22/3/2013
www.musiccorner.gr

Η Ιωάννα και η Αρετή συνθέτουν απο νεαρή ηλικία, με εξ ολοκλήρου δική τους μουσική και ευρηματικούς στίχους. Το Πάσχα του 2012 κυκλοφόρησαν το CD-SINGLE τους από την FM RECORDS, με τίτλο “ENA” ενώ το πλήρες άλμπουμ τους κυκλοφόρησε 28 Δεκεμβρίου του 2012, με τίτλο “ΔΥΟ“, και η δημιουργική δράση συνεχίζεται…

Τα κομμάτια ερμηνεύουν νέοι -εξαιρετικά ταλαντούχοι-, αλλά και γνωστοί και καταξιωμένοι τραγουδιστές, με ποιοτική φωνή και εκφραστικότητα. Τις εκτελέσεις των συνθέσεων υπογράφουν δεξιοτέχνες μουσικοί, που έχουν συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής μουσικής.

Οι δύο συνθέτριες θεωρούν πρόκληση να ασχολούνται με κλασσικές και με σύγχρονες τάσεις τις μουσικής, δηλαδή να πειραματίζονται με τα νέα ρεύματα, αλλά και να εξελίσσουν τα παλιά. Πάνω από όλα όμως αγαπούν ιδιαίτερα την Ελληνική μουσική και έχουν δημιουργήσει πολλές λαϊκές και ρεμπέτικες συνθέσεις, διότι πιστεύουν ότι πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή η φλόγα της ελληνικής ψυχής που εκφράζεται μέσα από το είδος αυτό.

Η μουσική τους προσφέρει μια έντονη εμπειρία σύγχρονης Ελληνικής μουσικής, και ήδη έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Tο ορχηστρικό κομμάτι τους «Αμέθυστος», προκρίθηκε στον Τελικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Μουσικής Σύνθεσης στο Nashville των Η.Π.Α. Ύστερα από σκληρό ανταγωνισμό, ανάμεσα σε 20.000 συμμετοχές που έλαβαν μέρος από όλο τον κόσμο, οι δύο νεαρές δημιουργοί κατάφεραν να ξεχωρίσουν και μάλιστα  αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα με ένα νέο ορχηστρικό συρτάκι. Ουσιαστικά κατάφεραν αυτό που τόσα χρόνια όλοι ζητούν: Διάκριση ελληνικού τραγουδιού σε διεθνή διαγωνισμό.

Το τραγούδι έχει τίτλο «Αμέθυστος» και είναι ένα ορχηστρικό συρτάκι που συγκαταλέγεται στους 16 φιναλίστ της κατηγορίας Instrumental, μια δημιουργία 100% ελληνικής μουσικής, με το εθνικό μας μουσικό όργανο, το μπουζούκι, το οποίο στο εν λόγω τραγούδι, εκτελεί ο δεξιοτέχνης Γιώργος Ξενοκώστας, στενός συνεργάτης των δύο μουσικοσυνθετριών – στιχουργών.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το συρτάκι Αμέθυστος, στον Ημιτελικό του ίδιου διαγωνισμού είχε περάσει και το –εξίσου αμιγώς ελληνικό- τραγούδι «Είμαι ελεύθερη κι Ωραία», με ερμηνεύτρια την Έφη Γιαννακοπούλου. Και τα δύο κομμάτια περιλαμβάνονται στο νέο CD των μουσικοσυνθετριών, με τίτλο «ΔΥΟ/ΙΩΑΝΝΑ&ΑΡΕΤΗ ΣΠΑΝΟΜΑΡΚΟΥ», που κυκλοφορεί από την FM Records στα δισκοπωλεία.

Ο νέος δίσκος των μουσικοσυνθετριών/στιχουργών αποτελείται από 12 νέα τραγούδια και μία διασκευή

TRACKLISTING:
1. Έλα το καλοκαίρι (Ερμηνεία: Τζίνα Δαλάκα, Μπάμπης Βελισσάριος)
2. Ακόμα μια μέρα (Ερμηνεία: Σωτήρης Ψυλλάκης)
3. Οι νεραντζιές ανθίζουν (Ερμηνεία: Αρετή Κετιμέ)
4. Τα φτερά της σελήνης (Ερμηνεία: Κώστας Υφαντής)
5. Μπάλος μαστίχα (Ερμηνεία: Αρετή Σπανομάρκου, Ιωάννα Σπανομάρκου)
6. Φοιτητή – Φοιτητή (Ερμηνεία: Δημήτρης Τσινιδέλος)
7. Η κακομοίρα (Ερμηνεία: Χρήστος Παπαδόπουλος, Φωνητικά: Αρετή Σπανομάρκου, Ιωάννα Σπανομάρκου)
8. Είμαι ελεύθερη κι ωραία (Ερμηνεία: Έφη Γιαννακοπούλου)
9. Ο λοκατζής (Ερμηνεία: Μπάμπης Βελισσάριος)
10. Θέλω αγάπη & έρωτα (Ερμηνεία: Έφη Γιαννακοπούλου, Γιώργος Ράπτης)
11. Το τραγούδι του χρεωμένου (Ερμηνεία: Γιώργος Ράπτης, Φωνητικά: Δημήτρης Τσινιδέλος)
12. Αμέθυστος (Ορχηστρικό Συρτάκι)

bonus track
Ήλιε μου αληθινέ (Ερμηνεία: Ιωάννα Σπανομάρκου, Αρετή Σπανομάρκου, Κώστας Υφαντής)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here