11/5/2010
www.musiccorner.gr

Ο τίτλος του τελευταίου album της Χάρις Αλεξίου από προσωπικός και βιωματικός αποδείχτηκε και προφητικός. Η Χάρις Αλεξίου έρχεται από έναν θριαμβευτικό χειμώνα στο Παλλάς, αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Με πολλαπλές παρατάσεις, με πάνω από 38.000 κόσμου να έχουν παρακολουθήσει τις παραστάσεις του Παλλάς και άλλους 11.000 τις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Δεν είναι σχήμα λόγου, είναι πραγματικότητα. Η Χάρις Αλεξίου έδωσε και εισέπραξε αγάπη.

Πριν την καλοκαιρινή περιοδεία όμως, η Χάρις Αλεξίου θα βρεθεί στην Σμύρνη για έναν πραγματικά ιδιαίτερο λόγο.

Στις 15 Μαΐου του 2010, η Χάρις Αλεξίου κάνει περήφανους τους προγόνους της από τη Μικρά Ασία, αλλά και τους απογόνους συμπατριώτες της που είναι από το Σεβδίκιοϊ της Σμύρνης.

Ο Δήμαρχος, Ιμπραήμ Χαλίλ Σενόλ, τιμώντας την καταγωγή της και την προσφορά της στην τέχνη  θα δώσει το όνομα «Χάρις Αλεξίου» σε έναν από τους δρόμους της πόλης του. Το Σεβδίκιοϊ – που σημαίνει χωριό (κιόι) της αγάπης (σεβντά) – ήταν ένα προάστιο 15 χιλιόμετρα νότια  της Σμύρνης, με οκτώ χιλιάδες κατοίκους. Το 1922, κατοικείτο από Έλληνες, λίγους ευρωπαίους και ελάχιστους τούρκους. Σήμερα λέγεται Γκαζί-εμίρ και έχει  150.000 κατοίκους. Το Γκαζί-εμίρ, έχει ανθρώπους που τιμούν ότι έχει απομείνει από  το ελληνικό στοιχείο, φροντίζοντας να το διατηρήσουν με ποικίλους τρόπους.

Από το Σεβδίκιοϊ καταγόταν ο παππούς της Χαρούλας, Γιάννης Σαρρής.

Στις 15 Μαΐου η Σμύρνη τιμά την μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, για την καταγωγή της και την προσφορά στην τέχνη της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here