24/2/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Σε ισπανικό θρίλερ εξελίχτηκε το Σάββατο η βραδιά στην Βαρκελώνη για την ανάδειξη εκπροσώπου  της χώρας στο διαγωνισμό της Εurovision. Μπορεί 5 τραγούδια να διαγωνίστηκαν, 2 όμως ήταν τα απόλυτα φαβορί, αφού ήταν πασιφανές ότι η μονομαχία θα παιχτεί ανάμεσα στην Ruth Lorenzo και την Brequette.

Με έναν ομολογουμένως καλοστημένο τελικό, και ένα κοινό πολύ ένθερμο που εκδήλωνε ανοιχτά τι του αρέσει, (αφού τα 2 τελευταία χρόνια γινόταν απευθείας ανάθεση σε καλλιτέχνη), οι Ισπανοί αποφάσισαν ότι θέλουν το “Dancing in the rain” και την Ruth Lorenzo να ταξιδέψουν στην Δανία για τον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision.

ruth_lorenzo_2014_02_01

Πολλοί ήταν οι Ισπανοί που επιθυμούσαν διακαώς την Brequette και ίσως όχι άδικα. Η επιτροπή, με φανερή ψηφοφορία, (παράδειγμά εξαιρετικό που ίσως θα έπρεπε να ακολουθηθεί και από άλλες χώρες)  ανέδειξε ομόφωνα πρώτη την Brequette και δεύτερη την Ruth Lorenzo, ενώ το κοινό το αντίθετο και έτσι ισοβάθμησαν με 66 βαθμούς η καθεμιά. Υπερισχύει όμως σε κατάσταση ισοβαθμίας η ψήφος του κοινού…

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ήταν τα εξής :
Επιτροπή.
18 βαθμοί για τη La Dama -‘Estrella Fugaz’
21 βαθμοί για τον Raul – ‘Seguir sin ti’
24 βαθμοί για τον Jorge – ‘ Si se acaba el mundo’
30 βαθμοί για τη Ruth Lorenzo – ‘Dancing in the rain’
36 βαθμοί για τη Brequette – ‘Mas’

Κοινό.
18 βαθμοί για τη La Dama –‘Estrella Fugaz’
21 βαθμοί για τον Raul –‘Seguir sin ti’
24 βαθμοί για τον Jorge –‘ Si se acaba el mundo’
30 βαθμοί για τη Brequette –‘ ‘Mas’
36 βαθμοί για τη Ruth Lorenzo – ‘Dancing in the rain’

Σύνολο:
36 βαθμοί για τη La Dama
42 βαθμοί για τον Raul
48 βαθμοί για τον Jorge
66 βαθμοί για τη Brequette
66 βαθμοί για τη Ruth Lorenzo

Σίγουρα, αρκετοί άλλαξαν γνώμη για την Brequette μετά το live.Ήταν φανερά αγχωμένη, έδειχνε αμήχανη ορισμένες φορές, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, και τα παπούτσια εμφανέστατα την δυσκόλευαν στο περπάτημα. Ήταν όμως ένα τραγούδι που προσωπικά πιστεύω ότι θα χτυπούσε θέση στην 5αδα. Ηττήθηκε από την εξαιρετική φωνή, την δυναμικότητα και την σιγουριά που έβγαλε η Ruth Lorenzo.

Σαφέστατα και θα ψηφιστεί στον τελικό της 10ης Μαΐου από τις επιτροπές. Αν αρέσει και στο κοινό, τότε έχει αναμφίβολα μια θέση στην δεκάδα.

Σας παραθέτουμε στη συνέχεια και το κομμάτι της Brequette, έτσι για να κάνετε και εσείς μόνοι σας τις συγκρίσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here