29/11/2012
Γράφει η Ρόζα Βασιλάτου
Φωτογράφηση: Θαλίνα Καρπούζη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ημέρα Παρασκευή. Ο μήνας έχει 23 και η ώρα είναι 22:00. Περιμένω την δαιμόνια φωτογράφο μας έξω από το ΚΟΟ-ΚΟΟ, φυσικά για να δούμε τους μοναδικούς Imam Baildi από κοντά! Γρήγορα γρήγορα μπαίνουμε στο μαγαζί και κατευθυνόμαστε στο καμαρίνι τους να τους μιλήσουμε…

Music Corner: Λοιπόν! Γυρίσατε από την καλοκαιρινή σας περιοδεία! Κάνατε 20 συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και κάποιες στο εξωτερικό. Θέλετε να μας πείτε πως τα περάσατε και τι αποκομίσατε;
Imam Baildi:
Ναι, στην Ευρώπη το καλοκαίρι πήγαμε σε 5 ή 6 Φεστιβάλ. Δύο εκ των οποίων είναι από τα πιο μεγάλα της Ευρώπης, το Sziget και το Lowlands, στην Ουγγαρία και λίγο πιο πάνω από το Άμστερνταμ αντίστοιχα. Επίσης πήγαμε στην Γαλλία και δύο φορές στην Ιταλία. Η όλη εμπειρία ήταν πάρα πολύ ωραία, ειδικά τα δύο πολύ μεγάλα Φεστιβάλ γιατί είδαμε πολύ ωραίες μπάντες εκτός του ότι παίξαμε εμείς. Έτυχε να κάτσουμε δυο μέρες παραπάνω, οπότε είδαμε πολύ ωραία μουσική.

Music Corner: Σήμερα είναι η πρώτη βραδιά στο ΚΟΟ-ΚΟΟ (live music bar ). Ποια είναι τα συναισθήματα; Άκουσα ότι θα έχετε κάποιες εκπλήξεις, κάποια καινούρια κομμάτια…
Imam Baildi:
Είμαστε πολύ καλά, έχουμε κάνει πολλές πρόβες και έχουμε βγάλει καινούρια πράγματα. Έχουμε και μεγάλη αγωνία, θέλουμε να τα παίξουμε πάρα πολύ! Όσο για τις εκπλήξεις, ουσιαστικά είναι τα καινούρια κομμάτια! Δεν έχουμε πει ότι θα γίνει κάτι το συνταρακτικό! (γέλια) Αλλά υπάρχει και ένα καινούριο κομμάτι, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου δικό μας, δηλαδή και η μουσική και οι στίχοι. Πολλές καινούριες διασκευές, και γενικά το πρόγραμμα είναι πολύ ανανεωμένο. Τέλος, θα παίξουμε και κάποια κομμάτια που είναι από τον πρώτο δίσκο και δεν τα παίζαμε συνήθως.

Music Corner: Πού αλλού να σας περιμένουμε αυτή την περίοδο;
Imam
Baildi: Στην Αθήνα τις Παρασκευές θα παίζουμε εδώ στο KOO-KOO. Θα πάμε όμως πολύ στην επαρχία. Θα πάμε στον Βόλο, στα Τρίκαλα, στην Λάρισα, στη Βέροια, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο και σε διάφορα άλλα μέρη. Τέλη Δεκεμβρίου θα πάμε και για δυο βράδια στην Κωνσταντινούπολη. Το καλύτερο είναι να μπαίνει ο κόσμος στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεται, γιατί ακόμα και τώρα που μιλάμε κανονίζονται συναυλίες του Δεκεμβρίου, οπότε με το που είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν θα τις ανακοινώσουμε.

Music Corner: Σας είδαμε σε εκπομπές στην τηλεόραση, σας ακούσαμε στο ραδιόφωνο, γενικά βλέπουμε αυξάνουσα δυναμική από μέρους σας!
Imam Baildi:
Εντάξει, κάθε φορά που ξεκινάς μια περίοδο είναι έτσι, οι τακτικές εμφανίσεις για παράδειγμα τώρα στην χειμερινή σεζόν, πάντα συνοδεύονται από περισσότερη επικοινωνία. Αυτό που διέφερε φέτος είναι ότι έτυχε να υπάρξει ενδιαφέρον από την τηλεόραση, πράγμα που δεν το προκαλέσαμε εμείς. Μας ζήτησε ο Παύλος Τσίμας σε μια εκπομπή που έκανε.

Music Corner: Βλέπω όμως ότι η απήχησή σας ανεβαίνει πάρα πολύ.
I
mam Baildi: Κοιτά, δεν έχει σημασία η τηλεόραση και τα μέσα επικοινωνίας αλλά τι βλέπεις να γίνεται εκεί έξω!

Μετά από αυτή μας την κουβέντα, μας προσφέρεται ένα πόστο ακριβώς μπροστά στην σκηνή για να κάνουμε ανενόχλητοι το έργο μας αλλά κυρίως για να απολαύσουμε την βραδιά!

Με οικοδεσπότες τους Imam Baildi δεν είναι καθόλου δύσκολο να μείνουμε ευχαριστημένοι! Πόσο μάλλον όταν έρχονται δυναμικά και με ανανεωμένο πρόγραμμα, όπως μας επαλήθευσε στο μικρόφωνο η Ρένα Μόρφη, αφού μας τραγούδησε «Τα ξένα χέρια». Ακολουθούν «Δεν σε θέλω πια» και «Πόσο λυπάμαι» , όπου ο MC Yinka ήρθε στην σκηνή όπως ακριβώς τον έχουμε συνηθίσει, και ξεσήκωσε το κοινό χορεύοντας με την Ρένα! Το σαξόφωνο έπαιζε ρυθμικά και ο Στέλιος Προβής με την ηλεκτρική του κιθάρα έδωσε απίστευτη δυναμική στην μουσική! Η ανανέωσή τους φάνηκε και στον ήχο, καθώς το ραπ του Mc Yinka έχει πια ταιριάξει όμορφα με την βαθιά και καθαρή φωνή της Ρένας!

