21/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Και το βραβείο Ivor Novello κατέκτησε με την αξία της η Adele, που ανακηρύχθηκε τραγουδοποιός της χρονιάς ενώ με το “Rolling in the Deep” κέρδισε και δεύτερο Ivor στην κατηγορία του πιο πολυπαιγμένου τραγουδιού της χρονιάς. Η Adele παρέλαβε το βραβείο της με δάκρυα στα μάτια και ερμήνευσε το “Rolling in the Deep” στην τελετή που έγινε στο Λονδίνο την περασμένη βδομάδα.

Στην κατηγορία του καλύτερου άλμπουμ νικήτρια αναδείχθηκε η PJ Harvey για το “Let England Shake”, ενώ καλύτερο τραγούδι μουσικά και στιχουργικά ανακηρύχθηκε το “The A Team” του Ed Sheeran. Στους νικητές και η Lana Del Rey που για το “Video Games”, που έγραψε με τον Justin Parker, πήρε το βραβείο του καλύτερου σύγχρονου τραγουδιού.

Το Ivor για την εξαιρετική συλλογή τραγουδιών έλαβε ο Gary Kemp, το βραβείο έμπνευσης η Siouxsie Sioux, το Ivor για τη συνολική τους προσφορά στη βρετανική μουσική οι Take That και το βραβείο για τη συνολική του καριέρα ο Mark Knopfler. Το ειδικό βραβείο της βρετανικής δισκογραφικής βιομηχανίας απονεμήθηκε συον Sir Andrew Lloyd Webber.

Όλα τα βραβεία των φετινών βραβείων Ivor Novello:

BEST CONTEMPORARY SONG : Video Games, Lana Del Rey / Justin Parker
MUSIC MOST PERFORMED WORK : Rolling In The Deep, Adele / Paul Epworth
BEST TELEVISION SOUNDTRACK : The Shadow Line, Martin Phipps
THE IVORS JAZZ AWARD : Stan Tracey
ALBUM AWARD : Let England Shake, PJ Harvey
OUTSTANDING SONG COLLECTION : Gary Kemp
THE IVORS INSPIRATION AWARD : Siouxsie Sioux
BEST ORIGINAL FILM SCORE : The First Grader, Alex Heffes
OUTSTANDING CONTRIBUTION TO BRITISH MUSIC : Take That
BEST SONG MUSICALLY & LYRICALLY : The A Team, Ed Sheeran
LIFETIME ACHIEVEMENT : Mark Knopfler
SONGWRITER OF THE YEAR : Adele
SPECIAL INTERNATIONAL AWARD : Jimmy Webb
BASCA FELLOWSHIP : Andrew Lloyd Webber

Την ίδια ώρα που η Adele έπαιρνε τα βραβεία της, το τραγούδι της, “Rolling in the Deep”, έσπαγε το φράγμα του “1.000.000.000 views” (!) στο internet, γεγονός που την «βοήθησε» να πάρει το βραβείο της πιο δημοφιλούς μουσικής στα Ivor Novello. Η «αναζήτηση» της επιτροπής των Ivors για την πιο δημοφιλή μουσική επεκτάθηκε φέτος σε 170 χώρες, μεταξύ των οποίων το Καζακστάν και η Χιλή. Τα μέλη της επιτροπής εντυπωσιάστηκαν από τα αποτελέσματα που έδειξαν ότι η Adele έχει «επιβληθεί» σε χώρες που κανείς δε φανταζόταν!

Το άλμπουμ της “21” έφτασε στο Νο1 των charts σε 26 χώρες. Έμεινε 33 εβδομάδες στην κορυφή των ιρλανδικών charts δημιουργώντας νέο ρεκόρ, 32 στην Αυστραλία, 28 στον Καναδά που πούλησε 1.000.000 αντίτυπα. Τα 9.000.000 αντίτυπα που πούλησε στις ΗΠΑ την κατατάσσουν στο Νο4 των πιο εμπορικών άλμπουμ της τελευταίας δεκαετίας…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here