της.

Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Μαΐου 2012
και
Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ώρα έναρξης:  21:30
Τιμή εισόδου με φαγητό:  €30 το άτομο
Τηλέφωνο κρατήσεων  25-316656

Μουσική Ταβέρνα «Κάτω χωριό»:
Γώνια Ακτίνου και Βοιωτίας
Ποταμός Γερμασόγειας
Λεμεσός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here