16/2/2012
Γράφει η Μαρία Αβραμίδου
Φωτογράφηση: Μαριανότα Χαρέμη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Είναι μάλλον παράξενο να ακούς για πρεμιέρες νέων μουσικών σχημάτων, στην καρδιά της πιο σκοτεινής στιγμής που περνά η χώρα μετά τη Μεταπολίτευση. Κι όμως, οι τρεις νέοι καλλιτέχνες που ανέβηκαν το περασμένο Σάββατο στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus, πιστεύουν ότι η μουσική μπορεί να λειτουργήσει ως αντίδοτο στην απαισιοδοξία -ως μιας μορφής παραμυθία, αν προτιμάτε- εν μέσω κρίσης…

Κι έτσι, τα μεσάνυχτα της 11ης Φεβρουαρίου, μία ανακοίνωση τύπου αεροδρομίου καλεί τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και Παναγιώτη Τσακαλάκο να έρθουν στη σκηνή για να μας τραγουδήσουν το «Πάνω απ’ τα Σύννεφα» του Πορτοκάλογλου! Το “I Gotta Feeling” των Black Eyed Peas που ακολουθεί, επιβεβαιώνει την πρόθεσή τους να μας χαρίσουν μια καλή βραδιά, γεμάτη με τη θετική ενέργεια των νιάτων και του ταλέντου τους. Από τις πρώτες στιγμές κιόλας, οι άνθρωποι που έχουν μαζευτεί στο μαγαζί -μεταξύ των οποίων και οι παρουσιαστές Μαίρη Συνατσάκη, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Παναγιώτης Χατζηδάκης, ο τραγουδιστής Σταύρος Μιχαλακάκος και η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση-, συμμετέχουν τραγουδώντας δυνατά.

Τα σόλο ξεκινούν με τον Παναγιώτη Τσακαλάκο να τραγουδά “Use Somebody” των Kings of Leon και “This Love” των Maroon 5, το single του «Αχάριστο Παιδί», αλλά και δύο νέα τραγούδια, τα «Μόνο Μια Στιγμή» και «Θα Με Βρεις» από τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, ο οποίος κυκλοφορεί σύντομα. Εφοδιασμένος με σωστή φωνή, άνετη σκηνική παρουσία και πολλή αγάπη γι’ αυτό που κάνει, ο Παναγιώτης μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι στην περίπτωσή του δεν έχουμε να κάνουμε με έναν ακόμη διάττοντα αστέρα που προέρχεται από τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό. Ο πολυτάλαντος Ησαΐας Ματιάμπα που ακολουθεί αποδεικνύει, άλλωστε, ότι καλλιτέχνες που πρωτογνωρίσαμε μέσα από διαγωνισμούς -στην περίπτωσή του ήταν το «Να η Ευκαιρία»-, όχι μόνο μπορούν να ξεχωρίσουν αλλά και να παραμείνουν στα μουσικά πράγματα, διατηρώντας τη δική τους προσωπικότητα.

Ο Ησαΐας ξεκινά με το «Πέρασαν Σχεδόν Δυο Χρόνια», το «Θα Περιμένω» και το πιο πρόσφατο single του «Θέλω (Ό,τι Θέλεις Εσύ)», το οποίο παρουσιάζει σε ακουστική και ηλεκτρική εκδοχή. Σαρωτική παρουσία στη σκηνή -δείχνει ότι το απολαμβάνει ιδιαίτερα-, εντυπωσιάζει με την ιδιαίτερη χροιά, όσο και με τον άψογο τεχνικό έλεγχο της φωνής του. Μοιράζεται μάλιστα τη σκηνή με τον Παναγιώτη Τσακαλάκο στο “What do You Want from Me” και με τον Μύρωνα Στρατή, με τον οποίο ερμηνεύουν μια διασκευή του «Μοναξιά μου Όλα». Ο Ησαΐας, σε εκείνο το σημείο, επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο τραγούδι ταιριάζει στις μέρες που περνάμε και ότι «πρέπει ως άνθρωποι να κρατάμε τις αξίες μας και να αγαπάμε ο ένας τον άλλον».

Η σειρά για το σόλο του Μύρωνα Στρατή έχει φθάσει και η αίθουσα ξεσηκώνεται με τα «Μικρή μου Αγάπη», «180 Μοίρες» και «Πριν Μας Δει Κανείς». Καταρτισμένος μουσικός, ο ταλαντούχος Μύρωνας ξεχωρίζει, πέρα από το ταλέντο του στη σύνθεση, και για το χιούμορ του, ενώ έχει την ικανότητα να πείθει τους πάντες να αρχίσουν τον χορό. Δεν παραλείπει μάλιστα να αφιερώσει το νέο του τραγούδι, «Διπλά Σ’ Αγαπώ», στον Δημήτρη Ουγγαρέζο, ο οποίος εκείνη τη βραδιά είχε τα γενέθλιά του κι έσβησε τα κεριά της …τούρτας-έκπληξη υπό τους ήχους του «Πάνω απ’ Όλα».