«Η ζωή μας είναι λίγη, τόσο λίγη» ακούγεται από το μικρόφωνο, και στο τέλος του τραγουδιού, η Ρένα φεύγει και γίνεται μια ανταλλαγή στο μπουζούκι του μοναδικού Αλέξη Αραπατσάκου και την ηλεκτρική κιθάρα του Στέλιου! Ακούμε ένα απίστευτο σόλο από τον Γιάννη Δίσκο στο σαξόφωνο, που δεν σταμάτησε να μας εκπλήσσει αργότερα με τις ικανότητές του στο κλαρίνο!

Η μπάντα αυτή έχει καταφέρει να βγάζει μια καταπληκτική performance επί σκηνής, η οποία είναι ιδανική για να κάνει τον κόσμο να διασκεδάσει! Απόδειξη ήταν ο συνεχόμενος χορός του κοινού, πότε με ρυθμικά παλαμάκια και χοροπηδήματα για τον MC Yinka, πότε με λικνίσματα στο μπουζούκι, το σαξόφωνο και το κλαρίνο!

Η Ρένα γύρισε στην σκηνή και μας μίλησε για τις τρεις κατηγορίες ανθρώπων που έχει γνωρίσει και την αντίδρασή τους όταν τους λέει ότι είναι η τραγουδίστρια των Imam Baildi. Σκοπό είχε να αφιερώσει σε αυτούς που της απαντάνε «Αχ, δεν σας ξέρω, δεν ακούω Ελληνικά…» ένα ξεχωριστό θέαμα! Κάπως έτσι, θα μαζευτούν όλοι μαζί μπροστά στην σκηνή, θα κάτσουν στα σκαμπό σε ημικύκλιο και θα μας θυμίσουν τα παλιά ρεμπετάδικα με την παρέα που έπαιζε μουσική! Τραγουδούν «Ξημέρωσε καλή μου» και «Το πες και το κανες», σηκώνονται και χορεύουν!

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, επιστρέφουν με DJ Set και ο Ορέστης Φαληρέας μαζί με τον MC Yinka κατεβαίνουν από την σκηνή, μπλέκονται με τον κόσμο και χορεύουν! Τους χωρίζουν σε δύο ομάδες και τραγουδάνε χοροπηδώντας όλοι μαζί, ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη! Ο κόσμος, με πολύ όρεξη, δεν έχει σταματήσει στιγμή να χορεύει τόσο στα παλιά όσο και στα καινούρια κομμάτια των Imam Baildi. Ο Λύσανδρος Φαληρέας έχει δώσει μια καταπληκτική παρουσία στα drums, και έρχεται μπροστά στα τύμπανα για να εκτοξεύσει τον κόσμο! «Άλλα μου λεν τα μάτια σου», «Πήρα απ’το χέρι σου νερό» «Busca Ritmo», «Baila cifteteli» και «Λόγια ανταλλάξαμε βαριά» λίγα ακόμα από τα κομμάτια που ακούστηκαν. Σε τραγούδια που έχουν πιο slow tempo, ο κόσμος έκλεινε τα μάτια και απλώς απολάμβανε με ένα αργό κούνημα του κορμού, όπως ακριβώς και εμείς!

Η στιγμή που περιμέναμε ήρθε, και ο Λύσανδρος αφού μας καλησπέρισε και μας μίλησε για την αυξημένη συγκίνηση της πρώτης βραδιάς στο KOO-KOO, μας παρουσίασε το καινούριο κομμάτι, εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από τους Imam Baildi!

Πρέπει να παραδεχτούμε, ότι πρόκειται για μια μπάντα που έχει βασιστεί στις διασκευές παλιών τραγουδιών και το άγχος για το αν θα μας αρέσει ένα καθαρά δικό τους τραγούδι ήταν αυξημένο. «Οι στίχοι είναι κατάθεση ψυχής κάποιου. Γι’ αυτό χειροκροτήστε είτε σας αρέσει είτε όχι!» λέει ο Λύσανδρος και ξεκινούν το τραγούδι, από την άλλη εμείς στρώσαμε αυτί να δούμε περί τίνος πρόκειται… Τελικά όμως, το χειροκρότημα περίσσεψε, καθώς το «Σημείωμα» αποδείχτηκε ένα πραγματικά καλό πρώτο τραγούδι! Με στίχους αλλά και με ρυθμό, χωρίς να του λείπει τίποτα δηλαδή, κέρδισε τον κόσμο! Τα καλά όμως δεν σταμάτησαν εδώ, αφού αμέσως μόλις σταμάτησαν λίγο τα παλαμάκια και τα σφυρίγματα, ήρθε το αγαπημένο τραγούδι όλων, «Ο Πασατέμπος»! Ο MC Yinka έρχεται μπροστά, βάζει όλο το κοινό να καθίσει κάτω και στο “τρία” πήδηξαν όλοι ψηλά, συνεχίζοντας και δυστυχώς (για εμάς που θέλαμε κι άλλο) κλείνοντας με «Samba Clarina»!

Κάπως έτσι λοιπόν, η πρώτη εμφάνιση των Imam Baildi στο ΚΟΟ-ΚΟΟ ήρθε στο τέλος της. Δεν επαναπαυόμαστε όμως, γιατί θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα βραδιές στην Αθήνα αλλά και άλλες τόσες στην επαρχία!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here