17/3/2014
www.musiccorner.gr
(Χορηγός επικοινωνίας)

Από τις κορυφαίες τραγουδίστριες της Βραζιλίας, η Paula Morelenbaum ήταν για μια ολόκληρη δεκαετία στενή συνεργάτις του μεγάλου Antonio Carlos Jobim. Ακολουθώντας μια παράδοση που συνεχίζει μέχρι σήμερα ανοίγει την τέχνη της πολύ πέρα από την bossa nova, στους χώρους της τζαζ και της σύγχρονης μουσικής.

paula_morelenbaum_2014_03_001

Πιο συγκεκριμένα, η Paula και ο σύζυγός της, ο Jacques Morelenbaum, ήταν μέλη της περίφημης Nova Banda του Jobim από το 1984 ως το 1994, μέσω της οποίας ταξίδεψαν τη βραζιλιάνικη μουσική κυριολεκτικά σε όλον τον κόσμο και, φυσικά, συμμετείχαν στους δίσκους που έβγαλε ο Jobim αυτή την περίοδο. Η Paula είχε ήδη ξεκινήσει την καλλιτεχνική της πορεία από το 1980 και, παράλληλα με τη συνεργασία της με τον Jobim, συμμετείχε σε ποικίλα μουσικά και μουσικοθεατρικά projects ενώ το 1992 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ. Μέσα από αυτό η Paula έδειξε όλη της την ερμηνευτική ποιότητα στο σύνολο της βραζιλιάνικης μουσικής και σύντομα το όνομά της άρχισε να κερδίζει φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο – ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο διάσημος Ιάπωνας συνθέτης Ryuichi Sakamoto.

Το βασικό σχήμα με το οποίο όμως δούλευε η Paula Morelenbaum ήταν το κουαρτέτο Morelenbaum / Jobim, με τον σύζυγό της και τον γιο του Antonio Carlos Jobim, Paulo. Τα επόμενα χρόνια η Paula συνεργάστηκε και δισκογράφησε με καλλιτέχνες του διαμετρήματος του Ryuichi Sakamoto, του Georges Moustaki αλλά και του περίφημου και βραβευμένου με 2 Όσκαρ ήδη συνθέτη και παραγωγού Gustavo Santaollala κ.ά. Τα projects στα οποία συμμετείχε και τα οποία η ίδια παρουσίασε είναι πάρα πολλά, όμως κεντρική θέση ανάμεσα σ’ αυτά κατέχει η αποθεωτική bossa nova, παλιά και νέα, την οποία η Morelenbaum φροντίζει συνεχώς να εξελίσσει και να της δίνει  νέες διαστάσεις.

Το άλμπουμ της «Telecoteco» το 2009, προτάθηκε για Grammy και καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς στην Βραζιλία. Ένα άλλο ιδιαίτερο δείγμα είναι το υπέροχο project «Bossarenova» που η Paula ξεκίνησε σε συνεργασία με την SWR Big Band της Στουτγκάρδης. Εκτός από πασίγνωστα κομμάτια της bossa, η Βραζιλιάνα ντίβα παρουσιάζει εδώ και κλασικά κομμάτια και τραγούδια των Beatles, που παίρνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα μέσα από την εξαιρετική ερμηνεία της. Το πρόγραμμα αυτό κυκλοφόρησε σε δίσκο με επιτυχία και αυτό επέλεξε να παρουσιάσει η Paula Morelenbaum – στην πρώτη παρουσία της στην Ελλάδα και το Half Note Jazz Club – με το καταπληκτικό και πρωτότυπο  σχήμα της, Bossarenova Trio.

Παρασκευή 28/3 & Σάββατο 29/3 στις 22.30

Κυριακή 30/3 & Δευτέρα 31/3 στις 21.30

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
15 ευρώ (φοιτητικό) – 19 ευρώ (bar) –
24 ευρώ (Β’ ζώνη & εξώστης) – 29 ευρώ (Α’ ζώνη)

Πληροφορίες – Κρατήσεις – 210 9213310

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here