Μετά την έκπληξη στον εορτάζοντα παρουσιαστή, η… «συμμορία των τριών» επανέρχεται με έντονη θετική διάθεση και κέφι για να μετατρέψει το πρόγραμμα σε disco party: “Y-M-C-A” και “Sex Bomb” μας βάζουν στο χορό, ενώ οι τρεις καλλιτέχνες και οι ταλαντούχοι μουσικοί της μπάντας φορούν γυαλιά ηλίου για να ερμηνεύσουν το “Sex Machine”. Ο Ησαΐας Ματιάμπα ερμηνεύει με απίστευτα φαλτσέτι το “Kiss” του Prince, ενώ λίγο μετά η τριανδρία ζητά να ανέβει στη σκηνή μια εθελόντρια – μια περιπετειώδης γυναίκα, όπως λένε! Κάποια κοπέλα από το πρώτο τραπέζι προσφέρεται και κάθεται στην καρέκλα που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της σκηνής. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα αναμονής, ακούγονται οι πρώτες νότες του … “You Can Leave Your Hat on” του Joe Cocker και όλοι ξεσπούν σε γέλια! Το …στριπτίζ σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, συνίσταται μόνο στο βγάλσιμο των παπουτσιών της κυρίας, η οποία αφήνει τη σκηνή καταχειροκροτούμενη…

Με το κέφι ήδη στο κατακόρυφο, το μαγαζί τραγουδά με μια φωνή «Πες το κι έγινε» της Αλεξίου, «Σαν Σταρ του Σινεμά» του Ζιώγαλα και «Κλείσε τα Μάτια» των Onirama. Το πρώτο μέρος κλείνει, όπως λέει κι ο Μύρωνας Στρατής, με μία από τις κορυφαίες στιγμές του προγράμματος, καθώς ο πιανίστας του σχήματος, Στέφανος Δανιηλίδης, τραγουδά και χορεύει το “Moves Like Jagger”!

Το διάλειμμα ευτυχώς -γιατί όλοι είμαστε ζεστοί- δεν διαρκεί πολύ, και ο Παναγιώτης Τσακαλάκος αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει σε διάφορα μέρη με τα “Clandestino”, “Englishman in New York” και “Tu Vuo’ Fa’ l’ Americano”. Δεν παραλείπει, εξάλλου, να ερμηνεύσει το τραγούδι με το οποίο μας συστήθηκε επίσημα, το «Πολύ Μου Πάει». Ο Ησαΐας παίρνει σειρά με το δικό του «Είμαι Καλά», ενώ ο Μύρωνας επιλέγει τις σίγουρες συγχορδίες του “Satisfaction” και αφιερώνει το “Can’t Take My Eyes off You” «σε όλα τα κορίτσια που βρίσκονται εδώ και σε ένα λίγο παραπάνω!»

Και μετά …φθάνει η ώρα που περίμενε εναγωνίως ο …Δημήτρης Ουγγαρέζος! Είναι η στιγμή του αφιερώματος στον αγαπημένο του Σάκη Ρουβά! Ο Μύρωνας τραγουδά «Θέλεις ή δε Θέλεις», ενώ έπειτα ανεβάζει στη σκηνή τους Ουγγαρέζο και Συνατσάκη για να τραγουδήσουν παρέα το «Μια Ζωή Μαζί».

Ησαΐας Ματιάμπα και Παναγιώτης Τσακαλάκος βρίσκονται ξανά στη σκηνή μαζί με τον Μύρωνα για να κάνουν το πρόγραμμα πιο ροκ: “Hound Dog”, “Great Balls of Fire”, αλλά και οι «Καλοκαιρινές Διακοπές» του Καρβέλα, μας κάνουν να τραγουδάμε και να χορεύουμε ασταμάτητα, ενώ το φινάλε της βραδιάς γράφεται σε λίγο πιο χαμηλούς αλλά εξίσου νοσταλγικούς τόνους με τα “Let It Be” και “Hey Jude” των Beatles.

Το ρολόι δείχνει πια τέσσερις, όταν οι τρεις καλλιτέχνες μάς αποχαιρετούν με μια επανάληψη προσωπικών τους τραγουδιών: «Πολύ Μου Πάει» για τον Παναγιώτη, «Θέλω» για τον Ησαΐα και «Μικρή μου Αγάπη» για τον Μύρωνα. Η εξαιρετική χημεία και η καλή διάθεση και των τριών τους είναι, νομίζω, το μυστικό επιτυχίας αυτού του προγράμματος, το οποίο, διαθέτοντας γνήσιες ψυχαγωγικές προθέσεις και προδιαγραφές, επιδιώκει να χαρίσει σε κάθε θεατή τη θετική ενέργεια τριών παιδιών που αγαπούν πολύ τη μουσική. Και -ανεξαρτήτως του πόσο εύκολα και για πόσο διάστημα μπορεί να διατηρηθεί αυτή η ενέργεια που μας προσφέρουν απλόχερα- το να παραμένουμε αισιόδοξοι είναι σίγουρα πολύ σημαντικό στις δύσκολες μέρες που περνάμε…

