Κάτι καινούριο από τους ΟΚ

Συνέντευξη στον Άκη Καρυπίδη
akis@musiccorner.gr

22/04/2010

www.musiccorner.gr

Να ξεκινήσουμε πρώτα με τις συστάσεις;
Οι ΟΚ είναι η ΕΒΙΤΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ στη φωνή, ο THEO KAL στις κιθάρες και ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ στα Synths και στον προγραμματισμό.


Είστε έτοιμοι να πείτε το ΟΚ στην επιτυχία ή είναι κάτι που θα το πει ο κόσμος;
Εμείς ετοιμάσαμε την 1η μας δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Το Μέλι» με πολύ μεράκι και με πολλή αγάπη. Αντίστοιχα και η εταιρεία μας, η Friends Music Factory φρόντισε να κάνει μια πολύ προσεγμένη παραγωγή και σε επίπεδο μίξης και mastering του δίσκου, αλλά και σε επίπεδο συσκευασίας. Έχουμε επενδύσει πολύ χρόνο, πολλή ενέργεια, μα πάνω απ’ όλα αγάπη και συλλογικότητα σε αυτή τη δουλειά. Και παρόλα αυτά, μπορεί ο καθένας να αποκτήσει «Το Μέλι» μας μόνο με 9,90€. Σίγουρα ο κόσμος είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο. Εμείς ευχόμαστε κι ελπίζουμε να πει απλά το ΟΚ και να «κολλήσει»!

Το συγκρότημα από πότε υπάρχει;
Το συγκρότημα υπάρχει από τα φοιτητικά μας χρόνια. Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μουσικές από το 2000-2001 και συνεχίζουμε ακάθεκτοι ως και σήμερα.

Πως θα περιγράφατε το ύφος που παρουσιάζετε;
Electro pop με ελληνικό στίχο και …ροκ νοοτροπία!


Είστε τρία νέα παιδιά με το πρώτο σας δισκογραφικό βήμα από την Friends, πως έγινε η γνωριμία σας; Ήταν εύκολο να βρείτε δισκογραφική εταιρεία;
Η γνωριμία μας με την Friends Music Factory έγινε με τον κλασικό τρόπο. Στείλαμε το demo μας, η εταιρεία το άκουσε κι επικοινώνησε μαζί μας για μια πρώτη συνάντηση. Υπήρξε αμέσως επικοινωνία, κατανόηση και κυρίως ειλικρίνεια μεταξύ μας. Πριν από αυτό, είχαμε κάνει αρκετές προσπάθειες – όπως κάθε συγκρότημα και καλλιτέχνης που επιδιώκει να ακουστεί η δουλειά του – είχαν γίνει κάποιες προσεγγίσεις, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε κάτι. Βέβαια, όσο αργούσαμε να βρούμε κάποια εταιρεία που θα εκτιμήσει πραγματικά την δουλειά μας, τόσο καλύτεροι και πιο ώριμοι γινόμασταν μουσικά. Έτσι το πλήρωμα του χρόνου ήρθε το 2010 και με την βοήθεια και την καθοδήγηση της Friends Music Factory καταφέραμε να βγάλουμε την δουλειά μας προς τα έξω.

Ποια τραγούδια ξεχωρίζετε εσείς από το πρώτο σας cd;
Όλα είναι ξεχωριστά και όλα έχουν κάτι να πουν. Άλλωστε όλα τα κομμάτια αυτού του δίσκου περιγράφουν μικρές πραγματικές ιστορίες που τις έχουμε βιώσει οι ίδιοι. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να ξεχωρίσουμε κάποια. Και τα δέκα κομμάτια από «Το Μέλι» μας είναι πολύ αγαπημένα και στους τρεις μας, επειδή έχουν δουλευτεί αρκετό χρονικό διάστημα, έχουν σβηστεί και ξαναγραφτεί, υιοθετήσαμε καινούργιες ιδέες  που έχουν αντικαταστήσει τις αρχικές και γι’ αυτό το λόγο τα θεωρούμε κομμάτια από τους εαυτούς μας. Σίγουρα πάντως ξεχωρίζουμε την εμπειρία της συμμετοχής του Γιάννη Ζουγανέλη στο τραγούδι «Η ζωή μας η παλιά» γιατί 1ον, είναι μεγάλη η τιμή που μας έκανε και 2ον γιατί είναι και η πρώτη φορά, αν θυμόμαστε καλά, που ο Γιάννης Ζουγανέλης τραγουδάει electro!!!! Για την ακρίβεια… «Ζουγανelectro»!

