29/8/2014
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη της sold-out εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Athena (καλλιτεχνικό όνομα της Αθηνάς Ανδρεάδη), παρουσιάζει την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στις 9μ.μ., στον υπέροχο Κήπο του Μεγάρου,  ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τίτλο «Οι μύθοι της Athena»

Η πολλά υποσχόμενη Athenaείναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις γυναικών τραγουδοποιών – ερμηνευτριών που διαθέτει η χώρα μας, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της δύο αγγλόφωνα albums (“Breathe With Me” & “Peeling Apples”), που έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή και εγχώριο Τύπο σε ένα σπάνιο ομόφωνο μπαράζ από ευμενή σχόλια. Οι ζωντανές της εμφανίσεις, αναδεικνύουν μια performer γεμάτη πάθος και αμεσότητα που σε παρασύρει.

«Ένα ταλαντούχο ανερχόμενο αστέρι» Billboard Magazine USA

«Είναι προφανώς μια υπέροχη τραγουδοποιός. Γενναία και πρωτότυπη» The Guardian

«Διευρύνει τα όρια της folk, pop, jazz και world μουσικής, διαθέτοντας μια φωνή

μεγάλης συναισθηματικής αξίας» **** Uncut

«Εκτυφλωτική λάμψη και τεράστιο ταλέντο» Daily Mail

Σε πείσμα των καιρών που δημιουργούν μια τάση φυγής από την Ελλάδα, η Athena επιστρέφει στην πατρίδα της για το πρώτο της ελληνόφωνο album «Γήινοι Άγγελοι» (με συμπαραγωγό της τον Γιώργο Ανδρέου και τη συμμετοχή της Λίνας Νικολακοπούλου σε ένα τραγούδι) και επαναπροσδιορίζει τους μύθους της για να αναμετρηθεί μαζί τους σε μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση… Μύθοι της όπως: Bob Dylan, Leonard Cohen, Nick Cave, John Lennon, Elvis Costello, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Διονύσης Σαββόπουλος, Αλκίνοος Ιωαννίδης κ.ά., έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις επιλογές της, αφού καταφέρνει να παντρέψει γοητευτικά την folk-rock, pop, jazz και κλασική μουσική με τις ελληνικές της ρίζες, καταθέτοντας ταυτόχρονα τη δική της άποψη στη σύγχρονη τραγουδοποιία. Θηλυκή ερμηνεία από γυναίκα δημιουργό, σε ρεπερτόριο γραμμένο από άντρες, που ανατρέπει το πρώτο άκουσμα… “Οι μύθοι της Athena” μέσα στα δικά της τραγούδια… Πώς οι μύθοι αυτοί επηρέασαν τη γυναίκα δημιουργό…

Η Ελληνο-Αγγλίδα τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Athena, αφού απέκτησε First Class Degree στο Business, αποφάσισε να ασχοληθεί εξ ολοκλήρου με την μουσική και στη συνέχεια έκανε δύο μεταπτυχιακά σε κλασικό τραγούδι και τζαζ στο Trinity College του Λονδίνου. Έχει πραγματοποιήσει sold-out περιοδείες και εμφανίσεις σε σημαντικά θέατρα και φεστιβάλ, συνεργασίες με καταξιωμένους διεθνώς μουσικούς, ενώ το Channel 5 της Αγγλίας την επέλεξε για ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο “My Music”. Το single “Finding England” επιλέχθηκε για την εκστρατεία “Visit England” που πραγματοποιήθηκε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012, ενώ το “Breathe Again” ακούγεται στην ετήσια τηλεοπτική διαφημιστική εκστρατεία του «Concern» στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Τραγούδια της έχουν συγχρονιστεί επίσης σε τηλεοπτικές σειρές στην Αμερική (“Smash”/NBC – Παραγωγής Steven Spielberg, “Chicago Fire”/NBC).

Καλεσμένοι της Athena στη μοναδική συναυλία στον κήπο του Μεγάρου, ο πολύτιμος συνεργάτης της Γιώργος Ανδρέου και μια από τις αγαπημένες της γυναίκες ερμηνεύτριες – τραγουδοποιούς, η Δήμητρα Γαλάνη.

athena_2014_09_001

Την Athena (φωνή, πιάνο) συνοδεύουν οι εξαίρετοι σολίστ:
Eric Appapoulay
(Plan B, Cat Stevens, Neneh Cherry, Daniel Bedingfield) – κιθάρα, φωνητικά
Richard Causon (Rufus Wainwright, Alanis Morissette) – πλήκτρα, μαντολίνο
Dave Mannington (Tim Garland, Tina May) – κοντραμπάσο
Martyn Kaine (Amy Winehouse, Joss Stone) – ντραμς
Βαγγέλης Καρíπης (Γιώργος Νταλάρας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ηaig Yazdjian, Loreena McKennitt) – κρουστά

Σχεδιασμός ήχου: Παναγιώτης Πετρονικολός
Σχεδιασμός φωτισμών: Azaad Χαραλάμπους

Μια συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής και της Cricos

ΚΗΠΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 7282333 και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr

Προπώληση εισιτηρίων: 7 €

Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 9 €

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here