10/7/2012
www.musiccorner.gr

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Κάτω από τους λύχνους των άστρων…»
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Η μουσική παράσταση είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο του κινηματογράφου. Θα πλαισιώσουν τη βραδιά μελωδίες που έχουν ντύσει σκηνές της 7ης τέχνης. Η παράσταση περιλαμβάνει μουσικές συνθετών  παγκόσμιας εμβέλειας, όπως Michel Jean Legrand, Nino Rota, Ennio Morricone, Nicola Piovani, Νίκου Κυπουργού καθώς και του Μάνου Χατζιδάκι γνώριμες και μη… όπως αυτές από την ταινία του 1966 «Steps».

Η Σοφία Αβραμίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και σπουδάζει μέχρι σήμερα. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο. Το 2007 εισήχθη στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., ενώ το 2009 στο τμήμα σύνθεσης του πανεπιστημίου με διδάσκοντα τον Χρήστο Σαμαρά.

Το 2010 συμμετείχε στην δισκογραφική δουλειά «Κι η κολοκύθα έγινε πάλι άμαξα» του συνθέτη Γιώργου Σταυριανού, με το τραγούδι «Μ’ ένα καινούργιο παραμύθι». Στο ενεργητικό της έχει  προσωπικές εμφανίσεις και αξιόλογες συνεργασίες συναυλιακά με τους: Milva, Σταμάτη Κραουνάκη, Θάνο Μικρούτσικο, Γιώργο  Σταυριανό, Μανώλη Ρασούλη, Ορφέα Περίδη κ.α.

Οι μουσικοί:
Σάκης Κοντονικόλας: Πιάνο
Γιάννης Κύρμος: Κοντραμπάσο
Νίκος Κακαϊδής: Φλάουτο
Ανδρέας Ζιάκας: Κιθάρα

Ενορχήστρωση: Σάκης Κοντονικόλας

Εισιτήριο εισόδου: 5€
Ώρα έναρξης: 21:00 μ.μ.

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21
Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 589.200

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here