Εμφανίζεστε κάπου αυτόν τον καιρό;
Οι άμεσες και κλεισμένες εμφανίσεις μας είναι 30/4 στο Glam Bar (Δεκελέων 40, Γκάζι) και 28/5 στο Void (Ευμολπίδων 26, Γκάζι). Σας περιμένουμε να χορέψουμε παρέα και βέβαια να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Ποια είναι τα σχέδια σας, επαγγελματικά;
Θέλουμε, ολόψυχα, να ζούμε από τη μουσική. Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό και κλισέ, αλλά είναι αληθινό. Αυτή τη στιγμή έχουμε και οι τρεις πρωινές δουλειές. Από τη στιγμή που επιστρέφουμε σπίτι μέχρι αργά το βράδυ ασχολούμαστε με αυτό που αγαπάμε περισσότερο. Και μπορεί να κουραζόμαστε ορισμένες φορές, λόγω έλλειψης ύπνου, αλλά η πληρότητα και η ενέργεια που παίρνουμε μέσα από αυτό, αντισταθμίζει την κούραση και με το παραπάνω. Αυτόν τον καιρό στα σχέδιά μας είναι οι live εμφανίσεις εντός κι εκτός Αθηνών, ούτως ώστε να ακουστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η δουλειά μας!

Ποια είναι η σχέση σας με το Διαδίκτυο;
Η σχέση μας με το διαδίκτυο είναι …ερωτική! Μέσα από εκεί έχουμε γνωρίσει τον κόσμο που ακούει τη μουσική μας και δεν σας κρύβουμε ότι πολλές εμφανίσεις μας και συνεργασίες μας έχουν προκύψει μέσα από το internet. Μας έχει βοηθήσει λοιπόν αρκετά στην όλη πορεία μας και θα συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε σαν ένα μέσο, όχι μόνο για να κάνουμε την μουσική μας ακόμα πιο γνωστή σε περισσότερο κόσμο, αλλά και να έχουμε μια πιο προσωπική επαφή με τους ακροατές μας.

Πως μπορούν οι fans να επικοινωνούνε μαζί σας; Έχετε facebook, myspace Κτλ;
Καταρχήν, το επίσημο site μας είναι το www.okband.gr. Επίσης έχουμε προφίλ στο myspace (www.myspace.com/okexperience). Για περισσότερη και άμεση επικοινωνία όσοι θέλουν μπορούν να γίνουν φίλοι μας στο facebook (www.facebook.com/okexperience) όπου εκεί συνήθως συζητάμε και σχολιάζουμε και διάφορα άλλα θέματα που μας απασχολούν. Να σας πούμε ότι είμαστε και φανατικοί twitterάκηδες (www.twitter.com/okband) όπου εκεί σχολιάζουμε την καθημερινότητά μας ή ανεβάζουμε ακόμη και σε real time φωτογραφίες από τις πρόβες που κάνουμε εκείνη τη στιγμή! Τέλος, υπάρχουν διάφορα videos που μπορούν να δουν στο κανάλι μας στο youtube (www.youtube.com/okbandgr). Για οτιδήποτε άλλο, μπορούν να επικοινωνήσουν και στο προσωπικό μας mail ok@okband.gr.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here