22/10/2010
Γράφει η Κατερίνα Χαμηλοθώρη
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, γύρω στις 10 το βράδυ. Στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα σχεδόν βρέχει καταρρακτωδώς. Ο περισσότερος κόσμος είναι κλεισμένος στο σπίτι του, λόγω αυτών των κακών καιρικών συθηκών και στους δρόμους δεν κυκλοφορούν παρά ελάχιστα αυτοκίνητα… Ανάμεσα σ’ αυτούς τους λίγους που έχουν πάρει τους δρόμους με τέτοιον καιρό, ήταν και το …Music Corner! Όχι, δεν τρελαθήκαμε και βγήκαμε έξω για να …κολυμπήσουμε στους δρόμους της Αθήνας! Είχαμε πολύ σοβαρό λόγο! Λόγος ο οποίος με τίποτα δε μπορούσε να μας κρατήσει μέσα στο σπίτι! Και για να σας λύσουμε την απορία, η αιτία που μας έκανε να βγούμε, δεν ήταν άλλη από την πρεμιέρα του Πάνου Μουζουράκη και του Γιώργου Μυλωνά στον “Σταυρό του Νότου”!

Έτσι λοιπόν, φτάσαμε σιγά-σιγά στον προορισμό μας. Η έναρξη του live είχε οριστεί για τις 22.30. Ο κόσμος είχε αρχίσει να φτάνει από πολύ νωρίς και να γεμίζει τελικά το χώρο ασφυκτικά! Τελικά, κανέναν δεν πτόησε η βροχή; Με μια ώρα καθυστέρηση, σβήνουν τα φώτα της σκηνής και το live ξεκινάει…

Κι ενώ όλοι περιμέναμε ν’ ανέβουν οι καλλιτέχνες πάνω στη σκηνή και ν’ αρχίσουν να τραγουδάνε, δε συνέβη αυτό! Αντίθετα άρχισε η προβολή ενός χιουμοριστικού βίντεο που έδειχνε τους δύο καλλιτέχνες πώς υποτίθεται ότι έκλεισαν τη συμφωνία να είναι μαζί στον “Σταυρό του Νότου” και φέτος και να παρουσιάσουν για δεύτερη χρονιά το σόου τους «ΠρόβαΤαΚομμάτια». Το κοινό, όπως ήταν λογικό, ξέσπασε σε τρανταχτά γέλια, κάτι που συνηθίζεται στις εμφανίσεις των δυο συγκεκριμένων καλλιτεχνών! Αμέσως μετά, κρατώντας …κουδούνια προβάτων, ανέβηκαν στη σκηνή τραγουδώντας το «12» της Άννας Βίσση σε συνδυασμό με το «Αν μου τηλεφωνούσες» του Χατζηγιάννη, αλλά με αλλαγμένους τους στίχους, προσαρμοσμένους στη συνάντησή τους αυτή.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη και πολύ …ξεκαρδιστική! Οι δύο αυτοί ερμηνευτές επιστρατεύοντας το ταλέντο τους, άρχισαν να τραγουδούν κομμάτια δικά τους. Το σόου τους δε θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε με μια λέξη. Κι αυτό γιατί το είχαν διαμορφώσει σαν να ήταν μια μουσικοθεατρική παράσταση με στοιχεία stand-up comedy! Κατά τη διάρκεια των τραγουδιών τους έκαναν αστείους διαλόγους μεταξύ τους, προκαλώντας τον κόσμο να γελάει και να χειροκροτεί ασταμάτητα. Επίσης, για κάποιο λόγο ο Γιώργος Μυλωνάς, παρέδιδε …μαθήματα αγγλικών στο κοινό, μεταφράζοντας ότι έλεγαν πάνω στη σκηνή στα αγγλικά!

Όσον αφορά τα τραγούδια που ακούσαμε ήταν κυρίως από τις προσωπικές τους δουλειές που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, αλλά κι ένα μεγάλο δείγμα από τις δουλειές που θα κυκλοφορήσουν σύντομα (ο επερχόμενος δίσκος του Πάνου Μουζουράκη τιτλοφορείται “Ιπτάμενος δίσκος” κι αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο). Ακόμα, δε θα μπορούσαν να λείπουν και τραγούδια – διασκευές άλλων καλλιτεχνών. «Το Σαλάμι», «Τώρα αυτό πώς να στο πω», «Τρίτη και 13», «Με κυνηγάει ο χρόνος», «Άσε ένα ψέμα σου», «Η μόδα», αλλά και τα «Πάρε με μαζί σου» (του Παύλου Παυλίδη), «Come together», «All my loving» (των Beatles) και το «Φίλα με ακόμα», διασκευή του τραγουδιού «Baciami ancora» του Ιταλού τραγουδιστή Lorenzo Jovanotti, είναι μερικά απ’ αυτά που ακούσαμε.

Η βραδιά συνεχίστηκε με αμείωτο κέφι και τους δυο ερμηνευτές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με τον κόσμο να συμμετέχει τραγουδώντας και χορεύοντας, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Λίγο πριν κατέβουν απ’ τη σκηνή, κάλεσαν φίλους τους καλλιτέχνες που παρευρίσκονταν εκεί, να τραγουδήσουν κι εκείνοι, όπως τον Λεωνίδα Μπαλάφα. Ανάμεσα στο κοινό διακρίναμε επίσης και την ηθοποιό Μαρία Σολωμού, αλλά και  την τραγουδίστρια Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Στο τέλος της βραδιάς, οι δυο καλλιτέχνες ευχαρίστησαν όλους όσους βρέθηκαν στη πρεμιέρα τους, αλλά και τους συνεργάτες τους που βοήθησαν να στηθεί όλη αυτή η παράσταση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Δευτέρα και όλες τις επόμενες Δευτέρες της χρονιάς που θα εμφανίζονται στο συγκεκριμένο χώρο. Εμείς τους ευχόμαστε καλή αρχή και καλή σεζόν!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here