14/2/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Κερδίστε Προσκλήσεις!

Το Music Corner προσφέρει την ευκαιρία σε  2 τυχερούς να κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση.  Αν θέλετε να διεκδικήσετε πρόσκληση, στείλτε μας mail στο contest@musiccorner.gr με τίτλο “NALYSSA GREEN”.

Απαραίτητα θα πρέπει να γράφετε το ονοματεπώνυμό σας ενώ αν θέλετε, μπορείτε να γράψετε και τον αριθμό του κινητού σας, ώστε σε περίπτωση που κερδίσετε να ειδοποιηθείτε και με sms. Σε διαφορετική περίπτωση, οι νικητές θα ειδοποιηθούν μόνο με email.

H Nalyssa Green και η μπάντα της συναντούν τους Mani Deum στη σκηνή του Passport, για ένα διπλό μοναδικό live με αφετηρία το folk noir.

H Nalyssa Green έχει ήδη κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ της, “The Seed”, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές, ενώ οι Mani Deum ετοιμάζονται κι αυτοί να κυκλοφορήσουν σύντομα τη νέα τους δισκογραφική δουλειά. Έχοντας λοιπόν, νέο υλικό αλλά και παλιό αγαπημένο, τα δύο σχήματα θα γεμίσουν τη σκηνή του Passport με post punk ρυθμούς, folk αισθητική, αστικό ρομαντισμό αλλά και Folk ‘n’ Roll.

NALYSSA GREEN
Η Nalyssa Green εδώ και μερικά χρόνια γράφει τραγούδια και παίζει μουσική ικανοποιώντας μια έντονη εσωτερική ανάγκη που της υπαγορεύει να κάνει κάτι τέτοιο. Το 2010 κυκλοφόρησε μόνη της ένα χειροποίητο ντεμπούτο, με τίτλο Barock. Και λέμε χειροποίητο, γιατί ο δίσκος αυτός δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με όρους diy και lo-fi. Η δημιουργία αυτού του album της απέδειξε πως όταν θες να κάνεις κάτι, ε τότε μπορείς! Ηχητικώς, η ίδια λέει πως αυτό που κάνει, μοιάζει με indie pop-rock, εμπλουτισμένο με επιρροές, όπως η υποβλητική ατμόσφαιρα, η δραματικότητα του θρίλερ, οι post punk ρυθμοί, η folk αισθητική κι ο αστικός ρομαντισμός. Δεν είναι σίγουρη πως αυτός ο ορισμός είναι λειτουργικός, μα αυτό δεν έχει σημασία.

Στόχος της Nalyssa είναι η υλοποίηση της αισθητικής πληρότητας, όπως αυτή ζει – ως ιδέα άχρονη – μέσα στο μυαλό της. Αγαπάει τις τσιπούρες, το θέρεμιν, τους κέδρους, τις εικόνες του Χριστούλη, τις χρυσές κορνίζες, το σουρεαλισμό και τη θρησκευτικότητα. Προωθεί την επάνοδο της θηλυκής ουσίας, την απενοχοποίηση της ανάγκης, την επανάσταση της ομορφιάς και την επιστροφή στην πεποίθηση πως η ανθρωπότητα δεν είναι παρά ένα ακόμα άνθος με ρίζες μέσα στη γη. Είναι σίγουρη πως αυτός ο κόσμος αλλάζει ραγδαία και προσπαθεί να θυμάται πως είναι χαρούμενη γι’ αυτό.

Nalyssa Green – φωνή, πλήκτρα, κιθάρα, θέρεμιν
Ευαγγελία Ξυνοπούλου – φωνή, πλήκτρα, κρουστά
Σπύρος Λιβάνης – κιθάρες
Βασίλης Νιτσάκης – μπάσο
Εβάνκελος Ασλανίδης – τύμπανα, κρουστά

MANI DEUM
Δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2005 στην Κέρκυρα… Σιγά σιγά πήραν μια μουσικη κατεύθυνση folk noir/experimental, κάτι που οι ίδιοι ονομάζουν “Infected Folk ‘n’ Roll”. Mέχρι το 2007 είχαν κυκλοφορήσει τρία cd-singles δικής τους παραγωγής, σε περιορισμένα αντίτυπα, ενώ εκείνη την περίοδο ξεκίνησαν να συμμετέχουν σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα. Το 2009 κυκλοφορούν το πρώτο τους Cd σε ανεξάρτητο label (Dead scarlet records): το e.p “Five Infected Blessings” , το οποίο λαμβάνει αρκετά θετική ανταπόκριση απο ακροατές και τύπο ανα την Ευρώπη.

Το 2011 οι Mani Deum, μετα απο αλλαγές στην σύνθεση τους, προχωρούν και εξελίσουν τον ήχο τους, κυκλοφορώντας το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο “Music For Your Local Church…Or Your Local Brothel” σε Cd και Βινύλιο. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του δίσκου, γίνεται στην πόλη της Λειψίας στην Γερμανία, στο -επετειακό για τα 20 του χρόνια- Wave Gotik Treffen festival , με πολύ θερμή αποδοχή απο κοινό και κριτικούς.

Οι Mani Deum έχουν συνεργαστεί με μουσικούς όπως ο Matt Howden ή η Maxi Nill, έχουν συμμετάσχει σε δεκάδες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχουν μοιραστεί την σκηνή με ονόματα όπως οι Sad Lovers & Giants (ως co-headliners στο Drop Dead festival στο Βερολίνο το 2012), Lene Lovich, And Also The Trees, Paul Roland, Death In June, My Brightest Diamond, Τhe Great Park, Spiritual Front, Sieben, Rome, Backworld, Ordo Rosarius Equilibrio, Θάνος Ανεστόπουλος και πολλοί άλλοι…

Η σύνθεσή τους είναι:
Peri Ayan: (Vocals, guitars, music, lyrics)
Manos K.: (Vocals, guitars, music, lyrics)
Panos Tsekouras: (Theremin, Producer)
Jason Foster: (Bass)
Evgenia Theocharatou: (Piano, percussions, Melodica)
Stelios Santas: Drums

Ωρα έναρξης: 20.00

Τιμή εισιτηρίου: 8 eur στην προπώληση
(***με την προσκόμιση του προαγορασμένου εισιτηρίου σας, θα μπορείτε να λάβετε μια ακυκλοφόρητη διασκευή έκπληξη των 2 σχημάτων)

Προπώληση εισιτηρίων: PUBLIC – Flocafe (Καραϊσκου 117, πλ. Κοραή, Πειραιάς)
& on line: www.viva.gr

PassPort
Μουσική/Θέατρο/Βιβλίο/Εικαστικά
Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιά, τηλ. 2104296401
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6940 558558

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here