9/6/2011
Γράφει η Κατερίνα Ευσταθίου
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Την Τρίτη 7 Ιουνίου, στο hard rock cafe στο Σύνταγμα έγινε η παρουσίαση του νέου cd του Δημήτρη Μπάση καθώς και η απονομή του πλατινένιου δίσκου στο album με τα “live” του.

 Στο νέο του άλμπουμ “η συννεφιά περνάει με παρέα“, ο Δημήτρης Μπάσης σε συνεργασία με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην βραδιά της απονομής, παράγει ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αφού όπως ανέφερε είναι ένας λαϊκός δίσκος που συναντά την ροκ, ηλεκτρική μαεστρία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αν και στο συγκεκριμένο δίσκο υπάρχουν και αρκετά ζεϊμπέκικα και χασάπικα. Στο άλμπουμ αυτό υπάρχουν συνεργασίες με δεύτερες φωνές από την Γλυκερία και την Γιώτα Νέγκα, ένα κομμάτι γραμμένο από τον Γιάννη Κότσιρα, το “πόσο κοστίζει μια ζωή” το οποίο ερμηνεύει μαζί με τον Δημήτρη Μητροπάνο. Για τον Μητροπάνο ο Δημήτρης Μπάσης είπε μάλιστα ότι ήταν πάντα γενναιόδωρος μαζί του! Η Μαρία Θηβαίου της legend δήλωσε από τη πλευρά της πως “σε αυτό το άλμπουμ βλέπουμε μια ακόμα λαϊκή πλευρά του Λαυρέντη“…

Οι στιχουργοί που έντυσαν με λόγια το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι οι: Μάνος Ελευθερίου, Λίνα Δημοπούλου, Ισαάκ Σούσης, Γιάννης Μαύρος, Πέγκυ Πολίτη, Κώστας Μπακούρης και Νίκος Τσιλιβαράκος. Η ενορχήστρωση και ο προγραμματισμός είναι του Βαγγέλη Μαχαίρα και η επιμέλεια του Γιώργου Μακράκη.

 Παράλληλα με τη παρουσίαση του νέου cd, έγινε και η απονομή χρυσού δίσκου για το “live”, το τριπλό άλμπουμ με μεγάλες επιτυχίες του Δημήτρη Μπάση αλλά και άλλων γνωστών καλλιτεχνών όπου με τις ερμηνείες του έδωσε την προσωπική του σφραγίδα. Όπως δήλωσε ο καλλιτέχνης “χωρίς την legend αυτό το εγχείρημα δεν θα ήταν πραγματικότητα“.

 Στην βραδιά παρευρέθησαν πολλοί επώνυμοι και φίλοι του Δημήτρη Μπάση όπως ο Μάνος Ελευθερίου, η Λένα Δημοπούλου, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Στέλλα Κονιτοπούλου, η Γιώτα Νέγκα και φυσικά ο συνεργάτης σε αυτή την καλλιτεχνική δημιουργία, Δημήτρης Μητροπάνος.

 Η βραδιά κύλησε “ντυμένη” με τα νέα τραγούδια του Δημήτρη Μπάση…

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το event


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here