Λίγο πριν από την έναρξη του προγράμματος, οι Ησαΐας Ματιάμπα, Μύρωνας Στρατής και Παναγιώτης Τσακαλάκος μίλησαν κατ’ αποκλειστικότητα στο Music Corner:

Music Corner: Πείτε μας δυο λόγια για την παράσταση και τη συνεργασία σας. Τι να περιμένουμε απόψε;
Μύρωνας: Εντάξει, ο Ματιάμπα θα αρχίσει πάλι …να χορεύει και να χτυπιέται!
Παναγιώτης: Και μπορεί …και να γδύνεται!
Ησαΐας: Μην τους ακούς! Έχουμε διαλέξει τραγούδια για να προβληματιστούμε αλλά και να χορέψουμε…
Παναγιώτης: Σοβαρά τώρα, ισχύει αυτό που λέει ο Ησαΐας. Είναι ένα πρόγραμμα που είναι πάρα πολύ νεανικό, κεφάτο και τα έχει όλα!
Μύρωνας: Λαϊκά δεν έχει πολλά! Επίσης, στους καιρούς που ζούμε, έχουμε προσπαθήσει να είναι πάρα πολύ χαμηλές οι τιμές και όποιος θέλει να ‘ρθει, να μπορέσει να περάσει καλά, με χαμόγελο, και να προβληματιστεί ξανά Κυριακή πρωί. Σάββατο βράδυ, θα μπορεί να ξεδώσει και να περάσει όμορφα!

Music Corner: Μια και αναφέρεστε στη συγκυρία που περνάμε, δεν είναι λίγο ρίσκο να γίνεται η πρεμιέρα ενός τέτοιου προγράμματος τώρα;
Ησαΐας: Μέσα απ’ την κρίση, νομίζω ότι επιβάλλεται η δημιουργία. Είναι ωραίο να δημιουργείς!
Παναγιώτης: Είναι μια εναλλακτική απάντηση. Είναι μια ευκαιρία όποιος θέλει να περάσει από εδώ και να περάσει καλά, να ξεδώσει λιγάκι…
Μύρωνας: Κι όσο και να δοκιμαζόμαστε και να είμαστε πιεσμένοι, η ψυχαγωγία μπορεί να υπάρχει. Ακριβώς εκεί στοχεύουμε! Όχι απλά στη διασκέδαση αλλά στην ψυχαγωγία… Και είμαστε όλοι έτοιμοι να ψυχαγωγηθούμε πολύ έντονα!

Music Corner: Τι ξεχωρίζετε ο ένας στον άλλον;
Ησαΐας: Πολλά πράγματα …ευχαριστούμε πολύ!
Μύρωνας: Εγώ, τίποτε! Πλάκα κάνω! Και τα δύο παιδιά τα ήξερα πάρα πολύ καλά, τα είχα γνωρίσει από την τηλεόραση. Ο Ησαΐας έχει πολύ μακρά πορεία. Ο Παναγιώτης ουσιαστικά έχει ξεκινήσει τώρα, αλλά πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ καλός και σπουδαίος performer. Πραγματικά χαίρομαι που η συγκυρία τα ‘φερε να βρεθούμε όλοι μαζί πάνω στη σκηνή και το λέω ειλικρινά αυτό. Γιατί κι εγώ δεν είμαι ο πιο εύκολος άνθρωπος, είμαι λίγο «ξινός» στις συνεργασίες μου. Σε αυτήν την περίπτωση, ήμουν με τη μία πάρα πολύ ανοιχτός.
Παναγιώτης: Ο Ησαΐας, ό,τι και να περνάει στη ζωή του, η φωνή του είναι άψογη! Δηλαδή και να μην έχει κοιμηθεί καθόλου, βγάζει μια φωνή που λέω «Πώς το κάνει αυτό το πράγμα;»! Ουρλιάζει, χτυπιέται, λέω: «Πάει, έκλεισε η φωνή του!», αλλά είναι πάντα σε πάρα πολύ καλή κατάσταση! Ο Μύρωνας είναι τόσο θετικό και χαρούμενο παιδί, αλλά και σπουδαίος κιθαρίστας. Δεν έχω ξαναδεί σε αυτή τη χώρα άνθρωπο να παίζει τόσο απίθανη κιθάρα!
Ησαΐας: Κι εγώ εκτιμώ πραγματικά το γεγονός ότι, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, συνεργάζομαι με τον Μύρωνα και τον Παναγιώτη. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ μαζί τους!

Music Corner: Ετοιμάζετε καινούργιες δουλειές; Ησαΐα, εσύ εμφανίζεσαι και στο θέατρο Αποθήκη, στο «Σεσουάρ για Δολοφόνους», έτσι δεν είναι;
Ησαΐας: Ναι. Θέλω να ελπίζω ότι μετά το Πάσχα θα παρουσιάσω και κάτι δισκογραφικά…
Παναγιώτης: Σε δύο εβδομάδες βγαίνει ο πρώτος μου δίσκος!
Μύρωνας: Κι εγώ έχω ένα καινούργιο single, το οποίο ονομάζεται «Διπλά Σ’ Αγαπώ» και τη Δευτέρα φεύγω για Λονδίνο για να γυρίσω το βίντεο κλιπ!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here