Κάτι καινούριο από το Γιώργο Τεντζεράκη

Συνέντευξη στον Άκη Καρυπίδη
akis@musiccorner.gr

11/2/2010
www.musiccorner.gr

Με ένα νέο Digital single υποδέχτηκες το 2010, πες μου λίγα για το τραγούδι αυτό..
Είναι ένα τραγούδι σε μουσική και στίχους του Θάνου Παπανικολάου.. Ο Θάνος είναι από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς μας και θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα τυχερό. Δουλεύουμε εδώ και ένα χρόνο με τραγούδια ώστε να καταλήξουμε στο υλικό του δεύτερου δίσκου. Το “Τι παραπάνω” είναι το τραγούδι που ξεχώρισα από την αρχή. Με αγγίζει και με εκφράζει.

Γιώργος Τεντζεράκης
Τι παραπάνω

Μουσική : Θάνος Παπανικολάου
Στίχοι : Θάνος Παπανικολάου

Είναι καλύτερα πλέον με αυτή τη νέα μόδα με τα ψηφιακά τραγούδια;
Σίγουρα είναι διαφορετικό να κρατάς στα χέρια σου ένα δίσκο, έχει άλλη μαγεία. Στην εποχή όμως που ζούμε οι ρυθμοί είναι τόσο γρήγοροι, που κάποιες φορές αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς. Ένα ψηφιακό τραγούδι προετοιμάζει το έδαφος για το δίσκο που ακολουθεί.

Γιώργος Τεντζεράκης
Γιώργος Τεντζεράκης

«Τι Παραπάνω» να περιμένουμε στη συνέχεια; Θα γίνει κάποια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά ή κάποιο cd single;
Θα ακολουθήσει μια δεύτερη δισκογραφική δουλειά.. τα περισσότερα τραγούδια θα είναι σε στίχους και μουσική του Θάνου Παπανικολάου, 3 τραγούδια έχω γράψει εγώ από τα οποία στο ένα η μουσική είναι του Μιχάλη Εμιρλή.. νομίζω ότι το δεύτερο δισκογραφικό βήμα ουσιαστικά δίνει το στίγμα ενός καλλιτέχνη. Έχει γίνει πολύ δουλειά γι’ αυτό και νομίζω το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.

Αυτό τον καιρό εμφανίζεσαι στο Ρυθμό, τι ακριβώς θα δούνε από σένα όσοι βρεθούν εκεί;
Ο Ρυθμός, είναι ένα εκπληκτικό μαγαζί όπου  μαζί με το Βαγγέλη Ασημάκη έχουμε φτιάξει μια μουσική παράσταση που περιλαμβάνει τραγούδι, χωρό, γέλιο και γενικά στοιχεία που σε κάνουν να περνάς καλά. Πολύτιμη είναι η συμβολή του ηθοποιού Παντελή Καναράκη που με διάφορες εκπλήξεις δίνει ένα άλλο χρώμα στην παράσταση. Επίσης συμμετέχει και η Ειρήνη Ψυχράμη που είναι γνωστή για την καλή φωνή και την παρουσία της. Έχει δημιουργηθεί μια ομάδα όπου ο καθένας συμβάλει στο καλό αποτέλεσμα, που μέχρι τώρα είναι οι sold out εμφανίσεις. Στο Ρυθμό όποιος έρθει θα ακούσει τραγούδια από τον πρώτο δίσκο, από το δίσκο που τώρα ετοιμάζεται και τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει..

Μέχρι πότε θα βρίσκεσαι εκεί και τι σκέφτεσαι να κάνεις μετά;
Θα είμαστε κάθε Σάββατο μέχρι το Πάσχα. Αργότερα δεν έχω προγραμματίσει κάτι. Κυριακές από 21 Φεβρουαρίου θα είμαστε με το Βαγγέλη Unplugged στο Casual Living στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα αυτή την εποχή κάνουμε μια περιοδεία σε μουσικές σκηνές στην επαρχία.

Ποια είναι η σχέση σου με τι Διαδίκτυο;
Η σχέση μου με το Διαδίκτυο είναι τόση όση χρειάζεται για να μη χάσω την προσωπική επαφή με τους ανθρώπους. Είναι ωραίο να επικοινωνείς από κοντά..

Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος fan μαζί σου;; Έχεις δικό σου facebook, mail κτλ;
Υπάρχει μια προσωπική Ιστοσελίδα www.tentzerakis.gr όπως επίσης facebook και myspace. Μου αρέσει να απαντάω σε ερωτήσεις, να ξέρω πως ο κόσμος εισπράττει το κάθε βήμα, να παίρνω γνώμες που θα με κάνουν καλύτερο.


Γιώργος Τεντζεράκης Στοιχεία Επικοινωνίας:
Επίσημη Ιστοσελίδα:
http://www.tentzerakis.gr

Με ένα νέο Digital single υποδέχτηκες το 2010, πες μου λίγα για το τραγούδι αυτό..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here