Κάτι καινούριο από τον Παναγιώτη Ραφαηλίδη

Συνέντευξη στον Άκη Καρυπίδη
akis@musiccorner.gr

18/3/2010
www.musiccorner.gr

To τελευταίο   σου τραγούδι   «Πετάω Ψηλά»  γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία. Πες μου λίγα λόγια γι’ αυτό.
– Πρόκειται για ένα αισιόδοξο κομμάτι, ρυθμικό με χαρούμενη μελωδία και πολύ όμορφους στίχους, σε μουσική ενός νέου και πολύ ταλαντούχου συνθέτη, του Γιάννη Ιερεμία και στίχους του Ευρίπου. Ένα τραγούδι που με την πρώτη με κέρδισε και θέλησα να το πω. Χαίρομαι πολύ που βρίσκει απήχηση και με κάνει να πετάω ψηλά απ’ τη χαρά μου!

Είναι καλύτερα νομίζεις πλέον να βγαίνουν digital τραγούδια;
– Βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο σε όλους τους τομείς της ζωής μας και οι τρόποι κυκλοφορίες της μουσικής αλλάζουν συνεχώς. Νομίζω πως το Internet είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος σε αυτή τη φάση για να επικοινωνήσει κανείς με τη μουσική του. Είναι πιο άμεσος και απευθύνεται πλέον σε όλες τις ηλικίες.

Παναγιώτης Ραφαηλίδης

Θα κυκλοφορήσει και κάποιο ολοκληρωμένο album αργότερα;
– Είναι στα σχέδια και αυτό, αν και δε σας κρύβω πως νοιώθω ότι είναι πιο πρακτικό το να δίνουμε στον κόσμο ένα ένα τα τραγούδια με τη μορφή των ψηφιακών singles, γιατί έτσι τίποτα δεν πάει χαμένο. Το feedback είναι άμεσο και αντιπροσωπευτικό και είναι πολύ σημαντικό για έναν καλλιτέχνη να αντιλαμβάνεται μέσα από τα εκφραστικά του μέσα και τον τρόπο έκφρασης του και τι αρέσει στον κόσμο να ακούει από αυτόν.

Εμφανίζεσαι κάπου αυτόν τον καιρό;
– Βρίσκομαι από το Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και μετά από μια ιδιαίτερη επιτυχημένη σεζόν στα Άστρα παρέα με το Δημήτρη Χρυσοχοίδη και το Θάνο Τζάνη, συνεχίζω τις εμφανίσεις μου στον ίδιο χώρο, με το Χρήστο Μενιδιάτη και τη Μαρία Ιακώβου.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου, επαγγελματικά;
– Επιστρέφοντας στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων μου στη Θεσσαλονίκη, σκοπεύω να επικεντρωθώ στην ολοκλήρωση της νέας δισκογραφικής μου δουλειάς, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο τελικά θα κυκλοφορήσει. Παράλληλα κάνω εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και παίρνω μεγάλη χαρά από τα ταξιδάκια αυτά και τον καινούριο κόσμο που συναντώ.

Παναγιώτης Ραφαηλίδης

Ποια είναι η σχέση σου με το Διαδίκτυο;
– Ασχολούμαι αρκετά και προσπαθώ να είμαι πάντα updated.

Πως μπορούν οι fans να επικοινωνούνε μαζί σου;
– Υπάρχουν τρία προφιλ μου στο facebook τα όποια διαχειρίζομαι προσωπικά, facebook group, facebook page, Επίσημο Site (www.panagiotisrafailidis.com ) άλλα κυρίως ένα καμαρίνι με ανοιχτές τις πόρτες του και τη διάθεση για θετική ενέργεια από όλους και προς όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here